اشتباهات دیپلماتیک زلنسکی برای کشورش خطرساز است
پارسینه: "خستگی ولودیمیر زلنسکی در این جنگ طاقتفرسا قابلدرک است، اما اشتباهات دیپلماتیک او دیگر دارد برای کشورش خطرساز میشود و ممکن است متحدان اوکراین را که میلیاردها دلار پول و اسلحه به این کشور فرستادهاند، سرد کند."
به گزارش پارسینه و به نقل از ایسنا؛ روزنامه دیلیتلگراف در گزارشی به دولت اوکراین متذکر شده است که با حفظ رفتار تند خود با متحدان کییف، آنها را از حمایت منصرف کرده و اوکراین را تنهاتر میکند.
در این گزارش آمده است: ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین به شکلی فزاینده تحت فشار است تا قدردانی بیشتری نسبت به غرب و حمایتهایش انجام دهد. همین چند وقت پیش، بن والاس، وزیر دفاع سابق انگلیس خواستار آن شد که اوکراین قدردانی بیشتری به عمل بیاورد. این درخواست توسط جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید هم تکرار شد.
همچنین اظهارات یکی از مشاوران زلنسکی مبنی بر «توان ذهنی پایین» مردم هند هم به این زودیها از ذهن جمعیت یک میلیارد و پانصد میلیون نفری این کشور پاک نخواهد شد.
درماندگی زلنسکی پس از ۱۹ ماه جنگ طاقتفرسا قابلدرک است، اما اشتباهات دیپلماتیک او دیگر دارد برای کشورش خطرساز میشود و ممکن است متحدان اوکراین را که میلیاردها دلار پول و اسلحه به این کشور فرستادهاند، سرد کند.
شاید بزرگترین اشتباه زلنسکی ورود به مناقشه تجاری با لهستان، اسلواکی و مجارستان است. لهستان به شکلی ویژه از ابتدای جنگ حامی سفتوسخت اوکراین بوده است. سفیر لهستان در کییف تنها دیپلمات عالیرتبهای بود که در مدت جنگ در پایتخت اوکراین باقی ماند و این کشور را ترک نکرد، درحالیکه لهستان در همان زمان مرزهایش را به روی میلیونها پناهجوی اوکراینی باز کرده و برای آنها پناهگاه و غذا فراهم کرد تا همبستگی بیسابقه خود را نشان دهد.
لهستان همچنین به تقویت ارتش اوکراین کمک کرده و بیش از ۳۰۰ تانک به کییف ارسال کرده است. علاوه بر این، زمانی که آلمان صرفا کلاهخود به اوکراین ارسال کرده بود، ورشو به برلین و متحدانش فشار آورد تا به اوکراین تانک، جنگنده و پهپاد بدهند.
بااینوجود، زلنسکی تصمیم گرفت که در اظهارات اخیر خود در مجمععمومی سازمان ملل بگوید که لهستان و متحدانش در اروپای مرکزی و شرقی با مسکو همکاری میکنند! این اظهارات همانقدر با عقل جور در نمیآید، که اصرار کییف به این کشورها برای خرید غلات اوکراینی.
لهستان که نمیتواند صنعت کشاورزی خود را فدای منفعت کشاورزان اوکراینی بکند! ناشکری کییف در قبال کشوری مانند لهستان که از آغاز جنگ تا امروز حمایتهای فراوانی از اوکراین به عمل آورده، واقعاً عجیب و باورنکردنی است.
در ۲۰۲۲ با آغاز جنگ، اروپا درهای تمامی بازارهای خود را به روی اوکراین گشود و این در حالی است که اوکراین عضو اتحادیه اروپا نیست. این باعث شد تا صادارت غلات اوکراین به لهستان تا سه برابر افزایش یابد؛ رویدادی که خشم کشاورزان لهستانی را در پی داشت.
اتحادیه اروپا در نهایت محدودیتی بر صدور غلات اوکراین به لهستان، اسلواکی، بلغارستان، مجارستان و رومانی وضع کرد، اما پس از مدتی این محدودیتها ناباورانه لغو شدند. در واکنش، این کشورها هریک مستقلاً تبادل غلات با اوکراین را ممنوع کرده و یا محدودیتهای سنگینی بر آن وضع کردند.
در مقابل، زلنسکی تصمیم گرفت که بهجای گفتوگوی سازنده با متحدان خود، از آنها به سازمان تجارت جهانی شکایت کند! اقدامی که نشان از ناشکری و رفتار خصمانه زلنسکی با حامیانش دارد.
اگر رئیسجمهوری اوکراین به این رویکرد ادامه دهد، کشورهایی که همین حالا هم بار سنگینی را با حمایت از اوکراین به دوش میکشند، در کمک به این کشور در برابر حمله روسیه سستقدم شده و یا بهکلی حمایتها را قطع میکنند.
به گزارش تلگراف، حتی تحلیلگران و مقامات اوکراینی هم بابت نحوه رفتار زلنسکی با حامیانی مانند لهستان خجالتزده و عذرخواه هستند!
جنگ داخلی اوکراین با متحدانش در این روزها که ضدحمله تقریباً با شکست مواجه شده، بیشک کییف را در موضعی ضعیفتر قرار داده و کار اوکراین را در دفاع مقابل روسیه، دشوارتر خواهد کرد.
ارسال نظر