گوناگون

مصرف "پنیر" در وعده صبحانه باعث "کندذهنی" می‌شود

پارسینه: مصرف پنیر به‌تنهایی بسیار مضر بوده و بلغم‌زاست؛ خوردن پنیر به‌تنهایی و در وعده صبحانه، فرد را دچار رخوت، سستی و بی‌حالی و کندی در یادگیری کرده و باعث کاهش تمرکز ذهن در افراد می‌شود.

یکی از عوامل زمینه‌ساز بیماری‌ها در دوران معاصر، رواج اشتباهات ملموس در تهیه و طبخ انواع مواد غذایی است و این تغییرات، معلول سلایق شخصی افراد طی گذشت زمان بوده است.

مصرف پنیر به‌تن‌هایی در وعده صبحانه باعث کندذهنی و رخوت

مصرف پنیر به‌تن‌هایی بسیار مضر بوده و بلغم‌زاست؛ خوردن پنیر به‌تن‌هایی و در وعده صبحانه، فرد را دچار رخوت، سستی و بی‌حالی و کندی در یادگیری کرده و باعث کاهش تمرکز ذهن در افراد می‌شود، غده پاراتیروئید، وظیفه تنظیم کلسیم و فسفر بدن و جذب آن‌ها را به‌عهده دارد، این غده، کلسیم و فسفر را با یکدیگر و کنار هم می‌شناسد بنابراین در زمانی که ماده غذایی حاوی کلسیم را مصرف می‌کنیم، باید همراه آن، مواد غذایی حاوی فسفر نیز مصرف کنیم، در غیر این‌صورت، غده پاراتیروئید، فسفر مورد نیاز را از فسفر موجود در مغز تأمین می‌کند که موجب کندذهنی می‌شود.

بهترین زمان مصرف پنیر، وعده شام و به‌همراه مصلحات آن مانند گردو، زیره، سیاه‌دانه و آویشن است، زیرا بیشترین میزان ترشح توسط غده پاراتیروئید در هنگام شب صورت می‌گیرد.

استفاده از لوبیای قرمز در خورشت قورمه‌سبزی

خورشت قورمه‌سبزی جزو غذا‌های اصیل ایرانی است که متأسفانه در چند دهه اخیر دستخوش تغییراتی شده است یکی از این تغییرات اضافه کردن لوبیای قرمز به‌جای لوبیای چشم‌بلبلی در ترکیب قورمه‌سبزی است؛ استفاده از لوبیای قرمز نه‌تن‌ها نفخ شدید ایجاد می‌کند بلکه میزان اوره و اسید اوریک خون را بیشتر می‌کند این در حالیست که با اضافه کردن لوبیای چشم‌بلبلی چنین حالتی به‌وجود نمی‌آید.

حتی در طرز پخت و طبخ این غذای معروف ایرانی تغییراتی صورت گرفته است و آن‌هم سرخ کردن سبزی موجود در خورشت قورمه‌سبزی است در حالی که اصل روش تهیه قورمه‌سبزی این‌گونه نیست، متأسفانه بسیاری از افراد (زنان خانه‌دار ایرانی) به مقدار روغن موجود در قورمه‌سبزی توجه بیشتری می‌کنند به این صورت که هرچه روغن موجود بیشتر باشد آشپز را در تهیه این خورشت ماهرتر می‌پندارند.

توصیه می‌شود از سرخ کردن سبزی قورمه‌سبزی خودداری کنید؛ لیموعمانی موجود در خورشت قورمه‌سبزی و یا خورشت قیمه بعد از پخت کامل غذا دور ریخته شود؛ از خوردن لیموعمانی موجود در این غذا‌ها خودداری کنید، چون بخش عظیمی از چربی‌ها و مواد زاید غذا توسط لیموعمانی حین پخت‌وپز جذب می‌شود لذا افرادی که از چربی خون بالا و یا چاقی مفرط برخوردارند دقت نظر بیشتری در این خصوص داشته باشند.

در غالب موارد مشاهده می‌شود که افراد به‌منظور تهیه غذا با طعم مطبوع آن از فلفل دلمه‌ای به‌عنوان طعم‌دهنده استفاده می‌کنند مثلاً در تهیه چلوگوشت یا خوراک مرغ چنین تدابیری در نظر گرفته می‌شود، لذا از خوردن فلفل دلمه‌ای موجود در این‌گونه غذا‌ها خودداری شود، چون بخش عظیمی از مواد زاید این‌گونه غذا‌ها از جمله هورمون‌ها جذب فضای داخلی فلفل دلمه‌ای می‌شوند.

اضافه‌کردن شکر به خورشت فسنجان!

در بسیاری از مناطق ایران به‌منظور سرو خورشت فسنجان مقداری شکر به‌عنوان افزودنی به آن اضافه می‌کنند چنین تدبیری کاملاً اشتباه است، بهترین مصلح خورشت فسنجان رب انار یا رب نارنج است که خاصیت خونسازی آن را دوچندان می‌کند کما اینکه جذب ریز‌مغذی‌ها را تسریع می‌بخشد و از ایجاد جوش صورت و بدن جلوگیری می‌کند، اما این در حالیست که شکر چنین خواصی ندارد.

ظروف مخصوص تهیه و طبخ مواد غذایی بسیار مهم است بهتر است آب را در ظروف و لیوان‌های مسی بنوشید ــ جهت تهیه غذا‌ها به‌صورت کبابی بهتر است از سیخ‌های آهنی به‌جای آلومینیومی استفاده کنید ــ به‌جای ظروف تفلون و آلومینیومی بهتر است از ظروف مسی جهت طبخ غذا استفاده کنید.

تهیه غذا در ظروف زودپز کاملاً از نظر طب سنتی ایران مطرود است، چون تمام خاصیت مغذی مواد غذایی تحت فشار و دمای بسیار بالا از بین می‌رود در واقع غذا در این ظروف به تفاله‌ای بی‌ارزش تبدیل می‌شود (هیچ‌گونه خاصیت تغذیه‌ای ندارد) لذا غذا را با شعله پایین و در مدت زمان بیشتری تهیه و طبخ کنید.

یادتان باشد غذا‌های تهیه‌شده در ظروف زودپز فشار خون و چربی خون را بالا می‌برد و باعث ریزش مو‌ها می‌شود، کبد چرب ایجاد می‌کند، پرخاشگری و عصبانیت را در افراد افزایش می‌دهد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار