گوناگون

نوشیدنی خطرناک برای کبد

پارسینه: عسل و شیر داغ یک نوشیدنی رایج برای همه مردم به ویژه در هنگام صبحانه است، اما این نوشیدنی خطراتی برای بدن و به ویژه کبد دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

عسل، شیرین کننده‌ای طبیعی است که به نظر برخی می‌گویند، عسل خاصیت درمانی هم دارد و، چون شیرینی اش طبیعی است می‌توان بدون هیچ محدودیتی از آن استفاده کرد، اما ممکن است در برخی از موارد تصورات درباره این ماده غذایی اشتباه باشد. برای روشن شدن موضوع سعی کردیم در گفت: وگو با عضو کمیته صنایع غذایی انجمن مدیریت کیفیت ایران در رابطه با خواص واقعی عسل اطلاعات بیشتری کسب کنیم که در ادامه می‌توانید شرح این گفت: وگو را بخوانید.

مقادیر قابل توجهی از انواع قند‌ها در عسل وجود دارد، این عصاره شیرین منبعی غنی از اقسام قند‌ها به ویژه گلوکز و ساکاروز است به گونه‌ای که ۱۴ الی ۱۸ درصد آن را آب، ۲ درصد را سایر مواد و بین ۷۵ الی ۸۶ درصد عسل را قند تشکیل می‌دهد.

بسیاری از افراد فکر می‌کنند مصرف زیاد عسل به علت داشتن قند طبیعی بلامانع است، در حالیکه مقادیر خیلی کمی از این عصاره حاوی کالری و انرژی خیلی زیادی است و به هیچ عنوان زیاده روی در مصرف آن برای دیابتی‌ها و افراد دارای رژیم‌های لاغری توصیه نمی‌شود، بنابراین بهترین روش مصرف در عموم افراد، استفاده روزانه یک تا ۲ قاشق مربا خوری از عسل است.

متاسفانه برخی افراد علاقه زیادی به شیر عسل داغ، چای عسل داغ و یا سرو نوشیدنی‌های داغ با عسل به ویژه در ساعات اولیه صبح دارند در حالیکه این کار با گذر زمان به راحتی جانشان را نشانه می‌گیرد.

افرادیکه به مصرف نوشیدنی‌های داغ با عسل علاقه دارند باید بدانند که نباید عسل را در نوشیدنی‌های با حرارت بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد مخلوط کنند، زیرا دمای بالای عسل منجر به تولید و فعال شدن سمی موسوم به HMS می‌شود که اثر فوری ندارد و به مرور زمان در کبد ته نشین شده و سلامتی فرد را باخطری جدی مواجه می‌کند که دمای شیر یا چای یا هر نوشیدنی دیگری که قرار است عسل به آن اضافه شود، باید نیمه گرم یا ولرم بوده و از این دما بالاتر نباشد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار