گوناگون

چگونه به کاهش وزن کودکان چاق کمک کنیم؟

چگونه به کاهش وزن کودکان چاق کمک کنیم؟

پارسینه: در خبر‌ها آمده است که چاق‌ترین کودک جهان ساکن اندونزی است و بیش از نیمی از وزن خود را از دست داده و اکنون منتظر کمک پزشکان است.

آریا پیمانا کودک ۱۳ ساله با بیش از ۱۹۱ کیلوگرم وزن پس ازلاغری دچار مشکلاتی نظیر افتادگی پوست شده است. آریا ۱۰۶ کیلوگرم از وزن خود را از دست داده وبه گفته پزشکان، جوان‌ترین فردی است که تحت عمل جراحی قرار گرفته است و با پیروی از یک رژیم غذایی توانسته بخش زیادی از وزن خود را از دست بدهد.

پدرآریا که خود را در چاقی فرزندش مقصر می‌داند به رسانه‌ها گفته است: چاقی آریا از ۵ سالگی آغاز شد و خوردن غذا‌های چرب و نوشیدنی‌های شیرین موجب افزایش مدام وزن وی شد. برای آشنایی بیشتر خانواده‌ها با دلایل چاقی کودکان و این که چگونه می‌توانیم به کودکان چاق برای کاهش وزن کمک کنیم از یک متخصص تغذیه سوال کردیم. ادامه مطلب را بخوانید:

چاقی هم اکنون در دنیا یک مشکل فراگیر شده و روز به روز در حال پیشرفت می‌باشد. در گذشته چاقی بیشتر در افراد بزرگ سال بیشتر مشاهده می‌شد، اما امروزه با پیشرفت فناوری، وسایل نقلیه، گوشی، تبلت و پلی استیشن و تغییر سبک زندگی و مصرف غذا‌های غیر ضروری، چاقی در این گروه حساس افزایش یافته است.


متاسفانه چاقی دوره کودکی بدترین نوع چاقی در کل دوره زندگی است. زیرا در دوره کودکی بافت چربی تمایل به تکثیر دارد و هر چه قدر کودک چاق‌تر شود تعداد سلول‌های چربی بیشتری ایجاد خواهد شد و این سلول‌ها حکم انبار ذخیره چربی را در بزرگ سالی دارند.


پس کسانی که درکودکی چاق باشند با احتمال شش برابر در بزرگ سالی هم چاق‌تر خواهد بود و هم بیماری‌های مرتبط با چاقی را در بزرگ سالی تجربه خواهد کرد.


امروزه بافت چربی انسان، به عنوان بزرگ‌ترین غده بدن نامیده می‌شود، زیرا این بافت توانایی ترشح چندین هورمون را داشته که می‌تواند شانس ابتلا دیابت، فشارخون، چربی خون، بیماری قلبی، سرطان‌های خون، سرطان روده بزرگ، سرطان پروستات و سینه را افزایش دهد.
به دنبال این وقایع تلخ توجه به چاقی و پیشگیری و درمان به موقع آن پیش از پیش اهمیت پیدا کرده است.


اولین اقدام برای داشتن یک کودک سالم پیشگیری از چاقی او است، چون ساده‌ترین راه حل برای کاهش ریسک بیماری‌های کودک و ارزان‌ترین روش ممکن، پیشگیری از چاقی کودک است. هرچه درمان در کودک سریع‌تر شروع شود اثر بخشی بیشتری خواهد داشت، به همین دلیل درمان درسنین پایین حتی نوزادی از درمان‌های در سنین بالاتر موفقیت آمیز‌تر خواهد بود.


درمان چاقی در کودکان باید توسط متخصصان تغذیه یا کودکان صورت بگیرد. درمان چاقی و اضافه وزن در کودکان در صورتی که چاقی کشنده و اصطلاحا مرضی نباشد، باید با یک شیب خیلی آهسته شروع شده و رژیم غذایی باید دقیقا بر اساس نیاز‌های واقعی کودک تنظیم شود اگر محدودیت انرژی برای کودکان ایجاد شود ممکن است باعث کاهش رشد قدی در این گروه شود.


خط اول درمان کودکان چاق، تهیه رژیم دقیق، افزایش فعالیت‌های بدنی، کاهش زمان مشاهده تلویزیون و گوشی و تبلت به کمتر از ۲ ساعت در روز، قطع تمام میان وعده‌های غیر ضروری و ناسالم از قبیل: نوشابه ها، آبمیوه ها‌ی صنعتی، کیک ها، شیرینی و فست فود می‌باشد که باید با میوه‌ها و سبزی‌های تازه جایگزین شود. اگر محدودیت انرژی برای کودکان ایجاد شود ممکن است باعث کاهش رشد قدی در این گروه شود.

منبع: روزنامه خراسان

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار