بزرگترین و حساسترین تلسکوپ رادیویی جهان آغاز به کار کرد
پارسینه: بزرگترین و حساسترین تلسکوپ رادیویی جهان در چین به صورت رسمی آغاز به کار کرد.
"تلسکوپ کروی با دیافراگم پانصد متری"(FAST) چینیها، بزرگترین و حساسترین تلسکوپ رادیویی جهان است که به صورت رسمی به بهرهبرداری رسید.
این تلسکوپ ابزاری قدرتمند برای کشف رازهایی پیرامون ستارگان، پیدایش و تحولات جهان است.
بهرهبرداری این تلسکوپ پس از یک فرآیند آزمایشی سه ساله انجام شده است.
"تلسکوپ کروی با دیافراگم پانصد متری" به تدریج برای ستارهشناسان سراسر جهان گشوده خواهد شد تا این افراد بتوانند رمز و رازهایی از کیهان را حل کنند.
"شن ژولین"(Shen Zhulin) یک مقام رسمی در این پروژه اظهار کرد، تمام شاخصهای فنی این تلسکوپ طبق برنامهریزیهای از پیش تعیین شده انجام شده و عملکرد آن جهانی است.
این تلسکوپ یک بشقاب دارد که مساحتی معادل ۳۰ زمین فوتبال دارد و قطر آن به نیم کیلومتر(۵۰۰ متر) میرسد.
مقر این تلسکوپ در کوهستانهای استان گوئیژو در جنوب غربی چین است و انتظار میرود که ظرف دو تا سه سال آتی اکتشافات علمی متعدد و قابل توجهی انجام دهد.
تلسکوپ "FAST" طی دو سال گذشته ۱۰۲ "تپاختر" شناسایی کرده است. این تعداد بیشتر از کل تپاخترهای کشف شده در همین بازه زمانی توسط اروپا و آمریکا است.
"جیانگ پنگ"(Jiang Peng) محقق ارشد پروژه گفت: تلسکوپ "FAST" از نظر تشخیص امواج گرانشی آینده بسیار امیدوارکنندهای دارد.
این تلسکوپ که به "چشم آسمان چین" هم معروف است، ۲.۵ برابر حساستر از دومین تلسکوپ بزرگ جهان است و قادر است در هر ثانیه حداکثر ۳۸ گیگابایت اطلاعات دریافت کند.
هزینه تولید این تلسکوپ ۱۷۰ میلیون دلار برای چینیها خرج داشته و در سپتامبر سال ۲۰۱۶ میلادی، پس از گذشت ۲۰ سال از پیشنهاد تولید آن توسط فضانوردان چینی، ساخت آن تکمیل شد.
نزدیک به ۱۰ دانشمند از آمریکا، انگلیس و پاکستان در این تلسکوپ کار کردهاند و انتظار میرود که همکاریهای بیشتری در سطح جهانی در این پروژه انجام شود.
طراحان این تلسکوپ میگویند که این تلسکوپ رادیویی میتواند اجرام آسمانی ناشناس را جستجو و به درک بهتر منشأ هستی کمک کند. به گفته دانشمندان این پروژه، از این تلسکوپ رادیویی همچنین میتوان برای جستجوی نشانههای زیست فرازمینی استفاده کرد.
ارسال نظر