تاثیرات شگفت آور وازلین بر روی پوست
پارسینه: وازلین مادهای شیمیایی است که با مهر و موم کردن منافذ پوستی و نفوذناپذیری پوست مانع از خشکی آن خواهد شد و باعث نرمی و حفظ رطوبت پوست میشود.
وازلین ترکیبی از پارافین، ریزبلورینهای مومی شکل و روغن معدنی است و از چند دوره تصفیه روغنهای موجود در نفت خام بدست میآید. سالهای زیادی است که مردم از وازلین برای انواع مصارف و مقاصد خود استفاده میکنند و در بین آنها محبوبیت دارد.
در مطالب قبلی نمناک درباره کاربردهای مختلف وازلین توضیحاتی ارائه نمودیم، در این مطلب از نمناک به طور کامل خواص و مزایای این مادهی بی نظیر برای پوست صورت و بدن را بررسی میکنیم.
تاثیر وازلین بر انواع پوست:
وازلین برای پوست خشک
افراد دارای پوست خشک میتوانند با خیال راحت از وازلین استفاده نمایند، زیرا وازلین برای پوست خشک خطری ندارد و با خواص مسدودکنندگی سبب نرمی و لطافت پوست خشک میشود.
وازلین برای پوست چرب
افراد دارای پوست چرب تنها برخی از مواقع میتوانند از وازلین استفاده نموده و از خواص آن بهرهمند شوند. مصرف مداوم و هرروزه وازلین برای این افراد توصیه نمیشود، زیرا وازلین چربی را هم در پوست محبوس میکند.
وازلین برای پوست حساس
استفاده از وازلین در افراد دارای پوست حساس، اثرات سوئی ایجاد نمیکند پس این افراد نیز میتوانند از خواص وازلین برای پوست بهره ببرند.
تاثیرات وازلین بر روی پوست صورت
حفظ رطوبت پوست
وازلین با پوشاندن منافذ پوستی و نفوذناپذیری پوست مانع از خشکی آن خواهد شد. وازلین از تعریق بیش از اندازه جلوگیری کرده و میزان آب لازم برای پوست را حفظ خواهد کرد.
نرمی پوست
وازلین حاوی پارافین مومی شکل است که استفاده از آن موجب نرمی و صاف شدن پوست میشود. این ماده پوست را بیش از حد برّاق میکند و برای استفاده روزانه مناسب نیست و بهتر است شبها استفاده شود. از وازلین میتوانید برای برطرف کردن خشکی و ترک دست و پاشنه پا و … هم استفاده کنید.
وازلین لایه بردار پوست
برای اینکه بتوانید با استفاده از وازلین پوست خود را لایه برداری نمایید، وازلین و شکر را ترکیب کرده و روی پوست خود بمالید، زیرا شکر با دانههای ریز خود مانند لایه بردار عمل کرده و سلولهای مرده پوست را از بین میبرد. قبل از استفاده از وازلین صورت تان را بشویید تا هیچ گونه لوازم آرایشی روی پوستتان نباشد.
همچنین هنگام استحمام میتوان از ترکیب وازلین و نمک دریا برای ماساژ بدن بهره برد. این ترکیب میتواند سلولهای مرده پوست را به آسانی از سطح آن جدا کرده و در امر لایه برداری مفید واقع شود.
ترمیم زخم، خراشیدگی و لبهای ترک خورده
برای درمان زخمها و خراشیدگیها روی پوست میتوان از وازلین استفاده نمود. خاصیت انسدادی وازلین سبب جلوگیری از از ورود انواع باکتریها و سایر میکروبها به داخل زخمها میشود و زخم را ترمیم میکند. برای درمان ترک لب وازلین مفید است، زیرا موجب حفظ رطوبت و مانع از خشکی لب و ترک خوردن آن میشود.
رفع چین و چروک پوست
برای رفع چین و چروکهای پوست از وازلین کنید. درست است وازلین سبب حذف کامل چین و چروکهای روی پوست تان نمیشود، اما وازلین میتواند از پوست تان محافظت و رطوبت درون آن را حفظ کند تا چین وچروکها کمتر دیده شوند.
برای کاهش چین و چروک پوست، ابتدا پوست تان را با آب سرد و پاک کننده مخصوص صورت بشویید و با یک حوله نرم و تمیز خشک کنید، سپس مقداری وازلین را با یک گوش پاک کن روی پوست صورت تان بمالید و آهسته و آرام روی وازلین ضربه بزنید تا وازلین را جذب پوست تان کنید. بانوک انگشتان خود به صورت ضربهای روی چین و چروکها را ماساژ دهید تا وازلین کاملا جذب شود.
وازلین مفید برای آرنج و زانوها
برای روشنتر و نرم شدن پوست آرنج، زانوها مقداری وازلین را بر روی دست ریخته و این مناطق را ماساژ دهید.
وازلین مفید برای آقایان
آقایانی که پوست صورت آنها دارای آکنه است، میتوانند برای رطوبت دهی به پوست و جلوگیری از بروز آکنههای جدید و یا خراش جوشهای چرکی قبل از اصلاح بر روی پوست خود وازلین بمالند.
درمان سریع برای تسکین آفتاب سوختگی
اگر دچار آفتاب سوختگی شده اید، از وازلین به عنوان یک درمان سریع برای تسکین آفتاب سوختگی و رفع آثار ناشی از اشعه خورشید استفاده نمایید.
هایلایت گونهها
برای برّاقتر کردن گونهها و استخوان زیر ابرو، کمی وازلین استفاده کنید تا بدون هیچ وسیله آرایشی گونه هایتان را هایلایت کنید.
جلوگیری از بروز واکنشهای پوستی قبل از رنگ کردن مو
وازلین یک ماده عایق است که میتواند از بروز واکنشهای پوستی و آلرژی قبل از رنگ آمیزی موی سر و ابرو جلوگیری نماید.
بازسازی و احیا پوست
وازلین نقش احیاء کننده داشته و میتوانید با آن پوست خشک خود را احیا کنید. استفاده از وازلین برای سبب میشود زیباتر و شادابتر بنظر برسید و از پوست خود دربرابر اشعههای روزانه مراقبت کنید.
رفع چروک زیر چشم
وازلین میتواند برای پیش گیری و درمان چروک دور چشم مفید باشد. قبل از خواب صورت خود را بشویید و قدری روغن وازلین را با عسل و سفیده تخم مرغ ترکیب کنید و بر روی پوست صورت و دور چشم بمالید و خوب ماساژ دهید، سپس ۲۰ دقیقه صبر کنید و سپس پوست را با آب سرد بشویید.
درمان پسوریازیس یا صدفک
علائم پسوریازیس عبارتند از::پوسته پوسته شدن، قرمزی پوست، التهاب و خارش پوست. اگر شما هم به این بیماری مبتلا هستید، هر روز از وازلین در این بخش از پوست استفاده نمایید تا این علائم برطرف شود.
بهبود رزاشیا
رزاشیا یا رزاسه نوعی ناراحتی التهابیِ رایج پوستی است که علت متفاوتی دارد. وازلین با دارا بودن خاصیت محافظ و مسدودکنندهای این بیماری را بهبود میبخشد.
به تعویق انداختن علائم پیری پوست
وازلین با حفظ رطوبت پوست و نرمی پوست و کاهش چین و چروک سبب به تعویق انداختن علائم پیری پوست میشوند. پِپتیدها یکی از ترکیبات اصلی موجود در وازلین سبب زیبایی پوست و سفت کنندگی پوست میشود.
مزایای وازلین
درمان سیاهی دور چشم
اگر اطراف چشم هایتان در اثر خستگی، بالا رفتن سن یا کار زیاد، سیاه شده اند وازلین و آب لیمو ترش را ترکیب کنید و به آرامی و با احتیاط دور چشم تان بمالید و یک ساعت بعد آن را با آب بشویید.
وازلین و ماسک صورت
اگر میخواهید پوستی زیبا داشته باشید از ماسک صورت وازلین استفاده نمایید. وازلین، توت فرنگی و آب را مخلوط کرده و خمیر به دست آمده را روی پوست صورت خود قرار داده و پوست خود را ماساژ بدهید، سپس بعد از چند دقیقه صورت تان را با آب گرم بشویید.
درمان سوختگیهای نوزادان
برخی از نوزادان به علت پوشک شدن، دچار سوختگی پا میشوند. پس از شستشو و تمیز کردن پای نوزاد، مقداری وازلین روی پای نوزاد بزنید تا پوست مرطوب شده و سوختگی درمان شود.
مضرات احتمالی وازلین
افرادی که به فراوردههای نفت خام حساسیت دارید، از وازلین استفاده نکنند.
پیش از استفاده از وازلین، پوست تان را کاملا تمیز کنید، زیرا گردوغبار و هر چیز دیگری که روی پوست باشد، با استفاده از وازلین باقی میماند.
هنگام استفاده از وازلین برای پوست صورت لایهٔ نسبتا ضخیمی درست میشود.
وازلین برای درمان سوختگیهای جزئی کارایی دارد، اما در آفتاب سوختگیهای شدید استفاده از وازلین سبب محبوس شدن حرارت و بدترشدن علائم آفتاب سوختگی میشود.
استفاده از وازلین برای پوست صورت کسانی که مستعد آکنه هستند توصیه نمیشود و بهتر است این افراد پیش از استفاده از وازلین با پزشک خویش مشورت کنند.
منبع:نمناک
ارسال نظر