کشف راز مقابله با کرونا در بدن کوسه ها
پارسینه: دانشمندان دریافتند که برای تولید واکسن کرونا مادهای در بدن کوسهها وجود دارد که باعث افزایش کارآمدی واکسن میشود.
دانشمندان اعلام کردند که بسیاری از واکسنهایی که از کاندیدای اصلی واکسن کرونا هستند و نتایج بالینی موثر و کارآمدی داشتند از مادهای بهره میبردند که در کبد کوسهها یافت میشود.
اسکوالن، نوعی روغن تولید شده در کبد کوسه است که جزو اصلی برای تولید واکسن کووید ۱۹ محسوب میشود. دانشمندان معتقدند که واکسنها برای ایجاد پاسخ ایمنی قوی و موثر به اسکوالن تولید شده در کوسهها نیاز دارند.
حتی یک شرکت انگلیسی داروساز برای اثر بخشی واکسنهای آنفلوانزای خود از همین ماده در واکسنهای آنفلوانزا استفاده میکند. دانشمندان میگویند برای تهیه یک تُن اسکوالن لازم است حدود ۳ هزار کوسه شکار شوند.
یک گروهی محیط زیست حامی کوسهها که در کالیفرنیا شکل گرفته، اعلام کرده است فقط برای تولید یک دوز واکسن کرونایی که این ماده در آن وجود دارد، حدود ۲۵۰ هزار کوسه باید قربانی شوند. همچنین برای ایجاد ایمنی قویتر و تزریق ۲ دوز از واکسن کرونا، حدود نیم میلیون کوسه باید قربانی شوند.
البته دانشمندان برای کاهش شکار کوسه توسط شرکتهایی که برای تولید واکسن تلاش میکنند، دنبال راهی هستند که بتوانند نوعی نیشکر تخمیر شده را جایگزین اسکوالن کوسهها کنند.
استفانی برندل بنیان گذار و رئیس گروه حمایت از کوسهها اعلام کرد: با کاهش جمعیت کوسهها آسیب جدی به محیط زیست وارد میشود؛ به خصوص اینکه کوسهها از شکارچیان برتر هستند و در راس هرم قرار دارند.
ارسال نظر