هشدار کارشناسان سایبر درباره امنیت واتساپ
پارسینه: کارشناسان امنیت سایبر با تاکید بر برخی مشکلات نرم افزار پیام رسان واتساپ به کاربران هشدار می دهند که در استفاده از این نرم افزار محبوب بیشتر احتیاط کنند.
به گزارش خبرنگار «پارسینه» به نقل از دیلی استار، در حالی عفو بین الملل می گوید واتساپ و فیسبوک امن ترین پلتفرم های پیام رسان موجود هستند که این مسئله از سوی برخی کارشناسان امنیت مورد تردید واقع شده است.
سال گذشته «بنیاد مرز الکترونیک» (EFF) بزرگ ترین شرکت های فناوری را بر اساس میزان شفافیت و حمایت از اطلاعات کاربرانشان دسته بندی کرد که واتساپ تقریبا از هر جهت مورد انتقاد قرار گرفته بود. پس از این گزارش، فیسبوک از رمزگذاری سرتاسر (End-to-end encryption) برای واتساپ استفاده کرد که مورد استقبال قرار گرفت.
رمزگذاری سرتاسری بدین معنا است که «هیچ کسی»، به جز نفر ارسال کننده و نفر خواننده نمی توانند پیام را بخوانند.
این در حالی است که بنیاد رمز الکترونیک به کاربران واتساپ هشدار می دهد که هنگام مکالمات حساس بسیار مراقب باشند. این بنیاد واستاپ را به خاطر استفاده از اطلاعات پشتیبان (backup) رمزگذاری نشده واتساپ مورد انتقاد قرار می دهد.
زمانی که شما گوشی جدیدی می خرید یا گوشی هوشمندتان گم یا دزدیه می شود، از اطلاعات پشتیبان آنلاین برای بازیابی داده ها استفاده می شود. این بدان معنا است که پیام ها، عکس ها و ویدئوهای شما می توانند در فضای ابری بدون حفاظت نگهداری شوند و مجرمان سایبری می توانند به این فایل ها دسترسی پیدا کرده و آنها را بخوانند.
بنیاد مرز الکترونیک در یادداشتی که منتشر کرده نوشت: «اولین باری که واتساپ را نصب می کنید از شما می خواهد مشخص کنید که می خواهید پشتیبان پیام هایتان چه مدت ذخیره شود: روزانه، هفتگی، ماهانه، یا هیچوقت.
ما به کاربران توصیه می کنیم تا زمانی که رونوشت رمزگذاری نشده پیام هایشان در فضای ابر ذخیره می شود، هیچوقت از پیام هایشان در فضای ابر پشتیبان نگیرند. برای این که ارتباطاتتان کاملا امن باشد، با هر مخاطبی که گفتگو می کنید هم باید همین کار را کند».
بنابر گزارش این گروه غیرانتفاعی حقوق دیجیتال، امکان ارسال و دریافت پیام از طریق نرم افزار تحت وب واتساپ هم شما را در معرض حمله قرار می دهد.
بنیاد مرز الکترونیک برای افزایش امنیت کاربران دو توصیه را مطرح می کند:
نخست، اطمینان از این که نرم افزار، فعال کردن گزینه های حریم خصوصی قدرتمندتر را برای کاربران ساده تر می کند.
دوم، واتساپ باید به کاربرانش بگوید کدام داده ها با شرکت مادر، یعنی فیسبوک، به اشتراک گذاشته می شوند و توضیح دهد که این داده ها چگونه مورد استفاده قرار می گیرند.
بنیاد مرز الکترونیک در نهایت به کاربران واتساپ هشدار می دهد تا زمانی که این پیام رسان تغییرات لازم را صورت نداده است، با احتیاط بیشتری از آن استفاده کنند.
ارسال نظر