گوناگون

ماجرای شکار استثنایی یک هیولای غول‌پیکر در آسمان شب چیست؟+ عکس

ماجرای شکار استثنایی یک هیولای غول‌پیکر در آسمان شب چیست؟+ عکس

پارسینه: تلسکوپ فضایی هابل ناسا و آژانس فضایی اروپا در رصد یک خوشه‌ی کهکشانی استثنایی به نام eMACS J۱۳۵۳.۷+۴۳۲۹ که در فاصله‌ی حدود هشت میلیارد سال نوری از زمین در صورت فلکی تازی‌ها (Canes Venatici) قرار دارد، هیولایی در حال شکل‌گیری را شکار کرده است.

ایسنا نوشت: این مجموعه که از دستکم دو خوشه‌ی کهکشانی در حال ادغام با یکدیگر تشکیل شده در حال ساخت یک هیولای کیهانی است که یک خوشه‌ی غول پیکر خواهد بود که به عنوان یک عدسی گرانشی عمل می‌کند.

عدسی گرانشی نمونه‌ای چشمگیر از نظریه نسبیت عام اینشتین در عمل است. یک جرم آسمانی مانند یک خوشه کهکشانی به اندازه کافی جرم دارد که بُعد فضا-زمان را منحرف کند، این باعث می‌شود مسیر نور در اطراف جسم به طور قابل مشاهده‌ای خم شود طوری که گویی توسط یک عدسی وسیع خم شده است.

عدسی گرانشی همچنین می‌تواند اجرام دوردست را بزرگنمایی کند و به اخترشناسان اجازه می‌دهد اجرامی را مشاهده کنند که در غیر این صورت بسیار کم‌نور و بسیار دور هستند و قابل تشخیص نیستند.

شکار استثنایی یک هیولای غول‌پیکر در آسمان شب/ عکس

همچنین می‌تواند تصاویر کهکشان‌های پس زمینه را تحریف کند و آنها را به رگه‌هایی از نور تبدیل کند. اولین نشانه‌های عدسی گرانشی در این تصویر به‌عنوان کمان‌های درخشان قابل مشاهده است.

داده‌های این تصویر از یک پروژه رصدی به نام «Monsters in the Making» گرفته شده‌اند که از دو ابزار هابل برای رصد پنج خوشه کهکشانی استثنایی در طول موج‌های چندگانه استفاده می‌کند.

این مشاهدات چند طول موجی توسط دوربین میدان گسترده هابل ۳ و دوربین پیشرفته امکان‌پذیر شد. اخترشناسان فعال در این مشاهدات امیدوارند با تلسکوپ‌های نسل بعدی مانند تلسکوپ فضایی جیمز وب، زمینه را برای مطالعات آینده در مورد عدسی‌های گرانشی عظیم فراهم کنند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار