کشف شگفت انگیز جیمز وب چیست؟
پارسینه: تلسکوپ فضایی جیمز وب اخیراً رصدی عجیب داشته و احتمالاً ماده تاریک را به ثبت رسانده است. در تصویری که از این تلسکوپ منتشر شده، سه شیء دیده میشود که احتمالاً در گروه «ستارگان تاریک» قرار میگیرند؛ هرچند نمیتوان گفت که این ستارگان تاریک دقیقاً چه چیزی هستند.
دیجیاتو نوشت: محققان دانشگاه آستین تگزاس در مقالهای مدعی شدهاند که تصویر جدید جیمز وب ستارگان تاریک را نشان میدهد و این ستارگان احتمالاً انرژی خود را از ماده تاریک میگیرند. مشاهدات تلسکوپ فضایی جیمز وب حاکی از آن است که سه شیء دوردست با خصوصیات تعیینشده برای ستارگان تاریک همخوانی دارند. این یعنی این ستارگان نورانی هستند، اما دمایشان بهاندازهای نیست که همجوشی در آنها اتفاق بیفتد.
محققان در مقالهای که پیرامون این اکتشاف منتشر شده است، میگویند: «مجموعهای از پارامترهای معین وجود دارند که شکلگیری و تکامل ستارگان تاریک و درنهایت خصوصیات قابل رصد آنها را کنترل میکنند.»
نام این سه کاندید ستاره تاریک چیست؟
این سه ستاره کاندید با نامهای JADES-GS-z۱۳-۰ ،JADES-GS-z۱۲-۰ و JADES-GS-z۱۱-۰ احتمالاً در آینده هم هدف رصدهای بیشتر توسط تلسکوپ جیمز وب قرار خواهند گرفت. دانشمندان با این کار بررسی خواهند کرد که در باندهای فرکانسی خاص افزایش یا کاهشی در شدت نور این ستارهها وجود دارد یا خیر. سپس این دادهها با سایر پیشبینیها پیرامون انرژی ستارگان تاریک مقایسه خواهد شد.
دانشمندان باور دارند که ماده تاریک بخش عمده جهان ماده را تشکیل داده است اما با تلسکوپهای مرسوم دیده نمیشود. همانطور که ستارگان عادی سوخت خود را از مواد عادی تأمین میکنند، ستارگان تاریک هم احتمالاً سوخت خود را از مواد تاریک میگیرند. مطالعه روی این ستارگان میتواند به دانشمندان در درک چگونگی تولید اولین نورها در جهان کمک کند. پژوهشگران باور دارند که ستارگان تاریک اولین ستارگانی بودهاند که تنها پس از حدود ۷۰۰ میلیون سال در کیهان شکل گرفتهاند.
نام این ستارگان از آهنگ «ستاره تاریک» از سال ۱۹۶۷ از The Grateful Dead گرفته شده است. این نام اولینبار در سال ۲۰۰۹ مطرح شد که دانشمندان مدعی پیشبینی ستارههای تاریک شده بودند. نتایج پژوهش حاضر در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences چاپ شده و به همتاداوری رسیده است.
ارسال نظر