گوناگون

ورزشکاران بیشتر اهل مطالعه هستند

ورزشکاران بیشتر اهل مطالعه هستند

پارسینه: کتاب خواندن اثرات مثبت بسیاری بر سلامت روان و مقابله با مشکلات روانی داردحقیقات ثابت کرده است کسانی که عاشق مطالعه هستند بیشتر ورزش می‌کنند و با اشتیاق تر از کسانی هستند که به روش های دیگری اوقات فراغت خود را می گذرانند. کتاب خوان ها زمان بیشتری را در باشگاه می‌گذرانند بنابراین از سلامت بیشتری برخوردارند

به گواه پژوهش‌های گوناگون مطالعه و کتاب خواندن اثرات مثبت بسیاری بر سلامت روان و مقابله با مشکلات روانی دارد و می‌تواند در شرایط همه‌گیری به کمک شما بیاید. برخی از این تاثیرات مستقیم و ملموس هستند و بعضی دیگر از تاثیرات مثبت کتاب‌خواندن غیرمستقیم باشد و بر ناخودآگاه تاثیر بگذارد. اما ببینیم که مطالعه دقیقا چه تاثیراتی بر روان شما دارد.
مراقبت از سلامت روان در دوران همه‌گیری کرونا اهمیتی بیش از پیش پیدا کرده است. در دورانی که بسیاری از فعالیت‌های اجتماعی یا تعلیق شده یا بسیار محدود شده‌اند و تحقیقات و پژوهش‌های مختلفی نشان داده‌اند که بیماری‌های روان از جمله افسردگی به شکلی بی‌سابقه در جوامع مختلف افزایش پیدا کرده است. در این میان به گواه پژوهش‌های گوناگون مطالعه و کتاب خواندن اثرات مثبت بسیاری بر سلامت روان و مقابله با مشکلات روانی دارد و می‌تواند در شرایط همه‌گیری به کمک شما بیاید. برخی از این تاثیرات مستقیم و ملموس هستند و بعضی دیگر از تاثیرات مثبت کتاب‌خواندن غیرمستقیم باشد و بر ناخودآگاه تاثیر بگذارد. اما ببینیم که مطالعه دقیقا چه تاثیراتی بر روان شما دارد و چرا باید برای مقابله و جلوگیری از بیماری‌های روان به ویژه در دوران همه‌گیری حتما سراغ کتاب‌خواندن بروید.

کاهش اضطراب و استرس
اضطراب یکی از اصلی‌ترین علل بیماری‌های روانی از جمله افسردگی است. تا جایی که بر اساس اعلام سازمان بهزیستی، افسردگی، اضطراب و استرس در ایران پس از همه‌گیری کرونا ۱۶ درصد افزایش یافته است. پیش‌تر، سازمان نظام روان‌شناسی کشور نیز در گزارشی اعلام کرده بود که بیماری کرونا، بهداشت روانی ۵۰ درصد جامعه را به مخاطره انداخته است.

اما تحقیقات نشان می‌دهد که مطالعه می‌تواند تاثیر چشم‌گیری بر کاهش اضطراب داشته باشد. یک نمونه ازین تحقیقات در سال ۲۰۰۹ توسط دانشمندان دانشگاه Sussex در انگلیس انجام شد. در این تحقیق جامع، ارتباط بین فعالیت‌های مختلف از جمله کتاب‌خواندن با ضربان قلب و تنش‌های عضلانی مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه این تحقیق نشان داد که خواندن کتاب یا روزنامه فقط برای ۶ دقیقه، میزان استرس را تا ۶۸ درصد کاهش می‌دهد. این در حالی است که پیاده روی ۴۲ درصد، نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه ۵۴ درصد و گوش دادن به موسیقی ۶۱ درصد، موجب کاهش تنش و استرس می‌شود. بنابراین می‌توان گفت که مطالعه بیش از هر فعالیت روتین و روزمره دیگری به کاهش استرس افراد کمک می‌کند.

بهبود عملکرد مغز
طبق تحقیقات انجام شده مطالعه به طور کلی عملکرد ذهن را بهبود می‌بخشد و توان‌مندی‌های مغز را تقویت می‌کند. به این ترتیب کتاب خواندن می‌توان به طور مستقیم بر ارتقا روحیه و انرژی مثبت تاثیر بگذارد. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که بهبود عملکرد مغز به علت تغییرات عصبی و افزایش اتصالات مغزی است که در حافظه عضلانی به وقوع می‌پیوندد. بنابراین هنگامی‌که به مطالعه کتاب می‌پردازید، در حقیقت باعث ورزیدگی ذهن خود می‌شوید و به این ترتیب زوال قوه ادراک فرد را کاهش و می‌توانید بهتر از دیگران مغز را فعال و
تحقیقات ثابت کرده است کسانی که عاشق مطالعه هستند بیشتر ورزش می‌کنند
زنده نگه دارید.

جلوگیری از اختلالات خواب
بی‌خوابی یکی از مخرب‌ترین عوامل در سلامت‌ روان است. خیره شدن به صفحه‌ گوشی و بسیاری از عادت‌های امروزی منجر به بی‌خوابی در شب می‌شود. در چنین شرایطی پژوهش‌های بسیاری ثابت کرده‌اند که مطالعه یکی از موثرترین راه‌ها برای آرامش و آمادگی برای خواب است. زمانی که در نور کم به مطالعه کتاب می‌پردازیم، مغز درمی‌یابد که زمان استراحت فرارسیدهاست، حال‌آنکه نور صفحه موبایل و تلویزیون به مغز پیام می‌دهد که وقت بیدار شدن است. همچنین مطالعه قبل از خواب می‌تواند به متمرکز شدن ذهن و خواب باکیفیت‌تر شب کمک کند.

افزایش تمرکز و کمک به ضعف حافظه
تمرکز و دوری از پراکندگی ذهن یکی از عناصر مهم در سلامت روان است. بنابرین افزایش تمرکز و تمرین و تکرار آن، از اقداماتی است که برای افزایش سلامت روان بارها توصیه شده است و این دستاوردی است که با مطالعه می‌توان به آن رسید. به واسطه مطالعه می‌توان بر زمان حال تمرکز کرد و تمرکز بر روی زمان حال، وقتی به یک عادت تبدیل شود، نقشی موثر در کنترل نگرانی‌ها و اضطراب‌هایتان خواهد داشت. همچنین ضعف در حافظه کوتاه مدت یکی دیگر از علائم مهم در تشخیص افسردگی است که مطالعه با افزایش تمرکز به آن کمک بسیاری می‌کند.

مطالعه و سلامت جسمی
یکی دیگر از تاثیرات مطالعه افزایش اشتیاق به ورزش است. تحقیقات ثابت کرده است کسانی که عاشق مطالعه هستند بیشتر ورزش می‌کنند و با اشتیاق تر از کسانی هستند که به روش های دیگری اوقات فراغت خود را می گذرانند. کتاب خوان ها زمان بیشتری را در باشگاه می‌گذرانند بنابراین از سلامت بیشتری برخوردارند.

مطالعه مانع آلزایمر زودرس می‌شود
تحقیقات نشان داده درصد ابتلا به بیماری آلزایمر در افرادی که با خواندن و نوشتن سروکار دارند و اهل مطالعه هستند پایین‌تر از دیگران است. دلیل ساده آن نیز این است که مغز انسان همانند دیگر اعضای بدن، نیازمند ورزش است و بهترین ورزش برای آن مطالعه و خواندن کتاب است.

بنابراین با مطالعه مستمر و عادت به کتابخوانی، آلزایمر و بیماری‌هایی شبیه به این از شما دور می‌شوید و ذهن درگیر همواره در حال کشف و دانستن است. تحقیقات نشان داده‌اند که مطالعه روزانه به افراد کمک می‌کند تا ۲٫۵ برابر در مقابل بیماری هایی مثل آلزایمر مقاوم تر شوند. همچنین نتایج یک گزارش نشریه گاردین نشان می‌دهد که مطالعه کردن در بین دانشجویان و دانش آموزان می‌تواند تا ۲۱ درصد احتمال ابتلا به افسردگی را در آنها کاهش دهد.

دلایلی که در این گزارش به آن‌ها اشاره شد فقط پیامدهای مثبت کتاب‌خواندن و مطالعه بر سلامت روان هستند. در حالی که مطالعه پیامدهای مثبت دیگری مثل افزایش اعتماد به نفس نیز داشته باشد. با این همه شما می‌توانید با روزی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه مطالعه و حتی طبق برخی از پژوهش‌ها با ۱۰ دقیقه نیز از این تاثیرات مثبت در دوران همه‌گیری و محدودیت فعالیت‌های اجتماعی بهره‌مند شوید. البته باید توجه داشت که نوع کتاب‌هایی که تاثیر مستقیمی با اثر آن‌ها بر روان شما دارند و در انتخاب آن‌ها باید دقت بسیار داشت.
منبع : همشهری

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار