۸۵درصد از سرطانها قابل پیشگیریند
پارسینه: در ۱۵ درصد موارد ابتلا به سرطان به دلایل وراثتی و ژنتیک روی می دهد که در این صورت افراد باید کار مدام غربالگری صورت گیرد.
به گزارش پارسینه؛ فوق تخصص و پزشک مشاور ژنتیک گفت: تنها ۱۵ درصد از سرطان ها بر اثر عوامل ژنتیکی ایجاد می شود حال آنکه ۸۵ درصد از سرطان ها با پرهیز از عوامل محیطی قابل پیشگیری هستند.
آمنه یوسفی اظهار داشت: سرطان ها سومین عامل مرگ و میر در جهان محسوب می شوند زیرا سرطان ها در ردیف بیماری های شایع و پیچیده ای محسوب می شوند که هم تعداد زیادی از انسان ها به آن مبتلا هستند و هم در مواردی دلایل ابتلای افراد به این بیماری مبهم و پیچیده است.
این متخصص ژنتیک در زمینه تاثیر عوامل وراثتی در ابتلا به سرطان گفت: در ۱۵ درصد موارد ابتلا به سرطان به دلایل وراثتی و ژنتیک روی می دهد که در این صورت افراد باید کار مدام غربالگری صورت گیرد.
وی تصریح کرد: برای تشخیص اینکه نوع ابتلا به سرطان در افراد خانواده تحت تاثیر عوامل وراثتی یا عوامل دیگر بوده باید توجه داشت اگر فرد مبتلا به سرطان زیر ۴۰ سال سن داشته باشد این نوع سرطان بر اثر عوامل ژنتیکی ایجاد شده است چرا که در اساس سرطان بیماری پیری است و جوانی و میان سالی تلقی نمی شود.
یونسی با اشاره به عوامل ابتلای افراد به سرطان گفت: برخلاف نام سرطان که در بسیاری از ما تداعی گر یک بیماری گریزناپذیر از ابتلاست می توان با پرهیز از عوامل محیطی تا حدود ۸۵ درصد از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد.
این متخصص سرطان یادآورشد: میزان ۸۵ درصد اعلام شده متوجه عوامل محیطی و سبک زندگی افراد است که در مولفه هایی چون ورزش کردن، تغذیه مناسب، دوری از استعمال مواد مخدر و مشروبات الکلی و مسائلی از این دست خلاصه می شود.
مصرف هر وعده قلیان برابر است با استعمال ۸۰ نخ سیگار
یونسی بیان کرد: مصرف یک وعده غلیان برابر است با مصرف یکباره ۸۰ نخ سیگار اما متاسفانه جوانان با عدم آگاهی از این مسئله عوامل محیطی خود را متناسب با ابتلا به سرطان تنظیم می کنند.
وی ادامه داد: به همین ترتیب دوری از ورزش، مصرف الکل و غذاهای چرب هم میتواند از جمله مهم ترین عوامل محیطی ابتلابه سرطان باشدکه در زیر مجموعه ۸۵ درصد می گنجد.
متخصص ژنتیک و سرطان گفت: در زمینه تشخیص و درمان سرطان موضوع غربالگری از اهمیت اساسی برخوردار است و غربالگری به این معنا که هر فردی به ویژه افرادی که دارای سوابق خانوادگی در ابتلای سرطان هستند، باید سالی یکبار مورد آزمایش و معاینه پزشک قرار بگیرند و علایم آنها از نظر ابتلا و عدم ابتلا به سرطان مورد بررسی قرار گیرد.
یونسی اظهارداشت: هر گونه خون ریزی مبهم، اشکال در هضم، بهبود نیافتن زخم ها در بدن، تب شدید و طولانی، کاهش وزن های یکباره، گرفتگی صدا و علایمی از این دست می تواند از نشانه های ابتلا به سرطان باشد که افراد باید به محض مشاهده این علایم توسط پزشک معاینه شوند.
چند وقت قبل مقاله ای منتشر شد که نوشته بود سرطان شانسی هست یعنی ارتباط مستقیمی با DNA داره . خیلیا هستن که اهل سیگار و الکل نیستن و تغذیه خوب هم دارن ولی به سرطان مبتلا میشن و برعکس . این مواردی که در مورد عوامل سرطان نام میبرن در صورتی هست که فرد مستعد باشه . در هر چیزی ژنتیک غالب هست . از جنس مو و پوست و دندون گرفته تا سنگ سازی کلیه و بیماری هایی مثل سرطان