گوناگون

عوارض استفاده از قلیان بر قلب و عروق

پارسینه: عضو هیأت علمی مرکز قلب و عروق مرکز شهید رجایی گفت: مصرف قلیان منجر به انسداد و تنگی عروق تغذیه‌کننده قلب می‌شود و این موضوع به مروز زمان سکته‌های قلبی را در پی خواهد داشت و این باور که قلیان عوارضی ندارد، باوری اشتباه است.

بهرام محبی عضو هیأت علمی مرکز قلب شهید رجایی در حاشیه دهمین همایش سالیانه اینترونشنال کاربیولوژی در گفت‌وگو با فارس، گفت: دهمین همایش سالیانه اینترونشنال کاربیولوژی با تکیه بر عوارض مداخلات قلبی و عروقی در این مرکز در حال برگزاری است و هدف از برگزاری این همایش، پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق، عوارض این بیماری‌ها و تشریح نحوه درمان آنهاست که متخصصان با ارائه دادن کیت‌های متفاوت، در این زمینه بحث و تبادل نظر می‌کنند.

دبیر اجرایی همایش افزود: این کنگره میهمان خارجی ندارد، بلکه از تمام مراکز علوم پزشکی سطح کشور، اساتید و دانشجویان دعوت به عمل آمده است.

وی در خصوص بروز بیماری‌های قلبی و عروقی در افراد گفت: متأسفانه تغییر در سبک زندگی جامعه باعث شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی شده است، به طور مثال؛ مصرف غذاهای پرچرب، استعمال سیگار و دخانیات، مصرف غذاها با قند زیاد و شیوع استفاده از قلیان در جوانان از علل بروز بیماری‌های قلبی در جوانان است.

این فوق تخصص قلب و عروق افزود: این باور که مصرف قلیان ضرری برای قلب ندارد و اسانس‌های قلیان به روش‌های صحیح تهیه می‌شود، باوری اشتباه است و باید بدانیم مصرف قلیان و دخانیات، مضرّ بوده و تفاوتی با هم ندارند و مصرف آنها نارسایی‌های قلبی و ریوی را در پی خواهد داشت.

محبی در خصوص عوارض مصرف قلیان و دخانیات گفت: از عوارض مصرف قلیان و دخانیات می‌توان به تنگی عروق کرنر و رگ‌های قلبی اشاره کرد که به مرور زمان، تنگی این عروق، سکته‌های قلبی را در پی خواهد داشت.

این فوق تخصص قلب و عروق در خصوص عوارض آلودگی هوا بر قلب و عروق توضیح داد: از جمله عوامل بروز بیماری‌های قلبی، افزایش چربی خون و فشار خون است که آلودگی هوا می‌تواند عاملی برای تشخیص این بیماری‌ها باشد. آلودگی هوا از جمله عوامل خطرآفرین برای ایجاد تنگی در عروق تغذیه‌کننده قلب است که علاوه بر بروز بیماری‌های قلبی، منجر به عفونت‌های ریوی خواهد شد، لذا توصیه می‌شود افراد در روزهایی که هوا آلوده است، در حد امکان از بیرون رفتن خودداری کنند و یا از ماسک‌های مخصوص استفاده کنند.

محبی ادامه داد: میزان شیوع بیماری‌های قلبی در افراد مسن نسبت به جوانان بیشتر است، اما متأسفانه در سال‌های اخیر، شیوع این بیماری‌ها در جوانان نیز افزایش یافته است.

وی گفت: معمولاً بروز بیماری‌های قلبی در کودکان به دلیل بیماری‌های مادرزادی است که اگر تشخیص صحیح و به موقع صورت گیرد می‌توان این بیماری‌ها را به طور کامل درمان کرد.

وی در پایان گفت: مصرف دخانیات در افراد ورزشکار نیز عوارض خود را در پی دارد و اینگونه نیست که اگر فردی دخانیات مصرف می‌کند و هم‌زمان ورزش انجام می‌دهد، از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در امان است.
منبع: خبرگزاری فارس

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار