آنتیبیوتیک می خورید، بخوانید
پارسینه: آنتی بیوتیکها با تمامی انواع باکتریها حتی مواردی که به بدن کمک میکنند مقابله میکنند.
آنتی بیوتیکها داروهایی هستند که برای مقابله با باکتریها تجویز میشوند اما اغلب مصرف آنها مخصوصا اگر خودسرانه و بدون تجویز پزشک باشد با عوارض جانبی روی دستگاه گوارش همراه است.
حالت تهوع، اسهال، نفخ، سوء هاضمه، درد شکم و از دست دادن اشتها از جمله عوارض جانبی آنتیبیوتیکها به حساب میآیند. این عوارض اگرچه آزاردهنده هستند اما موقتی بوده و معمولا پس از قطع مصرف دارو برطرف میشوند.
انتخاب و مصرف مواد غذایی مناسب میتواند تا حدودی در رفع این عوارض جانبی و همچنین تسریع و روند درمان کمک کننده باشد.
در روده هر فرد تریلیونها باکتری و میکروارگانیسمهای دیگر وجود دارد. مصرف آنتیبیوتیکها به منظور مقابله با باکتریها میتواند توازن باکتریها در میکروبیوم روده را بر هم بزند.
میکروبیوم روده عملکرد سیستم گوارشی را حفظ کرده و به سیستم ایمنی کمک میکند تا در برابر عفونت ویروسی قدرت دفاعی داشته باشد.
زمانیکه آنتی بیوتیکها توازن باکتریها را بر هم بزنند فرد با عوارض جانبی از قبیل حالت تهوع یا اسهال روبرو میشود. مصرف پروبیوتیکها و پریبیوتیکها در حین مصرف آنتی بیوتیکها و پس از آن به حفظ تعادل باکتری در روده کمک میکند.
پروبیوتیکها و پریبیوتیکها: پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که معمولا باکتری سالم شناخته میشوند. این ترکیبها برخی از عوارض جانبی آنتی بیوتیکها از قبیل نفخ و اسهال را کاهش میدهند. پریبیوتیکها نیز منابع غذایی برای باکتریهای مفید روده هستند. تغذیه باکتریهای مفید قبل و بعد از مصرف آنتی بیوتیکها به توازن باکتریهای روده کمک میکند. پیاز، سیر و موز نیز از جمله خوراکیهای حاوی مقدار کمی پریبیوتیک هستند.
خوراکیهای تخمیر شده: این خوراکیها منبع خوبی از باکتریهای مفید به حساب میآیند. تمامی خوراکیهای تخمیر شده دارای میکروارگانیسم هستند اما گرما و فرآیند تصفیه میتواند باکتریهای مفید را از بین ببرد.
ویتامین K: آنتی بیوتیکها با تمامی انواع باکتریها حتی مواردی که به بدن کمک میکنند مقابله میکنند. برخی از باکتریها ویتامین K تولید کرده که بدن برای لخته شدن خون به آن نیاز دارد. افراد برای کاهش اثر آنتی بیوتیکها روی سطح ویتامین K میتوانند از مواد خوراکی چون کلم، اسفناج و سبزی جعفری مصرف کنند.
فیبر: فیبر تولید باکتریهای مفید روده را تحریک میکند. همچنین افراد باید از مصرف خوراکیهای سرشار از فیبر در حین مصرف آنتی بیوتیکها خودداری کنند زیرا ممکن است بر چگونگی جذب دارو تاثیر بگذارد.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، همچنین برخی از مواد خوراکی در تاثیرگذاری آنتی بیوتیکها اختلال ایجاد میکنند که از آن جمله میتوان به گریپ فروت و آب این میوه و نیز مواد الکلی اشاره کرد.
ارسال نظر