گوناگون

کرونا سخت‌ترین وضعیت اضطراری در طول تاریخ !

کرونا سخت‌ترین وضعیت اضطراری در طول تاریخ !

پارسینه: سازمان جهانی بهداشت: کرونا سخت‌ترین وضعیت اضطراری است که تا به حال داشته‌ایم!

رئیس سازمان جهانی بهداشت می‌گوید کشور‌های جهان گام‌های بسیار موثری برای مقابله با ویروس جدید کرونا برداشته‌اند، اما هنوز تا متوقف کردن این همه‌گیری راهی طولانی در پیش است.

او گفته از میان ۶ همه‌گیری بزرگی که سازمان جهانی بهداشت تا کنون با آن‌ها روبرو شده، کرونا بی‌تردید سخت‌ترین بوده است.

سازمان جهانی بهداشت تا پیش از آغاز کرونا ۵ بار اعلام وضعیت اضطراری بهداشتی کرده بود؛ دو بار برای ایبولا، زیکا، فلج اطفال و آنفلوآنزای خوکی.

دکتر تدروس گبرییسوس رئیس این نهاد سازمان ملل متحد روز دوشنبه، ۲۷ ژوئیه، گفته در شش هفته گذشته تعداد مبتلایان به کرونا تقریبا دو برابر شده است و اکنون فراتر از ۱۶ میلیون نفر رفته است.

سرعتی که با شش ماه پیش که همه‌گیری کرونا برای اولین‌بار وضعیتی اضطراری اعلام شد تفاوت زیادی دارد.

دکتر تدروس گبرییسوس رییس این سازمان گفته است این هفته کمیته فوریت‌های سازمان جهانی بهداشت را فرا می‌خواند.

در همین حال مایک رایان مدیر فوریت‌های سلامتی این سازمان گفته ممنوعیتی سفر‌های بین‌المللی نمی‌تواند برای مدت نامعلومی ادامه پیدا کند و کشور‌های جهان باید برای مهار کرونا در درون مرز‌های خود اقدام بیشتری کنند.

"ادامه بستن مرز‌های بین‌المللی لزوما استراتژی نیست که اقتصاد جهان، فقرا و یا هر کس دیگری بتواند آن را برای همیشه تاب بیاورد. برای همین باید وضع را به سویی پیش ببریم که بتوانیم بازگشایی مرز‌ها را بدون مخاطرات زیاد آغاز کنیم. "

آمریکا یکی از کشور‌هایی است که در فهرست ورود ممنوع‌های اغلب کشور‌های اروپایی قرار دارد. نزدیک به یک چهارم کل مبتلایان جهان در آمریکا هستند و بالغ بر ۱۴۷ هزار نفر تا کنون در این کشور از ویروس کرونا جان داده‌اند.

در همین حال در آمریکا با ادامه ثبت بیش از هزار تلفات روزانه در ۵ روز پی در پی برخی متخصصان سلامت عمومی خواستار اعمال دوباره قرنطینه شده‌اند.

یکی از تازه مبتلایان رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی آقای ترامپ است که روز دوشنبه کاخ سفید مثبت شدن تست کرونا او را تایید کرد.

برخی مقام‌های محلی مثل شهردار‌های هیوستون تگزاس و لس‌آنجلس کالیفرنیا از احتمال برقراری دوباره قرنطیه خبر داده‌اند. چنین تصمیمی اگر نهایی شود با حمایت نزدیک به ۱۵۰ متخصص برجسته بهداشت و درمان محقق و کادر درمانی در آمریکا روبرو خواهد بود که چند روز پیش خواستار تعطیل شدن دوباره کشور و تلاش مجدد برای مهار بهتر کرونا شده بودند.

با این حال، آمریکا روز دوشنبه با اخبار امیدوارکننده‌ای هم روبرو بود. واکسن در دست تهیه شرکت داروسازی مدرنا وارد مرحله سوم و نهایی آزمون‌های پزشکی شده و اکنون بروی ۳۰ هزار داوطلب در سراسر آمریکا آزمایش خواهد شد.
اوج‌گیری دوباره کرونا در جهان؛ شمار مبتلایان از ۱۶ میلیون نفر گذشت

در صورت موفقیت در این مرحله که آخرین مرحله پیش از ارجاع آن به سازمان غذا و دارو برای تایید نهایی و مجوز تولید است، این واکسن رکورد تولید در تاریخ ساخت واکسن را خواهد شکست و ممکن است پیش از پایان سال جاری میلادی آماده تولید و توزیع انبوه شود.

در برزیل که دومین کشور جهان از نظر تعداد مبتلا به ویروس کروناست بیش از یک میلیون نفر از متخصصان بخش سلامت و بهداشت برزیل در اتحادیه‌ها و سازمان‌های اجتماعی از رییس‌جمهوری این کشور به اتهام جرم علیه بشریت به دادگاه لاهه دیوان کیفری بین‌المللی شکایت کرده‌اند.

آن‌ها می‌گویند رییس‌جمهوری برزیل با تحقیر، انکار و اهمال در وظایفش برای مقابله با کرونا عامل گسترش بی‌مهار این همه‌گیری در کشور شده است.

در همین حال ۱۲۵ اسقف کلیسای کاتولیک در برزیل در نامه‌ای علنی اعلام کرده‌اند دولت ژائیر بولسونارو قادر نیست طوفانی را که با همزمانی کرونا و بحران اقتصادی کشور به پا شده کنترل کند.

بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر تا کنون در برزیل به کرونا مبتلا شده‌اند و نزدیک به ۸۷ هزار نفر بر اثر آن جان داده‌اند

در ایران سخنگوی وزارت بهداشت گفته است ۲۵ استان کشور در وضعیت قرمز یا هشدار قرار دارند و در مناطقی مثل استان البرز تعداد مبتلایانی که در بیمارستان بستری شده اند ۶۰ درصد افزایش داشته است.

سیما لاری گفته است در ۲۴ ساعت گذشته در کل کشور ۲ هزار و ۴۳۴ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و ۲۱۲ نفر جانشان را از این ویروس از دست داده‌اند.
منبع: BBC

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار