نکات کلیدی برای ایمن سازی منزل سالمندان
پارسینه: فراهم کردن شرایط زندگی سالمندان در منزل یکی از موضوعات مهمی است که حتما باید رعایت شود و این نیازمند انجام برخی تغییرات در منزل است.
همانگونه که والدین قبل از به دنیا آمدن نوزادشان به دنبال مهیا کردن شرایط منزل برای حضور یک نوزاد هستند، فرزندان نیز با رسیدن سن والدین به ۶۰ سالگی باید شرایط منزل را برای حضور این عزیزان به روز کنند.
چراکه سالمندان با توجه به نیازهای جسمانی شان نیاز به امکانات خاصی در منزل دارند و به عبارت سادهتر منزل باید برای استفاده آنها ایمن باشد، فراموش نکنیم که از دست رفتن تعادل و زمین خوردن یکی از آسیبهای مهم و جدی در میان سالمندان به شمار میرود که صدمات جبران ناپذیری به آنها خواهد زد.
در زیر چند روش ساده برای ایمنتر و راحتتر کردن خانه برای عزیزان پیر خود پیدا خواهید کرد.
افزایش روشنایی
همزمان با افزایش سن چشمان نیز کم سو میشود، بنابر این لازم است که شرایط خانه متناسب با آن تغییر کند. در همین راستا باید اشاره کرد که همه میدانیم میزان نوری که انسان برای واضح دیدن اشیا نیاز دارد، در میان جوانان، میانسالان و بزرگسالان با سالمندان متفاوت است.
بسیاری از سالمندان به دلیل افزایش سن یا بیماریهایی مانند دیابت بینایی ضعیف تری دارند. به همین علت باید در نورپردازی منزل تغییراتی ایجاد کرد.
اطمینان حاصل کنید که اطراف درهای ورودی، راهروها و راه پلهها به خوبی روشن شده باشند در صورت لزوم از لامپهای توان بالاتر استفاده کنید یا چراغهای دیگری اضافه کنید.
نصب چراغهای لمسی یک روش عالی برای افزودن نور به منطقهای است که برای روشنایی نیاز به نور بیشتری دارد. چراغهای سنسور حرکت بدون نیاز به مکان یابی یا دستیابی به سوئیچهای روشنایی، به سالمندان اجازه میدهند تا در سراسر خانه حرکت کنند.
تغییر برخی وسایل
برای برخی افراد مسن مخصوصا اگر مبتلا به آرتروز هم باشند، انجام برخی کارها و کار کردن با برخی وسایل در منزل سخت است. به طور مثال برای پیر زن ۷۰ سالهای که از آرتروز هم رنج میبرد، استفاده از دستگیرههای گرد برای باز کردن در کار مشکلی است.
معمولا این دستگیرهها زور زیادی میخواهد و فشار مضاعفی به مچ دست وارد میکند. بهتر است این دستگیرهها را با دستگیرههای معمولی که به مانند اهرم هستند جابجا کنید. این دستگیرهها نیازی به زور ندارند و حتی با فشاری که بر اثر وزن دست به آنها واردی شود، در را باز میکنند.
در مورد کابینتها و پنجرهها هم همین کار را انجام دهید و اگر در آنها به سختی باز میشود، کمی تغییرات اعمال کنید.
بهتر است دقیقا همانگونه که وقتی نوزاد شما به چهار دست و پا میفتد و کم کم راه رفتن میآموزد، وسایل خطرناک را از جلوی دست و پای او جمع میکنید، بهتر است همین کا را نیز برای سالمندان مبتلا به آلزایمر و آن دسته از سالمندانی که مشکل بینایی و حفظ تعادل دارند انجام دهید.
به همین منظور سعی کنید مسیر آنها عاری از وسایل اضافی باشد و همچنین برای اینکه سالمندان مبتلا به آزایمر دچار مشکل نشوند، دسترسی آنها به کابینت و کمدهایی که وسایل خطرناک در آن وجود دارد را با قفل کودک و امثال آن مسدود کنید.
این اقلام میتواند مواد شوینده، سفید کننده، اشتعالزا، اتو و ... باشد.
فضای حرکتی ایجاد کنید
سالمندان باید تحرک داشته باشند و به همین منظور بهتر است فضا را برای حرکت آنها در منزل باز کنیم. فرش و موکت را بررسی کنیم تا لیز نخورند، از دست وسایل اضافه خلاص شویم و مبلها را دور اتاق بچینیم تا در میان آنها فضا برای رفت و آمد سالمند فراهم شود.
همچنین صندلی را در کنار در وردی قرار دهیم تا برای رفع خستگی راه، در اوردن کفش و نوشیدن آب از آن استفاده کنند.
در اتاق خواب هم صندلی را فراهم کنید تا سالمند بتواند روی آن نشسته و موهای خود را خشک یا شانه کند، این صندلی میتواند به خانمهای سالمند کند تا راحتتر مقابل آینه به آرایش صورت و موهای خود بپردازد.
استفاده از صندلی در حمام هم مانع لیز و زمین خوردن افراد میشود و کمک زیادی در حفظ سلامتی آنها میکند.
فراهم کردن امکان درخواست کمک اضطراری
با وجود تمام تلاشها ما برای ایمن سازی منزل گاهی حوادث غیر مترقبهای رخ میدهد که نمیتوان جلوی آن را گرفت. بنا بر این باید خودمان را برای این شرایط اماده کنیم. اولین و مهمترین اقدام این است که از خود بپرسیم اگر حادثهای رخ دهد و سالمند ما دچار مشکل شود آیا میتواند درخواست کمک کند؟
وقتی برای سالمندان ما اتفاقی میفتد، بسیار مهم است که بتواند درخواست کمک فوری کند. چند دقیقه تأخیر میتواند کشنده باشد. به همین منظور بهتر است از سیستم هشدار سریع استفاده کنیم. از دستگاهی میتوانیم استفاده کنید که در منزل ما نصب شود و به دکمهای هم روی دستبند مجهز است که روی دست سالمند بسته میشود.
در صورت بروز حادثه ای، سالمند تنها با فشردن یک دکمه ما را خبردار میکند. اما اگر چنین تکنولوژی در اختیار ندارید، میتوانید از تلفن همراه استفاده کنید و فقط فراموش نکنید که باید سالمند را مجاب و توجیه کنید که تلفن همراه همیشه و همه جا همراهش باشد.
منبع:شادمان
ارسال نظر