گوناگون

هشدار به مبتلایان کبد چرب

هشدار به مبتلایان کبد چرب

پارسینه: یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: یکی از راه‌های درمان کبد چرب غیرالکلی کاهش وزن است.

آرمان عرب در خصوص ابتلا به کبدچرب غیرالکلی، با بیان اینکه وجود چربی در کبد، طبیعی است، اما اگر این میزان از چربی بیشتر از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کل کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب دچار شده است،

اظهار کرد: اگر چربی یا حتی قند و شکر مصرف شده توسط فرد از میزان نیاز بدن او بیشتر باشد، این میزان اضافی به صورت بافت چربی ذخیره شده و آرام آرام در کبد ذخیره می‌شود.

وی افزود: تجمع چربی در کبد با بیماری کبد چرب آغاز می‌شود و در صورت پیشرفت می‌تواند حالات وخیم‌تری را از قبیل التهاب کبد ناشی از تجمع چربی (استئاتوهپاتیت) و سخت و زخم شدن کبد (سیروز) ایجاد کند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید براینکه کبد چرب غیر الکلی در اثر تجمع چربی در کبد افرادی که الکل مصرف نمی‌کنند به وجود می‌آید، در خصوص درمان کبد چرب غیر الکلی، تصریح کرد: اکنون درمان دارویی خاصی برای بیماری کبد چرب غیر الکلی وجود ندارد و اصلاح عادات غذایی و سبک زندگی تنها درمان تایید شده برای این بیماری است.

عرب ادامه داد: چارچوب کلی درمان برای بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی شامل کاهش وزن ، کاهش دریافت چربی‌های اشباع و ترانس، مصرف چربی‌های مفید به خصوص امگا-۳، افزایش دریافت فیبر غذایی، کاهش مصرف قند، شکر و همچنین نوشیدنی‌های شیرین شده و افزایش فعالیت فیزیکی است.

وی در خصوص چگونگی کاهش وزن در کبدچرب غیرالکلی، گفت: یک برنامه کاهش وزن سودمند برنامه‌ای است که منجر به کاهش وزن به میزان ۰.۵ تا ۱ کیلوگرم در هفته شود. کاهش وزن سریع نه تنها بیماری کبد چرب را بهبود نمی‌بخشد، بلکه باعث بدتر شدن شرایط بیماری می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در توضیح بهبود روند کاهش وزن گفت: کاهش وزن باید روند اصولی داشته باشد. بدین ترتیب که علاوه بر خوردن، فعالیت و حالات روحی فرد تحت نظارت باشد. در طول هفته غذا‌هایی که می‌خورید، فعالیت‌هایی که انجام می‌دهید و حالات روحی که در آن قرار دارید را یادداشت کرده تا با مرور آن‌ها بهتر بتوانید تغییرات سودمند را در آن‌ها ایجاد کنید.

عرب ادامه داد: هرگز هیچ کدام از وعده‌های غذایی را حذف نکنید، چرا که حذف یک وعده غذایی منجر به خوردن بیشتر در وعده بعدی یا مصرف میان وعده با کالری بالا می‌شود. غذا‌های خوشمزه، اما غیر مفید را کمتر مصرف کنید، همچنین غذا‌های با کالری یا چربی بالا را کمتر انتخاب کنید یا میزان مصرف آن‌ها را کاهش دهید.

وی پیشنهاد داد؛ همیشه قبل از خرید، لیست تهیه کنید و این را بدانید که تهیه لیست غذایی بر اساس انتخاب‌های سالم و پای بندی به آن باعث می‌شود کمتر به سمت خرید مواد غذایی با کالری و چربی بالا وسوسه شوید. غذا‌هایی که از نظر غذایی، ارزش کمی دارند را در مکان‌های دور از دسترس قرار دهید.

این متخصص تغذیه گفت: بر روی چیزی که می‌خورید تمرکز کنید. مثلا هرگز هنگام تماشای تلویزیون یا کار با کامپیوتر چیزی نخورید، زیرا در این مواقع توجهی به مقدار غذایی که می‌خورید، نکرده و بیشتر از مقدار نیاز مصرف می‌کنید.

عرب گفت: حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت فیزیکی با شدت متوسط شامل پیاده روی، دوچرخه‌سواری، باغبانی، شنا و... لازم است، به صورتی که بین هر ۲ نوبت ورزش بیش از ۲ روز فاصله نباشد.

وی اضافه کرد: فعالیت و ورزش‌های مختلف را امتحان کنید تا گزینه مناسب را بیابید. به طور گروهی و با دوستان ورزش کنید. ضمن اینکه از هر فرصتی برای فعالیت و پیاده‌روی روزانه استفاده می‌کنید، مدت زمانی را که صرف تماشای تلویزیون یا کار با کامپیوتر می‌کنید، کاهش دهید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار