نمکی: چگونه باور کنیم کسانی که ماسک را از ما دریغ کردند قرار است به ما واکسن بدهند؟
پارسینه: وزیر بهدشت با اشاره به کنترل مناسب بیماری کرونا در کشور، گفت: برای مدیریت بیماری با سختیهایی روبرو بودیم. در حالی که برای تامین و جابجایی ماسک N۹۵ در روزهای اول همه دنیا را زیر و رو میکردیم و با خست از گروهی میگرفتیم؛ میآمدند در فلان فرودگاه همبن آدمهایی که میگویند ما برای دارو و تجهیزات اجازه دادیم، اقلام را بلوکه میکردند. همین است که امروز مقام معظم رهبری میفرمایند چگونه باور کنیم کسانی که ماسک را از ما دریغ کردند قرار است به ما واکسن بدهند؟.
وی افزود: امسال سال سختی داشتیم. در کنار سختیهای ناشی از ناجوانمردیهای تحریمهای ظالمانه، فشاری بدلیل کووید ۱۹ بر مجموعه فشارها تحمل کردیم. ما در شرایطی این موج را دریافت کردیم که خزانهای نسبتا تهی و بانک مرکزی بیشتر از خزانه تهی به دلیل عدم صادرات و دریافت منابع ارزی داشتیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: ما در یک مسابقه با کشورهایی وارد شدیم که خزانههای پر، زیرساخت مهیا و پرسنلی با برخورداری از تمام امکانات داشتند و ما حتی برای تهیه ماسک و لباس برای مدافعین سلامت یا هیچ نداشتیم یا اندک امکانات بود. از هرکجای دنیا هم که میخواستیم تجهیزات بیاوریم با سختی و ظلم مضاعف روبرو بودیم. برای تامین و جابجایی ماسک N۹۵ در روزهای اول همه دنیا را زیر و رو میکردیم و با خست از گروهی میگرفتیم و میآمدند در فلان فرودگاه همین آدمهایی که میگویند ما برای دارو و تجهیزات اجازه دادیم، اقلام را بلوکه میکردند. همین است که امروز مقام معظم رهبری میفرمایند چگونه باور کنیم کسانی که ماسک را از ما دریغ کردند قرار است به ما واکسن بدهند؟ که بسیار منطق قابل دفاعی است.
نمکی افزود: این رنجها و اضطراب را به مردم متتقل نکردیم، ولی تحمل کردیم و با لطف خداوند، همدلی، وفاق، هدایت، همکاری و حمایت مقام معظم رهبری، تشدید مجموعه کمیته کشوری مدیریت کرونا و وقت گذاری رئیس جمهور و همکاری همه ارکان بویژه مردم و کسبه توانستیم اوضاع را مدیریت کنیم. ناجا، ائمه جمعه، بسیج و شرکتهای دانش بنیان حماسه خلق کردند.
وزیر بهداشت ادامه داد: در عرض ۵۵ روز از یک وارد کننده ماسک و تجهیزات تبدیل به یک تولید کننده و سپس یک صادر کننده شدیم که این از برگهای زرین تاریخ پس از انقلاب است. خوشبختانه با اجرای طرحی مزین به نام یکی از نابترین بندگان خدا یعنی شهید سردار سلیمانی که تا زندهام عشق او با سلولهایم آمیخته است در حالی که دنیا برای ما مرگهای بالاتر از ۱۰۰۰ عدد روزانه را برآورد کرده بودند. در عرض ۴۰ روز به مرگهای دو رقمی رسیدیم که البته آنهم زیاد است، اما در مقایسه با دنیای گرفتار و مرفه افتخار بزرگی بود. خدارا شکر میکنم که سالی را به پایان میبریم که علیرغم تمام سختیها دستاوردی بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران در مدیریت کرونا به دست آمد و به عنوان کوچکترین سرباز مجموعه کار کردم. من در این راه بزرگ، کمترین برای ملت ایران هستم و خود را از دکه داری که برای همراهی، دکهای را بست که همه روزیاش را میداد و یا از کارگری که کار نکرد به دلیل اینکه کمک کند، کاسبی که مغازهاش را بست و... کمتر میدانم. من خاک پای ملت ایرانم و بزرگترین کار را در این عرصه کسانی کردند که با ما همراهی کردند.
نمکی تاکید کرد: استانداران و بخشداران بویژه در استان مازندران خیلی خوب به صحنه آمدند. در استانی مثل مازندران به دلیل درهم آمیختگی جمعیت و پیوستگی شهر و روستا خاموش کردن آتش بیماری و مدیریت اپیدمی بسیار کار سخت و هنرمندانهای است و دست کسانی که در این استان حماسه آفریدند را میبوسم، زیرا جلوی پیک وحشتناکی که میتوانست قتل عام سنگینی رقم بزند را مدیریت کردند. در این مدیریت همه پای کار آمدند و کمک کردند.
وی افزود: در این مدیریت همه پای کار آمدند و کمک کردند، اما صدا و سیما در استانها غوغا کرد. در حال نگارش روزنگار کرونا هستم و همکاری صدا و سیما که از روز سوم شیوع کرونا در کشور به کنارم آمدند را فراموش نمیکنم. خدا را سپاسگذاریم که سال را با آبرومندی به پایان میبریم گرچه داغ عزیزانی را بر دل داریم و امیدوارم خداوند به خانوادههایی که عزیزی را از دست دادند صبر بدهد.
وزیر بهداشت ادامه داد: باید نگرانیهایم را بیان کنم. ویروس جدید جهش یافنه در مدت کوتاهی توانست یکی از قدرتمندترین زیرساختهای نظام سلامت جهان یعنی کشور انگلستان را به زیر آورد و نظام بهداشت و درمان انگلیس که یکی از استخوان دارترین نظامهای سلامت را دارد را به زانو درآورد. انگلیسیها تا چند ماه قبل ۲۲ میلیارد پوند صرف نظام سلامت کرده بودند، اما روزی ۱۸۶۰ مرگ در این طوفان تجربه کردند متاسفانه و ما به مرگ هیچ انسانی راضی نیستیم حتی آنهایی که نظام هایشان دارو و درمان را از بچههای ما گرفته است. آنها مرگهای تلخی را تجربه کردند و گاها مریض هایشان در پارکها سرگردان شدند در حالی که در پیک اخیر خوزستان حتی یک بیمار پشت درب بیمارستانهای ما نماند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: الان یک ماه است که ویروس انگلیسی در کشور میچرخد و در حالی که با بیماریزایی و مرگ زایی زیاد در انگلستان و آلمان نظام سلامت را به زانو درآورد، اما به لطف خداوند ما هنوز مرگهای دو رقمی را تجربه میکنیم که همین هم زیاد است، اما این نشان از لطف خدا و هوشمندی نظام سلامت است. اما نگرانیم که دو مولفه بسیار موثر یعنی اول ویروس جهش یافته با طغیان بیشتر و دوم سفر به عنوان مولفه جابه جا کننده بیماری عمل کند. همیشه از مردم میخواهیم از سفرها پرهیز کنند، برخی میگویند تاب آوری مردم کاهش یافته است من معتقدم مردم بیش از آنچه ما فکر میکنیم در مقابل سختیها مقاومت دارند، اما اگر این هم درست باشد، همکاران من در نظام سلامت هم باید تاب آوری داشته باشند.
نمکی ادامه داد: من به عنوان متولی نظام سلامت شرمسار تاب آوری بیش از این همکارانم در نظام سلامت هستم. هیچ کدام از همکارانم حتی یک روز در این ۱۳ ماه استراحت نداشتند. ما باید به تاب آوری نظامی که میخواهد خدمت دهد فکر کنیم، آیا اینها نیازمند یک بازتوانی در طول این مدت نیستند؟ بنابراین از مردم میخواهم سفرها را بویژه به استانی مثل مازنداران که تازه از یک پیک گذر کرده مدیریت کنند و پیکی با ویروس جهش یافته به آنها تحمیل نکنیم.
نمکی درباره آغاز ساخت بیمارستانی که برای افتتاح آن سخنرانی میکرد، ادامه داد: امروز به جز رضایت خدا به چیزی فکر نمیکنیم و وابسته به میز و صندلیها نیستیم. محل بیمارستان در قدیم برای نیت پلیدی بنا نهاده شده بود و تبدیل یک قمارخانه به یک شفاخانه خیلی متفاوت بود. ما جایی که روح جوانان را بیمار میکرد به جایی که بیماران را به سمت شفا ببرد تبدیل کردیم و این زاییده تفکر نورانی انقلاب اسلامی است. فرمایش رهبری هم پشت این موضوع بود و من یکی از آرزوهایم رضایت دل این عزیز نازنین است. دنبال این هستم که تیکآف آبرومندانهای بعد از این کرونا داشته باشم و بروم جایی و استراحت کنم، چون ۴۰ سال است دارم میدوم و افتخارم خدمت به مردم است. واقعا رضایت مقام معظم رهبری در طول این مدت پس از رضایت خداوند برای من ملاک بوده و است.
وی با اشاره به جمعیت سیال در استان مازندران، تصریح کرد: ما در برابر جمعیت ساکن در استان، جمعیت سیال داریم که نیازمند خدمت هستند و توریسم سلامت در این منطقه سرسبز برای کشورهای حاشیه خلیج فارس میتواند چهره نظام سلامت در این استان را دگرگون کند. ما ایستادیم و کمک کردیم. من در عمرم هرگز در وفای به عهد خطا نکردم مگر رمق نداشته باشم و در مورد این بیمارستان هم به وعدههایم عمل کردم. چراغ خیر اگر روشن شد دیگر خاموش شدنی نیست البته روغن این چراغ باید صداقت و عشق و اخلاص باشد، اگر ناخالصی داشت خاموش خواهد شد و ان شاالله به زودی شاهد بهره برداری این مجموعه باشیم. امیدواریم در استان مازندران دیگر پیک جدیدی از کرونا تجربه نکنیم.
معلوم شد اصل مشکل وزیر بهداشت ماست
باشه باور نکنین مثکه مرگ روزانه حداقل ۱۰۰ هموطن هنوز باور های شما رو قلقلک هم نداده
کی چی کجا کو = پارسال !!!!!!!!!!!
همونطوری باور کن که خودتون فایزر زدین اما مردم بیچاره باید حالا حالا ها منتطر بمونن تا واکسن به اصطلاح ایرانی تزریق کنن
ماسک و و اکسن را نمی دهند ، آنها را می خرند ! دارو وتجهیزات پزشکی تحریم نیست . از چین عزیزتان می خریدید بعلاوه چین در دوره کرونا در دو نوبت 67 تن اقلام پزشکی و قطر 32 تن اقلام پزشکی و قطر 6 تن به ایران ارسال کردند . شما بگو این اقلام کجاست و چرا سر از بازار سیاه درآورد ؟؟؟ بیمه مرکزی 450 میلیارد تومان و دولت 200 میلیارد به وزارت بهداشت برای مبارزه با کرونا کمک کرد .. از کمک های مالی اتحادیه اروپا ، ژاپن و محموله های روسیه و گرجستان و ترکیه و آلمان و کویت و اتریش و امارات و روسیه و ازبکستان بگذریم .کجاست این کمک ها ؟؟؟ حیف که دروغ خفه نمی کند !
سرزمینی با این همه ثروت ، تا کی باید آویزان چین و این و آن و دور زدن باشد . حصار تحریم ۴۳ را از اطراف این سرزمین برداریم و به جای دعوت مردم به گرسنگی ، از سرمایه گذاران داخلی و خارجی دعوت کنیم که در مناطق محروم سیستان و ایران شرکت های بزرگ لوازم بهداشتی احداث کنند ، تا هم بچه های سیستان مجبور به سوخت بری نباشند هم از نیاز نباشد که دستمان را جلوی کسی دراز کنیم و هم ارز آوری برای کشور داشته باشیم .