گوناگون

شوهر‌های بی‌حوصله زن‌های شاکی / با افزایش تنش بین زوج ها؛ آن‌ها باید چه کنند؟

شوهر‌های بی‌حوصله زن‌های شاکی / با افزایش تنش بین زوج ها؛ آن‌ها باید چه کنند؟

پارسینه: با قرمز شدن بسیاری از شهر‌های کشور، محدودیت‌های کرونایی از ابتدای هفته گذشته افزایش یافت و قرار شد که مشاغل گروه دو، سه و چهار حداقل به مدت ۱۰ روز تعطیل شود و اگر شرایط بهبود نیافت، ممکن است این تعطیلات دوباره تمدید شود.

در ایام قرنطینه با حضور برخی آقایان در خانه، میزان تنش‌ها و اختلافات خانوادگی بیشتر شده و میزان مراجعان تلفنی و آنلاین کلینیک‌های مشاوره هم افزایش می یابد. در همین خصوص به یکی از پیامک‌هایی که چند روز پیش به دست ما رسید، توجه کنید: «در زندگی‌سلام از درد دل‌های ما مغازه‌دارها هم بنویسید. الان باز 10 روز باید تعطیل کنیم. آیا دولت اجاره ما را می‌دهد؟ در ضمن در خانه حوصله نداریم، همسرمان هم از دست‌مان شاکی می‌شود. این چه وضعی است؟». در ادامه در همین‌باره نکاتی را خواهیم گفت که چنین شوهرهایی در چنین وضعیتی باید چه کنند و همسرشان باید به چه نکاتی توجه کند تا در زندگی‌مشترک‌شان به مشکل نخورند.


در چنین روزهایی که شوهرها باید بیشتر از قبل در خانه باشند و بعضی‌هایشان هم سر کار نمی‌روند، اختلافاتی که بین زوج ها از قبل وجود داشته، پررنگ خواهد شد. در ضمن، دلایل زیادی می‌تواند منجر به افزایش این اختلافات شود که در ادامه به چند مورد از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

از بین رفتن فرصت های خودآرام‌بخشی زوج ها مثل کار، دوردور کردن، مغازه‌گردی، خرید یا دیگر سرگرمی‌های هیجانی و عاطفی که حالا باید تمام مدت در خانه بمانند.

حضور اجباری اعضای خانواده در طول روز در کنار یکدیگر و زیر سوال رفتن استقلال فردی در انجام کارها و تصمیمات هم عامل دیگر افزایش اختلافات زوج هاست.

مدیریت و تصمیم‌گیری امور روزانه، تربیتی و درسی فرزندان و حتی سرگرمی و بازی آن‌ها با یکدیگر که حضور همزمان خانم و آقا در منزل تداخل مدیریتی پیش می‌آورد.

شوهرها چه کنند؟


در ادامه توصیه‌هایی برای حضور به دور از تنش چنین شوهرهایی در خانه دارم که امیدوارم مورد توجه قرار دهند.

برنامه روزنامه داشته باشید| آقایان عزیز، لطفا برای خود برنامه روزانه در نظر بگیرید که شامل چند بعد باشد مثل استراحت خودتان، رسیدگی به تعمیرات و خرید منزل، وقت گذاشتن با بچه‌ها، همراهی با خانواده در سر سفره، دیدن تلویزیون و گفت‌وگو با اعضای خانواده و شنیدن نظرات آن‌ها به خصوص همسرتان.

کسب و کارتان را به روز کنید| بهتر است کمی به روز شوید و با موج تغییرات تحمیلی به وجود آمده در موقعیت قرنطینه به فکر تحول در کسب و کار و راه انداختن پیج یا کانال برای معرفی محصولات و اجناس مغازه خود به صورت اینترنتی باشید و اگر تا به حال در این خصوص اقدامی نکرده اید، در ایام قرنطینه تحقیق کنید و به فکر راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی باشید.

با دیگر اعضا گفت‌وگو کنید| شما در این روزها وقت زیادی برای گفت‌وگو، خواندن کتاب، دیدن فیلم، انجام بازی‌های فکری، بازگو کردن خاطرات کودکی برای دیگر اعضای خانواده و ... خواهید داشت. درباره اهداف آینده خود و درس‌هایی که از قرنطینه گرفته‌اید و هر چیز دیگری که ممکن است بخواهید در آینده تغییر دهید، با دیگر اعضای خانواده گفت‌وگو کنید.

در انجام کارهای خانه مشارکت کنید| بهتر است در گفت‌وگویی با همسرتان آمادگی خود را برای انجام برخی کارها به او اعلام کنید و نظرش را جویا شوید. به عهده گرفتن بخش کوچکی از وظایف همسرتان، مثلا در آشپزخانه برای پخت نان در فر با همراهی همسرتان یا رسیدگی به مسائل درسی فرزندان در این مدت، پیشنهادهای خوبی می‌تواند باشد. خیلی شفاف به همسرتان بگویید که مایلم در این مدت که من در خانه‌ام، با شما بیشتر وقت بگذرانم. این همراهی و مشارکت قلب خانه را به تپش می‌آورد و همسرتان از این همراهی که مورد توافق وی بوده، حسابی بر سر ذوق می‌آید و فرزندان شما هم از این مشارکت و دیدن همراهی شما با مادرشان احساس امنیت و شادی می‌کنند.

خانم‌ها چه کنند؟

و اما توصیه‌هایی برای خانم‌ها تا در این مدت درک بهتری از شرایط شوهرشان داشته باشند، به خصوص که شرایط مالی بعضی از این افراد هم خیلی مناسب نیست.

شرایط مالی شوهرتان را درک کنید| خانم محترم بهتر است با همسر خود همدلی کنید و نگرانی‌های ایشان را راجع به اجاره خانه و مغازه و خرج و مخارج خانه در نظر بگیرید و تا جای ممکن خرج‌تراشی نکنید چون بودجه محدود است و منبع درآمد به خاطر قرنطینه دیگر مثل قبل نیست و این چیزی جز شرمندگی و استرس بیشتر برای شوهرتان ندارد.

مشارکت و حس شادی را به خانه بیاورید| زنان علاوه بر وظایفی که در خانه و خانه‌داری دارند، مسئول بهداشت روانی اعضای خانواده در هر زمان به ویژه در بحران‌ها هم هستند. زنان باید محیط خانه را برای اعضای خانواده شاد، مفرح و عاری از هرگونه استرس و اضطراب کنند و با برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح جمع خانوادگی با نشاط‌تری به وجود آورند. از هر کار مشترک که بتواند مشارکت و حس شادی را در خانه رواج دهد دریغ نکنید مثل پخت کیک عصرانه با مواد در دسترس و ساده چرا که خود بوی شیرینی حس نشاط می‌آورد و خود بهانه‌ای برای دور هم بودن است.

زمانی را به خودتان اختصاص دهید| طبیعی است که این روزها بیشتر از قبل خسته شوید بنابراین زمانی از روز را فقط و فقط به خود اختصاص دهید حتی اگر فقط چند دقیقه باشد. همچنین با نوسان هیجانات همسر و فرزندان همراهی و همدلی کنید؛ لبخندی ساده، نوازشی ملایم، حرفی محبت‌آمیز، گوشی شنوا، تمجیدی صادقانه یا توجهی کوچک در هر شرایطی می‌تواند ضمن تلطیف فضا، سوخت شیرین‌تر شدن زندگی شما را تامین کند.


منبع: خراسان

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار