سومین عامل مرگ و میر در کشور چیست؟
پارسینه: معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه 20 درصد جمعیت کشور مبتلا به فشار خون است، اعلام کرد: فشارخون ، سومین عامل مرگ و میر در کشور به شمار می رود.
فاطمه رخشانیˈ روز دوشنبه در نشست خبری هفته سلامت (18 تا 24 فروردین سال 92) گفت: از هر پنج نفر از افراد بالای 30 سال در کشور ، یک نفر مبتلا به فشارخون است و 50 درصد مبتلایان به فشارخون از بیماری خود اطلاع ندارند.
وی افزود: نیمی از مبتلایان به فشار خون تحت درمان و نیمی دیگر از آنان داروهای خود را به درستی مصرف نمی کنند.
رخشانی با بیان اینکه جمعیت شهری کشور دو برابر جمعیت روستایی به فشار خون مبتلا است، افزود: فشارخون یکی از دلایل اصلی سکته های مغزی در کشور است.
رخشانی تصریح کرد هر روز دنبال راه اندازی تخت های مراقبت های ویژه ICU و CCU در کشور هستیم درحالیکه باید ببینیم مردم به چه دلیلی بخاطر این عارضه ها بستری می شوند.
**باورهای اشتباه درباره فشارخون
معاون وزارت بهداشت در ادامه به باورهای اشتباه مردم درباره فشارخون اشاره کرد و گفت: برخی از مردم بطورمثال فکر می کنند با مصرف آبلیمو، فشارخون آنان کنترل می شود درحالیکه مبتلایان فشارخون تا پایان عمر باید تحت درمان های دارویی قرار بگیرند.
رخشانی تصریح کرد این باورهای اشتباه، مشکلاتی را در سیستم درمانی کشور ایجاد کرده است.
وی افزود: افراد پس از 18 سالگی باید هر دو سال، یک بار و درصورت داشتن سابقه فشارخون، هر یک سال ، یک بار ، فشارخون خود را کنترل کنند.
**نمک عامل اصلی بالارفتن فشارخون
معاون وزارت بهداشت با بیان اینکه فشارهای عصبی و استرس یکی از دلایل ایجاد فشار خون است، گفت: نمک ، عامل اصلی بالارفتن فشارخون است بنابراین کاهش مصرف نمک مهمترین راهکار کنترل فشارخون به شمار می رود.
رخشانی اظهار داشت: در تمام مواد غذایی ، نمک به اندازه کافی وجود دارد و نیازی به استفاده از نمک سرسفره نیست.
وی از مردم و صاحبان رستوران ها خواست نمک را از سرسفره خود بردارند و به مردم توصیه کرد به جای نمک از موادی مانند آبغوره، آبلیمو و نارنج استفاده کنند.
معاون وزارت بهداشت اضافه کرد: متاسفانه اصلی ترین ماده افزودنی صنایع غذایی در کشور ، نمک است بطورمثال نمک رب های گوجه فرنگی، بیش از حد مجاز است.
رخشانی تاکید کرد صنایع غذایی باید میزان نمک در فراورده های خود را کاهش دهند.
**تحرک بدنی، فشارخون را کنترل می کند
معاون وزارت بهداشت با بیان اینکه تحرک بدنی یکی از راهکارهای کنترل فشارخون است، گفت: 60 درصد زنان ایرانی ، تحرک بدنی مناسب ندارند. البته میزان تحرک بدنی بطور کلی در جمعیت کشور مناسب نیست.
رخشانی افزود: با توجه به اینکه یک روز، یک هزار و 440 دقیقه است می توان به سادگی 30 دقیقه از آن را به ورزش اختصاص داد.
وی، تغذیه سالم، حذف غذاهای پرچرب، مصرف نکردن دخانیات، سبک زندگی سالم و مدیریت استرس ها را از جمله راهکارهای دیگر کنترل فشار خون عنوان کرد.
ارسال نظر