گوناگون

با ترس از فقدان چه باید کرد؟

پارسینه: یک روان‌شناس گفت: افرادی که به احساس ترس از فقدان یا ترس از تکرار اتفاقات ناخوشایند دچار هستند، نباید به انزوا کشیده شوند.

جمشید کمایی اظهار کرد: حالت نگرانی، ترس‌های‌ بی‌مورد یا بی‌موقع و شوک‌های ناشی از دست دادن یکی از عزیزان و حالت‌های این‌چنینی، قابل انتقال به دیگران است و اگر به وضعیت فردی با این حالت رسیدگی نشود، در نهایت به افسردگی منجر می‌شود.



وی ادامه داد: احساس نگرانی و در اصطلاح دلشوره و دلواپسی، بیماری‌های روحی روانی دیگری را نیز به دنبال خواهد داشت؛ اولین توصیه به افراد دچار این نوع حالات این است که حتما به مشاوری باتجربه مراجعه کنند.


این روان‌شناس عنوان کرد: ترس از فقدان یا نگرانی و ترس از تکرار اتفاقات ناخوشایند و ناگوار از جمله ترس‌ها و نگرانی‌هایی است که در آن، امکان‌ تعمیم و مشابه‌ سازی توسط فرد وجود دارد. معمولا رخ دادن حادثه‌ای، چه خوشایند و چه ناخوشایند؛ تحت تاثیر اصل مجاورت قرار می‌گیرد و بنابراین امکان انتقال این وضعیت به دیگران نیز وجود دارد.


دخالت یک مشاور مجرب در این زمینه می‌تواند در بهبود وضعیت افراد دچار به این حالات بسیار موثر باشد.


کمایی افزود: در بیماری‌های جسمی، روحی یا رفتاری، نقش خانواده در روند بهبود این وضعیت نباید نادیده گرفته شود. فرد بیمار در هر شرایطی نیازمند حضور دیگران به ویژه اعضای خانواده در کنار خود است و از آن‌جا که خانواده بیشترین ارتباط را با فرد دارد، نقش تاثیرگذاری در این زمینه ایفا می‌کند.


این روان‌شناس گفت: اعضای خانواده، متناسب با وضعیت فرد دچار این وضعیت، می‌توانند با وی همراهی کنند. عمده کسانی که به حالت ترس و نگرانی دچار هستند، نیازمند محبت، مهرورزی، امید و شادی و نشاط هستند.


وی اظهار کرد: لازم است افراد دچار این حالات، ضمن حمایت روحی و روانی از سوی خانواده، از قرار گرفتن در محیط‌های پرتنش اجتناب کنند. افراد مبتلا به احساس ترس از فقدان یا تکرار اتفاقات ناخوشایند را نباید به حال خود رها کرد و تنها گذاشت زیرا تنهایی موجب می‌شود که بیمار به انزوا کشیده شده و این امر نیز موجب تشدید وضعیت روحی او خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار