فواید برنامه منظم ورزشی برای افراد دیابتی
از جمله فواید ورزش برای افراد دیابتی میتوان به: کنترل بیماری دیابت، کنترل وزن و کاهش وزن، آمادگی عضلانی، کاهش نیاز به مصرف داروهای خوراکی و انسولین، افزایش اعتماد به نفس و تحمل تنشهای عصبی اشاره کرد.
۱- سعی کنید تمرینات با وزنه انجام دهید
تمرینات با وزنه فقط برای ورزشکاران پرورش اندام نیست. یک ورزش حیاتی برای افراد دیابتی است. تمرینات استقامتی یا قدرتی سطح گلوکز خون را با در اختیار گذاشتن انبارهای بیشتر در عضلات برای ذخیرهی کربوهیدراتهای اضافی به عنوان گلیکوژن برای انرژی، پایین میآورند. تمرینات استقامتی نیز متابولیسم بدن را افزایش میدهد تا کالری بیشتر بسوزاند. افراد مبتلا به دیابت میتوانند با کشهای مقاومتی یا دمبل کوچک دو یا سه بار در هفته به مدت 15 الی ۲۰ دقیقه فعالیت مقاومتی داشته باشند.
۲- پیاده روی کنید
پیاده روی یکی از بهترین تمرینات ورزشی است که افراد مبتلا به دیابت میتوانند انجام دهند. شما فقط یک جفت کفش ورزشی احتیاج دارید، می توانید آن را در هر جای و هر زمانی انجام دهید. اگر مدت زمانی است که از فعالیتهای ورزشی دور بودهاید با پیاده روی ۳ بار در روز و هر بار ۱۰ تا ۱۵ دقیقه شروع کنید. هدف باید ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پیاده روی در روز باشد یا اینکه فرد مبتلا به دیابت سعی کند روزانه ۱۰ هزار بار قدم بزند.
۳- به وسیله تمرینات تای چی کنترل را در دست بگیرید
تای چی در چین به عنوان یک هنر رزمی آغاز شده است و امروزه به عنوان راهی برای کاهش استرس، افزایش تعادل و افزایش انعطاف پذیری طرفداران زیادی پیدا کرده است. در افراد دیابتی حتی میتواند سطح گلوکز خون را کاهش دهند.
براساس یک تحقیق بیمارانی که یک ساعت تای چی دو بار در هفته انجام میدهند، سطح گلوکز خونشان کاهش مییابد با این برنامه ورزشی درمان کلی دیابت این افراد بالا میرود و زندگیشان کیفیت بهتری خواهد داشت. تای چی واقعاً برای تعادل و انعطاف پذیری و همچنین برای قدرت عضلات مؤثر است و به کاهش گلوکز نیز کمک میکند، زیرا استرس را کاهش می دهد.
۴- ورزش در آب
برای افرادی که دیابت دارند، ورزش در آب مانند آیروبیک و پیاده روی در آب تمرینات کم شدت هوازی هستند که موجب سوزاندن کالری میشوند. حتی برای افرادی که نوروپاتی ناشی از دیابت دارند که اغلب باعث ضعف، بی حسی، سوزش و درد دست و پا میشوند، تمرینات مناسبی میباشد.
۵- تمرینات تناوبی
تمرینات تناوبی به کاهش سطح گلوکز خون کمک میکند. بنابراین چنانچه افراد مبتلا به دیابت از تردمیل یا دستگاههای هوازی مشابه استفاده میکنند، یا در فضای آزاد ورزش میکنند، انجام فعالیت ورزشی شدید و سپس وقفهای کوتاه و انجام آهسته فعالیت و در کل تکرار این سیکل میتواند نقش مؤثری در وضعیت جسمانی افراد دیابتی داشته باشد. تمرینات بهتر است با مدت زمان ۱۵ الی ۳۰ ثانیه سرعت و به تدریج به زمان تناوبی یک یا دو دقیقه افزایش یابد.
۶- تمرینات تعادلی
اختلال عصبی (نوروپاتی) دیابت میتواند نحوه قدم زدن را با مشکل مواجه کند و تعادل را نیز مشکل کند. با بالا رفتن سن نیز به طور طبیعی مقدار توانایی تعادل کم میشود. بنابراین تمرینات تعادل به جلوگیری از این مشکل کمک میکند. افراد مبتلا به دیابت بهتر است سعی کنند نزدیک یک صندلی روی یک پا بایستند و زمانی که قادر به ایستادن روی یک پا شدند، بهتر است آن را با چشمان بسته انجام دهند.
۷- افزایش فعالیتهای فیزیکی
افزایش فعالیتهای بدنی به هر شکلی میتواند آثار و فوایدی مشابه فعالیت ورزشی برای افراد مبتلا به دیابت داشته باشد. فعالیت فیزیکی فقط به معنی ورزش نیست، بلکه هر نوع فعالیتی که بدن را به تحرک وادار کند، مفید و مؤثر است.
منبع:elmevarzesh.com
ارسال نظر