گوناگون

استرس مزمن سوهان جسم و روح

پارسینه: مطالعات اخیر، اثرات مخرب استرس مزمن بر حافظه و سیستم ایمنی را بیش از پیش تایید می کند و نشان می دهد تاثیر استرس بر جسم و روح غیر قابل جبران است و استرس بدون تردید سبب گسترش سرطان در بدن می شود.

بخش اول این مطالعات که توسط محققان دانشگاه ایالتی اوهایو صورت گرفته نشان می دهد استرس مزمن به التهاب مغز و از دست دادن حافظه منجر می شود. این مطالعه با بررسی موش ها نشان می دهد استرس مزمن سبب کاهش حافظه کوتاه مدت در این موجودات می شود. کاهش حافظه مرتبط با استرس مزمن، به دلیل پاسخ ایمنی بدن است. در ادامه این مطالعه آمده است 10 تا 28 روز پس از اتمام دوره پر استرس برای موش ها، سلول های عصبی مجدد در هیپوکامپ مغز موش ها رشد می کنند.


این مطالعه نشان می دهد استرس سبب آزاد کردن سلول های ایمنی از مغز استخوان می شود. تجمع این سلول ها سبب ایجاد ترافیک در ناحیه ای از مغز می شود که با فعالیت نورون ها در پاسخ به استرس مرتبط است و همین امر منجر به کاهش حافظه می شود.


مطالعه دیگری که توسط محققان دانشگاه موناش در استرالیا صورت گرفته نشان می دهد سیستم لنفاوی بر اثر استرس مزمن دستخوش تغییرات فیزیکی می شود که به گسترش سرطان در بدن کمک می کند. سرطان از دو طریق خون و سیستم لنف در بدن گسترش می یابد؛ به همین دلیل درک عملکرد سیستم لنفاوی در گسترش سرطان حائز اهمیت است.


علاوه بر سرطان و کاهش حافظه، استرس مزمن در بروز بیماری های قلبی، دیابت، چاقی و اضافه وزن، آسم، سردرد، افسردگی، اختلالات گوارشی، پیری و مرگ زودرس موثر است.نتایج این تحقیقات در نشریه Journal of Neuroscience منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار