نظر وزارت بهداشت درباره تحریمهای دارویی و FATF
پارسینه: سخنگوی وزارت بهداشت می گوید: تصویب مصوبانی مانند FATF از نظر ارزی و مشکلات ارتباطی با کشورهای دنیا تاثیراتی دارد.
به گزارش پارسینه ، ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی در جمع رسانهها گفت: تصویب مصوبانی مانند FATF از نظر ارزی و مشکلات ارتباطی با کشورهای دنیا به طور مستقیم یا غیر مستقیم در کشور تاثیراتی دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: اینکه گفته میشود دارو و تجهیزات پزشکی مشمول تحریم نیست، دروغ است.
وی گفت: مهمترین مشکل ما، ارتباط مالی شرکتهای تولید کننده دارو، تجهیزات پزشکی و مواد اولیه با شرکتهای ایرانی است که البته به این مرحله نرسیده ایم.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در سالهای ۹۱ و ۹۲ که تحریم بودیم، هزینههای ارزی توسط صرافان تامین و گاهی انتقال پول و ارز توسط چمدان انجام میشد.
حریرچی گفت: وجود مشکل در ارتباط مالی با شرکتهای تولید کننده دارو، تجهیزات پزشکی و مواد اولیه، روند دریافت محصولات را طولانی و هزینههای سربار را اضافه میکند.
وی افزود: نحوه خرید ما در محصولات سلامت محور، به صورت LC است که ۱۰ درصد بهای محصولات پرداخت میشود و بانک تضمین میکند که در زمان تحویل محصولات، بقیه پول پرداخت شود و وقتی ارتباط مالی ما دچار مشکل شود، ممکن است شرکت تولید کننده، کل پول محصولات خود را بخواهد.
به گفته حریرچی؛ تاثیر غیر مستقیم مصوباتی مانند FATF اینگونه است که اگر در کشور دچار مشکلات مالی، تورم بالا و درآمد پایین شویم، قدرت پرداخت دولت و مردم در حوزه سلامت و بهره مندی آنها از خدمات حوزه سلامت، کاهش پیدا میکند که در این شرایط مردم مجبور هستند که هزینههای بسیار ضروری را در اولویت قرار دهند که این اثرات غیرمستقیم و ثانویه تحریمها است.
ارسال نظر