گوناگون

بیماری‌هایی که سکته مغزی را به جانتان می‌اندازند

بیماری‌هایی که سکته مغزی را به جانتان می‌اندازند

پارسینه: یک متخصص قلب گفت: سکته به‌طورمعمول در سنین بالاتر بیشتر دیده می‌شود و در بیشتر اوقات بدون علامت است.

سید هاشم سزاوار متخصص بیماری‌های قلب و عروق و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره بیماری‌های قلبی که به سکته مغزی منجر می‌شوند، اظهار کرد: آمبولی یا سکته قلبی با جدا شدن لخته‌ای خون از بدن و رسیدن آن به مغز ایجاد می‌شود.

وی در ادامه گفت: برخی اوقات منشا آمبولی مغزی قلب است که در این بین برخی از بیماری‌های دریچه‌ای و نامنظمی‌های قلب مانند (AF) که شایع‌ترین نوع آریتمی قلبی است، به تحریک الکتریکی در دهلیز‌ها به خصوص دهلیز چپ و در نتیجه تحریک قلب منجر خواهد شد.

وی با اشاره به علل و عوامل مختلف سکته مغزی اظهار کرد: گاهی اوقات خونریزی مغزی به علت نرسیدن خون به مغز ایجاد می‌شود؛ در این حالت یکی از رگ‌های داخل مغز به صورت خود به خود مسدود و لخته می‌شود که به آن تراپوتیک می‌گویند. دسته دیگر سکته‌هایی است که با جدا شدن لخته از بدن و وارد شدن به رگ، راه ورود به مغز بسته می‌شود که به این نوع بیماری‌ها آمبولیک می‌گویند.

سزاوار ادامه داد: در کنار این موارد گاهی اوقات این لخته‌ها داخل خود مغز تشکیل شده و یا داخل پا به وجود می‌آیند و با کنده شدن به قلب ورود کرده و در آخر به مغز رفته و باعث سکته مغزی می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه گاهی قلب لخته ساز می‌شود، گفت: این اختلال دلایل خاص خود را دارد؛ اختلال‌هایی که در حفره‌های قلبی اتفاق می‌افتد فرد را به سکته مغزی دچار می‌کند. گاهی اوقات قلب آنقدر نامنظم می‌شود که شایع‌ترین علت آن AF است که زمینه را مستعد می‌کند تا داخل قلب تکه‌های لخته تشکیل شده و به مغز رفته و موجب سکته شود، در برخی بیمار‌های دریچه‌ای خاص هم به همین صورت است.

وی اظهار کرد: در مورد دیگر اختلالات ساختاری یا ریتمیک در داخل قلب باعث ایجاد سکته مغزی می‌شود؛ بیماری‌های قلبی علائم و نشانه‌های معمولی دارند، مانند درد سینه، تنگی نفس و تپش قلب اگر این موارد دیده شد، به‌طورحتم باید به پزشک مراجعه شود.

سکته در بیشتر اوقات نشانه‌ای ندارد

سزاوار گفت: سکته به‌طورمعمول در سنین بالاتر بیشتر دیده می‌شود و در بیشتر اوقات علائمی وجود ندارد که با گرفتن نوار قلب متوجه مشکلات قلبی می‌شوند. اما در چکاپ معمول پزشک موظف است که ضربان قلب، قند خون و فشار خون را چک کند. کسانی که نامنظمی و نارسایی قلبی دارند به‌طورحتم باید تحت نظر پزشک باشند و دارو‌هایی که برای آن‌ها تجویز می‌شود را به طور مداوم مصرف کنند. تشخیص به موقع و دارو‌های مناسب می‌توانند مانع سکته‌های قلبی و مغزی شوند.

سزاوار درباره درمان این نوع بیماری تاکید داشت: کنترل و پیشگیری عوامل خطر احتمال سکته قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی را کمتر می‌کند، همچنین نظر پزشک در ارتباط با درمان بیماری و اصلاح شیوه درست زندگی در بحث پیشگیری و درمان موثر خواهد بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار