عجیبترین عوارض ابتلا به کرونا؛ بیمارانی که از خواب سیر نمیشوند
پارسینه: دانشمندان انگلیسی در تحقیقات خود به بیماران کرونایی برخورد کردند که عوارض بلند مدت عجیبی داشتند.
با فرا رسیدن فصل پاییز در کشورهای پرجمعیت نیمکره شمالی، باید انتظار بدتر شدن آمار کرونا را هم داشته باشیم. با این حال، موضوع تنها به شمار مبتلایان و بهبودیافتگان خلاصه نمیشود. تحقیقات نشان داده است درصد قابل توجهی از بهبود یافتگان از کرونا دارای علائم بلند مدت بیماری هستند.
دانشمندان دانشگاه تگزاس آمریکا اعلام کردند بسیاری از بیماران کرونایی هفتهها و ماهها پس از طی دوران ریکاوری همچنان علائم بیماری را با خود دارند، ما این موضوع را علائم پساکرونایی مینامیم. استر ملامد، یکی از دانشمندان دانشگاه ایالتی تگزاس در این باره گفت: شواهد نشان میدهد بیش از یک سوم کسانی که تست کرونایشان مثبت اعلام شده است، هفتهها پس از بهبودی نتوانسته اند سلامت خود را به طور کامل بازیابند و به زندگی پیش از بیماری بازگردند. این موضوع هیچ ارتباطی به میزان شدت بیماری در آنها نداشته است. این موضوع حتی در جوانان که آسیب پذیری کمتری نسبت به سالمندان دارند نیز دیده میشود.
براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا یک نفر از هر ۵ فرد، ۱۸ تا ۳۴ ساله که به کرونای خفیف مبتلا شده، نتوانسته است ۱۴ تا ۲۱ روز پس از ابتلا بهبودی خود را به طور کامل بازیابد و به زندگی پیش از بیماری بازگردد. علائم بلند مدت کرونا همچنان در این افراد باقی مانده است که رایجترین آنها شامل تنگی نفس، سردرد، مشکلات مربوط به حافظه، خستگی دائمی و از دست دادن حس بویایی و چشایی میشود.
دانشمندان انگلیسی نیز به موازات پژوهشهای همکاران آمریکایی خود اقدام به تحقیقات در این زمینه کردند. تحقیقات آنها نیز نشان داد برخی بیماران حتی ۸ ماه پس از ابتلا به کرونا هنوز از علائم کرونا رنج میبردند. طبق تحقیقات این دانشمندان، بیش از ۶۰ هزار بیمار کرونایی در این کشور ۳ ماه پس از بهبودی همچنان علائم این بیماری را به همراه داشته اند.
با این حال عوارض بلند مدت کرونا به علائم رایج پیشین خلاصه نمیشود. دانشمندان انگلیسی در تحقیقات خود شاهد عوارض عجیب بلند مدت کووید ۱۹ در بدن بهبود یافتگان بوده اند. در یکی از موارد مشخص شد یک مرد پس از بهبودی از کرونا دچار عوارض پرخوابی افراطی شده است. این مرد در ۶ ماه گذشته علی رغم بهبودی، از عوارض بیماری رنج میبرده است و هنوز هم علائم کرونای بلند مدت را در زندگی خود احساس میکند.
بررسیهای دانشمندان نشان داد این مرد در ۲۴ ساعت شبانه روز بیش از ۲۰ ساعت میخوابد، ولی همچنان احساس خواب آلودگی دارد. این فرد از نزدیک به ۵ ماه گذشته تاکنون دچار این عوارض پساکرونایی شده است و از خستگی شدید گلایه دارد. شمار بیمارانی که از چنین علائمی شکایت دارند کم نیست.
یک بیمار بهبود یافته دیگر به متخصصان گفت: احساس میکند به طور مداوم یک وزنه سنگین روی قفسه سینه ام قرار گرفته است. با این حال، پس از بیش از ۲ هفته یک روز صبح که از خواب برخواستم این حالت برطرف شده بود.
دانشمندان انگلیسی با بررسی بیماران بهبود یافته اعلام کردند آنها از ۱۷۰ علائم بلند مدت کرونا ابراز شکایت داشتند. شایعترین علائم بلند مدتی که بیماران از آن شکایت داشتند شامل خستگی و بی حالی و نیز سرفههای مداوم میشد. با این حال، بسیاری از بیماران پس از گذشته چند هفته شاهد کاهش علائم بلند مدت کرونا بودند.
علائم بلند مدت روانی کرونا
متخصصان میگویند ابتلا به کرونای بلند مدت به هیچ عنوان قابل پیشبینی نیست و ممکن است بیمارانی که از علائم خفیف کرونا نیز رنج میبرده اند پس از بهبودی دچار آن شوند. علائم پساکرونایی تنها به مشکلات جسمانی خلاصه نمیشود. دانشمندان در تحقیقات خود مشاهده کردند بسیار از بهبود یافتگان از کووید ۱۹ در معرض اختلالات روانی گسترده قرار دارند.
دانشمندان با بررسی بیش از ۶۲ هزار بیمار کرونایی پس از بهبودی مشاهده کردند «اختلال استرس پس از سانحه» و اختلالات ترس و هراس به صورت گستردهای در میان آنها دیده میشود همچنین یک نفر در هر ۱۶ نفر که پیشتر هیچ گونه سابقه بیماری روانی نداشته است پس از یک تا سه ماه از بهبودی امکان ابتلا به اختلالات روانی را دارد.
محققان تاکید دارند بررسی ۱۴ تا ۹۰ روزه پس از بهبودی افراد از کووید ۱۹ نشان میدهد نزدیک به ۶ درصد مبتلایان نخستین علائم اختلالات روانی را از خود نشان داده اند.
ارسال نظر