سفیر ایران: آماده کمک به صلح در افغانستان هستیم
پارسینه: محمدرضا بهرامی شامگاه شنبه در گفتگو با تلویزیون آریانا تاکید کرد که برقراری صلح و ثبات در افغانستان آرزوی دولت و ملت ایران است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت که کشورهای همسایه از ناامنی در افغانستان متاثر میشوند، برای همین همه باید کمک کنیم تا صلح آرامش به افغانستان بازگردد.
وی در این گفتگو از اینکه دولت افغانستان در روند مذاکرات صلح مشارکت ندارد انتقاد و خواستار حضور دولت این کشور در همه مراحل مذاکرات صلح شد.
بهرامی همچنین از عدم اطلاع رسانی و ارایه جزییات مذاکرات صلح انتقاد و تاکید کرد در فضای عدم شفافیت کسی نمیداند که پروژه مذاکرات صلح به کدام سو میرود.
سفیر ایران در ادامه با اشاره به سوابق تاریخی میان دو ملت همسایه، اظهار داشت که پروژه آمریکایی ایران هراسی در افغانستان سرانجامی نخواهد داشت.
بهرامی در این گفت: وگو تلویزیونی بارها تاکید کرد که تماسهای ایران با طالبان به عنوان یک ظرفیت در اختیار دولت کابل و برای برقراری صلح و ثبات در این کشور است.
عدم اطلاع رسانی از جزئیات مذاکرات صلح با طالبان به سرپرستی زلمای خلیلزاد، صدای بسیاری از سیاسیون در افغانستان را بلند کرده است.
رییس مجلس سنا افغانستان چندی پیش خطاب به زلمی خلیلزاد گفته بود: اگر چیزی را از مردم پنهان کنی در مقابلت میایستیم.
«فضلهادی مسلمیار» اظهارداشت: خلیلزاد برای دادن جزئیات در روند صلح به خانههای افراد میرود؛ اما با اعضای شورای ملی، به ویژه مجلس سنا دیدار نمیکند.
وی افزود: خلیلزاد به عنوان مامور آمریکا برای صلح افغانستان مسوولیت خود را ادا نکرده؛ اگر به مجلس سنا نمیآید؛ جزئیات مذاکرات با طالبان را با کمیته روابط خارجی این مجلس در میان بگذارد.
نمایندگان مجلس سنا پیش از این نیز نسبت به مخفی ماندن جزئیات گفتگوهای صلح آمریکا و طالبان از دولت و مردم افغانستان ابراز نگرانی کرده بودند.
سناتورها از خلیلزاد نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در روند صلح افغانستان خواستند تا در جزئیات گفتگوهایش با طالبان را در اختیار دولت و مردم افغانستان قرار دهد.
سنا معتقد است خلیلزاد، جزئیات گفتگوهای صلح با طالبان را کتمان میکند و مردم افغانستان نمیدانند با سرنوشت آنان چه معاملهای صورت میگیرد.
«عبدالوهاب عرفان» یکی از اعضای مجلس سنا گفت: کتمان کاری توسط خلیلزاد در روند صلح با طالبان وجود دارد و او تمامی جزئیات این گفتگوها را با دولت و با مردم افغانستان درمیان نمیگذارد.
وی افزود: در اراده آمریکا مبنی بر تامین صلح در افغانستان تناقض وجود دارد، زیرا از یک سو دولت این کشور میگوید که خواستار تامین صلح در افغانستان است، اما از طرف دیگر «سیگار» (بازرس ویژه ایالات متحده آمریکا برای بازسازی افغانستان) میگوید که صلح با طالبان به معنای ختم جنگ در افغانستان نیست.
به گفته عرفان، این تناقضات مردم افغانستان را بیش از پیش نسبت به اراده آمریکا مبنی بر تامین صلح در کشور، نگران کرده است.
ارسال نظر