گوناگون

نگاهی به تمام پایگاه‌های خارجی در منطقه خلیج فارس

نگاهی به تمام پایگاه‌های خارجی در منطقه خلیج فارس

پارسینه: «آسوشیتدپرس» در گزارشی کوتاه پایگاه‌های نیرو‌های خارجی در کشورهای اطراف خلیج فارس را مورد بررسی قرار داده است.

نگاهی به تمام پایگاه‌های خارجی در منطقه خلیج فارس
به گزارش خبرنگار «پارسینه»، گشت دریایی جدیدی که به رهبری آمریکا در خلیج فارس ایجاد شده، همزمان با گام‌های ایران برای کاهش تعهدات برجامی خود موجب شده است تنش‌ها در منطقه به اوج خود برسد. در میان جنگ لفظی دو طرف مقامات ایرانی بار‌ها تاکید کرده اند که پایگاه‌های آمریکا و متحدانش در منطقه خلیج فارس در تیررس موشک‌های ایران قرار دارند و در صورت درگیری نظامی، هدف قرار خواهند گرفت. در این شرایط «آسوشیتدپرس» نگاهی داشته است به پایگاه‌های نیرو‌های خارجی در کشور‌های اطراف ایران :

بحرین:

پایگاه پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین مستقر است و بیش از ۷ هزار آمریکایی در آن حضور دارند. پایگاه هوایی شیخ عیسی هم میزبان جنگنده ها، هواپیما‌های شناسایی و مرکز عملیات نیرو‌های ویژه آمریکا است. ایالات متحده بحرین را «یک متحد مهم غیرناتو» قلمداد می‌کند. انگلیس هم به تازگی نخستین پایگاه نظامی خود در شرق کانال سوئز از سال ۱۹۷۱ به این سو را در بحرین ایجاد کرده است.

عراق:

ایالات متحده در دوره پس از نبرد با داعش همچنان نزدیک به ۵ هزار سرباز در عراق دارد.

کویت:

این کشور کوچک نفتی میزبان بیش از ۱۳ هزار سرباز و ستاد فرماندهی تاکتیکی «ارتش مرکزی» ایالات متحده است. آمریکا همچنین نیرو‌ها و تجهیزاتی در دو پایگاه هوایی و یک پایگاه دریایی دارد. فرودگاه بین المللی کویت هم میزبان بزرگترین ناوگان تدارکات هوایی ارتش آمریکا در منطقه است. نزدیک به ۲۲۰۰ وسیله تاکتیکی ضد مین در آنجا مستقرند. آمریکا کویت را هم مانند بحرین به عنوان «یک متحد مهم غیرناتو» در نظر دارد.

عمان:

چند صد پرنسل نظامی آمریکا در عمان مستقرند. این کشور همچنین به آمریکا اجازه داده از حریم هوایی و بنادرش استفاده کند و مهماتی را در آنجا نگهداری کند. آمریکا در سال جدید میلادی توافقنامه جدیدی را برای دسترسی به بنادر عمان امضا کرد. انگلیس هم قراردادی را برای ایجاد یک پایگاه دریایی در این کشور امضا کرده است.

قطر:

ستاد‌های فرماندهی تاکتیکی «فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده» در پایگاه هوایی العدید مستقرند و نزدیک به ۱۳ هزار نیرو هم در آن حضور دارند. قطر طرح گسترش بیشتر این پایگاه بزرگ دارد و همزمان با افزایش تنش‌ها میان تهران و واشنگتن، بمب افکن‌های بی ۵۲ آمریکا در آنجا مستقر شدند. ترکیه هم در این کشور پایگاهی دارد که موجب آزردگی عربستان سعودی شده است.

عربستان سعودی:

ایالات متحده به دنبال حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و اشغال عراق در سال ۲۰۰۳ نیروهایش را عربستان سعودی خارج کرد. اسامه بن لادن، رهبر القاعده، همواره منتقد حضور نظامی آمریکا در عربستان بود. در تابستان جاری مقامات آمریکایی گفتند جنگنده، سامانه دفاع موشکی و احتمالا بیش از ۵۰۰ سرباز به پایگاه هوایی شاهزاده سلطان ریاض باز خواهند گشت.

امارات متحده عربی:

بندر «جبل علی» امارات بزرگ‌ترین بندر لنگراندازی نیروی دریایی ایالات متحده در خارج است. امارات همچنین میزبان ۵ هزار پرسنل نظامی امریکایی است که بسیاری از آن‌ها در پایگاه هوایی «الظفره»، جایی که جنگنده‌های اف ۳۵ و پهپاد‌های آن مستقرند، حضور دارند. نیروی دریایی آمریکا هم پایگاه کوچکی در بندر فجیره در دریای عمان دارد. همچنین فرانسه یک پایگاه دریایی در ابوظبی دارد.
افغانستان:

علاوه بر پایگاه های ذکر شده، ایالات متحده نزدیک به ۱۴ هزار نیرو در افغانستان دارد تا طولانی‌ترین جنگ تاریخ آمریکا را پیش ببرد. نزدیک به ۸ هزار نیروی دیگر تحت فرماندهی ناتو هم در افغانستان حضور دارند.

ارسال نظر

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    پایگاه های جنگی دشمن یک زمانی برای ما تهدید بودند
    ولی
    اکنون برای ما یک فرصت و یک نشانه ی بزرگ شده اند
    در ضمن هرجنگی علیه ما رخ دهد
    قطعا اسرائیل هم میدان آتش ما خواهد شد

  • ناشناس

    نباید اجازه دهیم ایران ما سپر فلسطین و سوریه بماند

  • giddy

    این همه تهدید ، تحریم ، تورم ، گرانی ، پائین آمدن قدرت خرید مردم ، بروز بیماری ها ، فلاکت مردم ، انزوا و صدها مشکل دیگر نتیجه رویکرد سیاسی ایران نسبت به منطقه و جهان میتونه باشه و الا همین عراق 2-3 بار با آمریکا جنگ کرده ولی ایرانی ها برا کارگری میرن عراق

  • سروش

    آدم یاد پرورش قارچ میافته

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار