ربیعی:اعتبار را به دفترچه‌های بیمه بازمی‌گردانم

پارسینه: چكیده: «وزارتخانه تعاون، كار و رفاه اجتماعی نه یک وزیر اقتصادی و نه یک وزیر اجتماعی درمانی و نه یک وزیر کارگری بلکه نیازمند یک وزیر استراتژیک است که بتواند همه چیز را طوری کنار هم قرار دهد که هم‌افزایی ایجاد کند./ همانطور که بخش صنعت به سمت واگذاری امور به مردم هستیم باید در مسائل صنفی نیز به این سمت حرکت کنیم./ طراحی نظام متناسب تامین اجتماعی پیش شرط اصلاح قانون کار است.»

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاكید بر اینكه «می‌خواهیم اعتبار و ارزش دفترچه‌ی بیمه تامین اجتماعی را احیاء كنیم»، گفت: مراکز درمانی تامین اجتماعی بدهی‌های زیادی به بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها و پزشکان دارند که ادامه‌ی این روند کشور را به بحران می‌رساند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی ربیعی، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی صبح امروز در نشستی خبری به سئوالات خبرنگاران پاسخ گفت.

وزیر کار پیشنهادی رئیس جمهور درباره سوابق كاری‌اش در این حوزه به زمان شروع به كارش در كارخانه، در سال ۵۵ اشاره كرد و اظهار داشت: سن کمی داشتم که به فعالیت مذهبی- سیاسی پرداختم. خانه ما مورد هجوم ساواک قرار گرفت و متواری شدم در سال ۵۷ قبل از پیروزی انقلاب اعتصابات کارگری جاده ساوه- کرج را که به اعتصابات انقلاب معروف شد را رهبری می‌کردم و از نفرات اصلی و محرکان اعتصاب کارخانه جنرال موتورز بودم.

وی ادامه داد: چند روز قبل از پیروزی انقلاب هسته اصلی «کانون تولید» شکل گرفت که در آنجا در بخش کارگری حزب جمهوری اسلامی فعالیت می‌کردم و همزمان با تشکیل شورای انقلاب به فرمان امام در یکی از کمیته‌های پیگیری مشغول به کار شدم.

وزیر کار پیشنهادی آقای روحانی افزود: با شروع جنگ تحمیلی برای اعزام به جبهه درخواست نوشتم. آیت اله بهشتی ضمن اعلام موافقت مرقومه‌ای دادند و سپس به سپاه رفتم و سال‌ها در مناطق عملیاتی شمال غرب کشور مشغول بودم که بعد از سانحه‌ای به تهران بازگشتم.

ربیعی بیان کرد: در تهران آقای ری‌شهری از من خواستند که به وزارت اطلاعات بروم. تا سال ۷۲ در وزارت اطلاعات بودم و در‌‌ همان سال دچار اختلافاتی با مدیریت وزارتخانه شدم و بنابر مشورت رئیس جمهور وقت به شورای عالی امنیت ملی رفتم و كارم را با دكتر روحانی آغاز كردم و سپس در دوران اصلاحات نیز مشاور اجتماعی رئیس جمهور شدم.

او در ادامه بیان کرد: خوشبختانه در دانشگاه مراتب ترقی را به خوبی طی کردم. درحال حاضر دانشیار دانشگاه هستم و تعداد زیادی مقاله پژوهشی و ۹ تالیف در زمینه جامعه‌شناسی دارم.

حركت جامعه به سمت پیروزی‌های بیشتر

وی افزود: دوره فعلی از نظر تاریخی دوره‌ای متفاوت و قابل توجه است. شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی؛ چه سیاست داخلی و چه سیاست خارجی؛ به نحوی است که نیاز داشتیم با جلب اعتماد مجدد مردم، دولتی روی کار بیاید که بتواند پیچ‌های خطرناک پیش رو را طی کند. حضور دولت روحانی حاوی خیر و برکت برای امتداد انقلاب اسلامی است که روح جدیدی به آن بخشیده و جامعه را به سمت پیروزی‌های بیشتر هدایت می‌کند.

مشاور اجتماعی رئیس جمهور دوران اصلاحات ادامه داد: من از دولت شهید رجایی درخواست برای ارائه رزومه کاری برای وزارت دارم و به ایشان رزومه دادم. به آقای خاتمی هم رزومه دادم برای وزارت کار ولی فرار کردم و مایل نبودم وزیر شوم. تمایلی به گرفتن سمت نداشتم اما به دلیل شرایط خاص کشور پذیرفتم. سعی می‌کنم با دستانی پاک و تدبیر و عقل وزارت کار را مدیریت کنم و در این راه دین، عقل و اخلاق سه اصل من هستند.

ربیعی گفت: امروز با خدای خود عهد و پیمان کردم که پاکدستی را پیشه خود کنم. من نویسنده کتاب زنده‌باد‌فساد هستم و امیدوارم تدبیر و عقل را در برنامه‌های خودم جاری کنم.

وی افزود: با وزارتخانه‌ای که به من پیشنهاد شده است آشنا هستم. این وزارتخانه شامل سه بخش تعاون، کار و تامین اجتماعی است و کاملا به این حوزه‌ها آشنایی دارم.

وزیر کار پیشنهادی آقای روحانی گفت: این وزارتخانه نه یک وزیر اقتصادی و نه یک وزیر اجتماعی درمانی و نه یک وزیر کارگری بلکه نیازمند یک وزیر استراتژیک است که بتواند همه چیز را طوری کنار هم قرار دارد که هم‌افزایی ایجاد کند.

به گفته ربیعی، مدیریت صحیح رفاه و تامین اجتماعی دغدغه‌های رهبری را رفع می‌کند و مردم را به نظام خوش‌بین می‌کند. این وزارتخانه به نگاهی استراتژیک نیاز دارد و من خودم را قادر می‌بینیم که بتوانم این سه حوزه را کنار یکدیگر مدیریت کنم.

وی گفت: معتقدم بازی کردن در تیم فوتبال قوی که من نیمکت‌نشین باشم بسیار بهتر از بازی کردن در تیم ضعیفی است که من کاپیتان باشم.

ربیعی با بیان اینکه با خدا عهد بستم که آنچه به ذهنم می‌رسد و با عقل و تدبیر می‌خواند در آنجا جاری شود نه آنچه صرفاً با نگاه سیاسی بخواند، گفت: گرایشم به اقشار ضعیف را هم از خدا خواسته‌ام که هیچگاه فراموش نکنم.

علی ربیعی (وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در ادامه نشست خبری خود با رسانه‌ها در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی براینکه برنامه شما برای سازمان تامین اجتماعی كه صندوق مشاع بین‌النسلی است چیست؛ گفت: درحال حاضر صندوق بیمه‌ای وضع خوبی ندارد. چنانچه براساس آماری که من به دست آوردم تمامی صندوق‌ها به استثنای یکی درحال ورشکستگی هستند.

وی با بیان اینکه به عنوان مثال صندوق بازنشتگی فولاد حتی تا چند ماه قادر به پرداخت تعهدات مالی خود نبود، گفت: فکر می‌کنم مشکل اصلی در ساختار منابع است.
وی با بیان اینکه آمار استخراجی نشان می‌دهد که نسبت میان نیروهای شاغل و بازنشسته معکوس شده است، گفت: درحال حاضر بررسی‌های مربوط به سال ۸۰ نشان می‌دهد که این نسبت به ۸ و ۸ دهم رسیده است.
وی با بیان اینکه پیش از این در سال ۱۳۴۰ نسبت میان نیروهای شاغل و بازنشسته بالغ بر 35/5 بود، یادآور شد: سازمان جهانی کار نسبت ۶ را خط اعلام خطر درنظر گرفته است.
وی افزود: یک واقعیت دیگر مربوط می‌شود به نسبت میان مصالح و هزینه‌های صندوق‌های بیمه‌ای که در سال‌های اخیر این رقم ۷۵/۳ بوده اما در سال ۸۰ این رقم تا ۶/۱ دهم کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه در این شرایط ادامه فعالیت صندوق‌ها مشکل است، گفت: درحال حاضر به آمار جدیدی که بیانگر وضعیت به روز‌تر صندوق‌های بیمه‌ای باشد؛ دسترسی ندارم.
وی همچنین با اشاره به واگذاری واحدهای صنعتی که در سال‌های اخیر از سوی دولت بابت جبران مطالبات صندوق‌های بیمه‌ای انجام شده است، گفت: ۱۰ سال قبل که هنوز سیاست‌های خصوصی سازی اجرا نشده بود واحدهای سودده از سوی دولت به صندوق‌های بیمه‌ای واگذار می‌شدند اما درحال حاضر دولت واحدهای زیان‌آور را بابت دیون خود به صندوق‌های بیمه‌ای واگذار می‌کند.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: به عنوان مثال درحال حاضر واحدهای صنعتی واگذار شده‌ای هستند که تنها برای استمرار فعالیت خود نیازمند ماهانه یک میلیارد تومان کمک هزینه تزریقی هستند.
ربیعی با بیان اینکه وی باتوجه به تجربه و گرایش تحصیلی خود دارای برنامه ویژه‌ای برای شرکت سرمایه تامین اجتماعی (شستا) است، افزود: براساس این برنامه تصمیم دارم تا سرمایه‌های سازمان تامین اجتماعی را از صنایع زیان ده خارج و به سمت فعالیت‌های صنعتی سودآور سوق دهم.
وی با بیان اینکه این اقدام باید از طریق بازار بورس انجام بشود، گفت: اگر به سمت سیاست پس‌اندازهای بانکی حرکت کنیم باعث زیان کارگران خواهیم شد.
ربیعی تاکید کرد: فعالیت‌های سرمایه‌گذاری صنعتی باید مدنظر قرار گیرد که حداقل نرخ سودآوری امروز آن‌ها بالای ۳۵ درصد باشد.
وزیر پیشنهاد کار، تعاون و رفاه اجتماعی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه سیاست این وزارتخانه در مورد پرداخت یارانه‌ها چیست، گفت: به طورکلی در برنامه دولت تدبیر و امید و سیاست پرداخت یارانه‌ها مدنظر است اما نحوه پرداخت آن ممکن است دچار تغییراتی شود که این مساله در گذر زمان مشخص خواهد شد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه در تیم اقتصادی دولت جدید برخلاف دولت قبلی هماهنگی کامل وجود دارد و افرادی با گرایش‌های مختلف با یکدیگر همسو هستند، در رابطه با بحث هدفمندی یارانه‌ها گفت: به طور مشخص قوانین جدید مربوط به هدفمندی یارانه می‌بایست از ابتدای سالجاری اجرا می‌شد اما با این حال این مساله به دولت جدید موکول شده است.

ربیعی با بیان اینکه شخص رئیس جمهور معتقد به سوق دادن یارانه‌ها به سمت کالا است، گفت: البته این مساله به معنی کوپنی کردن کالا‌ها نیست.

وی با بیان اینکه اجرای هدفمندی یارانه‌ها از طریق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از برنامه‌های دولت جدید است، گفت: این مساله مطرح است که در صورتی که این وزارتخانه متولی امر شود؛ می‌توان به هدفمندی بهتر یارانه‌ها کمک کرد.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید براینکه هنوز در این مورد تصمیم‌گیری نشده است، گفت: به نظر من؛ ارائه یک بسته جامع در خدمات بیمه‌های اجتماعی جزئی از هدفمندی یارانه‌ها است.

وی همچنین درپاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر سیاست وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی دولت یازدهم در مورد تشکل صنفی روزنامه‌نگاران گفت: من در زمان تشکیل انجمن صنفی روزنامه‌نگاران معتقد بودم که باید نظام صنفی روزنامه‌نگاران همچون نظام صنفی پزشكان تشكیل شود و حتی منشور اخلاقی روزنامه‌نگاری نیز توسط اهالی رسانه نوشته شود.

وی با بیان اینکه این مساله به نفع فضای رسانه‌ای است، گفت: با این اعتقاد در آن زمان به اتفاق دوستانی چون آقایان دعایی، صفی‌زاده و شریعتمداری نخستین انجمن صنفی روزنامه‌نگاران را تشکیل دادیم.

ربیعی با تاکید براینکه باید به سمت فعالیت انجمنی برویم که در آن احزاب روزنامه‌نگار با هر نوع گرایشی حضور داشته باشند، گفت: باید جامعه روزنامه‌نگار به تفاهم برسند که در این انجمن فعالیت صنفی و فراگیر انجام دهند.

وی با بیان اینکه تشکل صنفی روزنامه‌نگاران نباید پایگاه حزبی گروه‌های سیاسی شود، گفت: این فعالیت باید در چارچوب قانون اساسی، نظام سیاسی، ‌ امنیت ملی، منافع ملی و پایبندی انقلاب اسلامی و ولایت فقیه باشد.

گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای تصدی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: اطلاع دقیقی از شرایط انجمن سابق و تشکل جدیدی که در ارتباط با فعالیت صنفی روزنامه‌نگاران فعالیت می‌کند ندارم اما معتقدم که نهاد صنفی روزنامه‌نگاران باید با رعایت چارچوب‌های فوق فعالیت کند.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی براینکه باتوجه به برخوردهایی که در دولت نهم با نهادهای کارگری و کارفرمایی صورت گرفت، رویکرد شما در قبال اصلاح فصل ششم قانون کار (فعالیت‌های تشکل‌های صنفی) چیست، گفت: معتقدم همانطور که بخش صنعت به سمت واگذاری امور به مردم هستیم باید در مسائل صنفی نیز به این سمت حرکت کنیم.

ربیعی با بیان اینکه واگذاری امور صنفی به مراتب آسان‌تر از واگذاری مسائل صنعتی است، گفت: دولتی کردن مسائل صنفی باعث کاهش سرمایه‌های اجتماعی در ایران می‌شود و سبب پدید آمدن وضعیت نامناسبی در جامعه درحال گذار می‌شود.

وی با بیان اینکه یکی از راه‌های دولت برای افزایش سرمایه‌های اجتماعی گسترش فعالیت‌های تشکل‌ها و نهادهای مردمی است، گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند معتقدم که باید به جای مهندسی؛ باغبانی کرد.

وی افزود: درکنار این مساله باید فرهنگ همکاری را در بین مردم گسترش دهیم تا تشکل‌های صنفی از حالت فراگیر به تشکل‌هایی خصوصی و انحصاری تبدیل نشوند.

وی با تاکید براینکه واقعا باید کاری کنیم تا از نظر ساختاری این فرهنگ در جامعه جا بیفتد؛ گفت: اینکه نهادهای صنفی در فضای سیاست گذاری امروز به سمت کنش سیاسی بروند؛ باعث می‌شود تا از کانون اصلی فعالیت‌های خود که همانا انجام کار صنفی است؛ غافل شوند.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا؛ مبنی براینکه باتوجه به اینکه در سال‌های اخیر موضوع اصلاح قانون همواره در دستور کار دولت و مجلس قرار داشته است، سیاست دولت یازدهم در قبال این قانون چیست، گفت: قانون کار یکی از موضوعات پیچیده است که اصلاح و بازنگری آن تنها از طریق سه جانبه‌گرایی ممکن خواهد بود.

وی بابیان اینکه برخلاف برخی ادعا‌ها؛ وی به عنوان ایجاد وزارت کارگری نیست، گفت: مشکل امروز کشور فقدان کارآفرینی است.

ربیعی با بیان اینکه به دلیل نبود زیرساخت‌های امنیتی، ‌ پولی، مالی و سیاسی لازم؛ فعالیت‌های کارآفرینی در کشور رونق چندانی ندارد، گفت: به عنوان نامزد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقدم که باید برای تک تک کارآفرینان احترام و ارزش قائل شویم.

وی گفت: نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که مقوله کارآفرینی مهجور مانده و وضع جامعه در این مورد اصلا خوب نیست.

مشاور اجتماعی دولت اصلاحات با تاکید براینکه برای بهبود فضای کسب و کار باید به مقوله‌های کار، کارفرما، کارآفرین و کارگر اهمیت داد و آن‌ها را به طور متناسب تقویت کرد، گفت: اگر چه در موضوع اصلاح قانون كار گفته می‌شود که یکی از موانع کسب و کار نبود حق اخراج کارگر است، اما در این رابطه هنوز یک مطالعه علمی صورت نگرفته است. از جانب دیگر درحال حاضر با تبصره‌هایی که به قانون كار اضافه شده است؛ اخراج کارگر کار چندان سختی نیست.

ربیعی با تاکید براینکه تغییر قانون کار باید با بازبینی و تقویت قانون نظام تامین اجتماعی همزمان باشد، گفت: تناسب ناموزون میان این دو دور از اعتدال است.

وی با تاکید براینکه من به هیچ سمت و سویی گرایش ندارم، افزود: طراحی نظام متناسب تامین اجتماعی پیش شرط اصلاح قانون کار است.

احیاء اعتبار دفترچه‌های بیمه

علی ربیعی، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه نشست خبری خود با رسانه‌ها در پاسخ به سئوالی درباره برنامه دولت یازدهم برای توزیع متوازن تصمیم‌گیری در سطوح استانی و واگذاری تصمیم هر استان به مدیران همان استان، گفت: یکی از کارهای مهم در بحث اعتدال؛ تراز منطقه‌ای است که الان وضعیت مناسبی در آن نداریم. در ساختارهای تعادلی توزیع تصمیم‌گیری‌ها متوازن است ولی همه باید دقت کنند كه این امر نیاز به ساختارسازی دارد و باید ابتدا ساختارهای تصمیم‌گیری را در هر منطقه ایجاد کنیم و سعی کنیم تصمیماتی که در سطوح استان گرفته می‌شود را به استان‌ها واگذار کنیم. یکی از برنامه‌های من واگذاری تصمیمات استان‌ها و ایجاد توازن منطقه‌ای است.

ربیعی درباره روابط وزارت كار دولت جدید با رسانه‌ها گفت: اگر به وزارتخانه بروم امکان نظارت مطبوعات را افزایش خواهم داد و شفاف‌سازی می‌کنم.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی براینکه برنامه‌های شما برای حفظ اشتغال در رساندن نرخ بیکاری به نقطه مطلوب چیست، گفت: از نظر ما باید میزان، حفظ اشتغال موجود باشد. ممکن است برخی صنایع با رقم اندکی مشکلاتشان حل شود. متاسفانه جاهای کلنگ خورده‌‌ی زیادی داریم که باید آنها را هم به اشتغالی‌زایی برسانیم. اشتغالی‌زایی وظیفه‌ی کل دولت است. وزیران کار در همه دوره‌ها مدعی بودند که مسئول ایجاد اشتغال نیستند اما من نمی‌خواهم چنین حرفی بزنم. من برنامه‌ای دارم و می‌خواهم با تمام دستگاه‌ها به گفتگو بنشینیم تا برای اشتغال‌زایی راهکار مشترکی پیدا کنیم. یک بخش آن وزارت تعاون است که کارآمد کردن آن به اشتغال‌زایی کشور کمک می‌کند.

وی ادامه داد: حتی باتوجه به شرایط تحریم هم بخشی از مشکلات ما ناشی از عدم تدبیر بوده که در این شرایط هم می‌توانیم اشتغال‌زایی کنیم. طرح‌هایی مانند مشاغل خانگی، بنگاه‌های زودبازده و صنایع کوچک و متوسط همگی خوب هستند اما شیوه‌ی اجرای آنها مهم است.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا که به مشکلات نظام بیمه‌ای کشور اشاره کرد، گفت: مجلس در این زمینه پروژه‌ای را دنبال می‌کند. بیمه‌های چندلایه، بیمه‌های اجتماعی فراگیر، بیمه‌های بیکاری، بیمه‌های زنان و... که همگی بار مالی زیادی دارند و روند حرکت به نقطه مطلوب را کند می‌کنند. سه نوع بیمار داریم: بیماران مرفه که به هر طریقی مشکل خود را حل می‌کنند، بیماران طبقه متوسط و و افرادی که در سطح پایین اجتماع قرار دارند. بیشترین تمرکز ما باید روی این قشر اجتماعی فرودست باشد.

ربیعی افزود: می‌خواهم دفترچه‌ی بیمه تامین اجتماعی را دارای اعتبار و ارزش کنم. افراد در نظام بیمه‌ای باید بتوانند بحث‌های درمان خود را به راحتی طی کنند. نظر مقام معظم رهبری این است که بیمار فقط باید رنج بیماری‌اش را بکشد. من سال ۸۴ از دانشگاه اخراج شدم و‌‌ همان زمان بیمه‌ام قطع شد. آن زمان همسرم شیمی درمانی می‌شد و هزینه‌های آن باعث شد تا رنجی که اقشار فرودست برای تامین هزینه‌های درمان خود و خانواده‌شان می‌کشند را درک کنم. در بحث مراکز درمانی بدهی‌های زیادی به بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها و پزشکان داریم که ادامه‌ی این روند کشور را به بحران می‌رساند. شرایط فعلی عدالت بین‌النسلی را در سازمان از بین می‌برد.
ربیعی در پاسخ به خبرنگار روزنامه شرق که به ادغام سه حوزه‌ تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد، گفت: این سه وزارتخانه به طور فیزیکی کنار هم قرار گرفته‌اند و سینرژی و هم‌افزایی ندارند. در واقع تنها در کنار یکدیگر چیده شده‌اند. یکی از برنامه‌های من افزایش هم‌افزایی این سه حوزه و افزایش کارآمدی و ظرفیت‌هاست. برای اصلاح این ساختار احتمالا لایحه‌ای را در صد روز اول به مجلس می‌دهم.
وزیر پیشنهادی آقای روحانی در ادامه بیان کرد: آمار واقعی بیکاری را در صد روز اول به مردم اعلام می‌کنیم. و نقطه‌ای را که تحویل گرفتم حتما نشان می‌دهم. البته این دولت هم آمار غلطی نداده است. می‌گویند دروغ فاجعه‌آمیز آمار است. جابجایی پایه‌های آمارگیری نتایج را به طور کلی متفاوت می‌کند. وقتی که یک ساعت کار در هفته شغل محسوب شود، قاعدتا آمار مطلوبی به دست می‌آید.

سابقه فروشی نمی‌كنم

وی در پایان در پاسخ به پرسش خبرنگار سیاسی تسنیم که به حوادث بعداز انتخابات سال ۸۸ و عملکرد وی در آن دوران اشاره کرد، گفت: من هنگام فعالیت انتخاباتی در کنار آقای موسوی که کاندیدای مورد قبول نظام بوده است، فعالیت می‌کردم و به آنچه فکر می‌کردم موجب پویایی نظام است، عمل می‌کردم. من هیچ وقت از خط امام جدا نشده‌ام و علاوه به اعتقاد به ولایت فقیه علاقه شخصی به ایشان دارم و بعداز نظرات ایشان هم عمل خلافی انجام ندادم. البته خیلی چیز‌ها را نمی‌توان گفت. بسیاری از خدمات بنده به نظام و انقلاب را در مجلس زیرسوال برده‌اند. خدماتی که من فکر می‌کنم آن‌ها را با خود به قبر خواهم برد.

ربیعی با بیان اینكه «برای گرفتن رأی اعتماد سابقه فروشی نمی‌كنم» ادامه داد: من برای قبول این پست با خون شهدا پیمان بسته‌ام. به شما خبرنگاران عزیز هم عرض می‌کنم که برای رسیدن به اهدافتان از مسیر غلط حرکت نکنید. هر کسی را در قبر خودش می‌خوابانند. پدیده‌ی افشاگری خلاف مبانی اسلام است که این روز‌ها به راحتی در برخی از خبرگزاری‌ها دیده می‌شود. ما در اسلام امر به معروف و نهی از منكر را داریم.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار