گوناگون

پشت‌پرده استيضاح‌هاي مجلس چيست؟

پارسینه: پرده‌برداري از آنچه كه در لايه‌هاي مجلس مي‌گذرد شوكه‌كننده است. افشاگري از سوي عده‌يي از نمايندگان معتدل مجلس صورت گرفته است و از آنچه گفته‌اند كه در حقيقت دولت يازدهم با آن روبه‌رو است اما عقلاي مجلس جلوي آن را مي‌گيرند و دوست ندارند تندروي عده‌يي قليل در مجلس به نام همگي آنان تمام شود. ناچار هستند جلوي تندروها را بگيرند تا به تعبير برخي نمايندگان «دولت» در عرض «دو هفته» سقوط نكند.

روزنامه اعتماد به بررسی پشت‌پرده استیضاح‌های مجلس پرداخت و نوشت: پرده‌برداري از آنچه كه در لايه‌هاي مجلس مي‌گذرد شوكه‌كننده است. افشاگري از سوي عده‌يي از نمايندگان معتدل مجلس صورت گرفته است و از آنچه گفته‌اند كه در حقيقت دولت يازدهم با آن روبه‌رو است اما عقلاي مجلس جلوي آن را مي‌گيرند و دوست ندارند تندروي عده‌يي قليل در مجلس به نام همگي آنان تمام شود. ناچار هستند جلوي تندروها را بگيرند تا به تعبير برخي نمايندگان «دولت» در عرض «دو هفته» سقوط نكند. مي‌گويند كه اگر هيات رييسه مجلس مقاومت نكند نيمي از وزراي دولت كه در معرض استيضاح قرار دارند زير تيغ استيضاح مي‌روند و آن وقت دولت از رسميت مي‌افتد و بايد براي همه وزرايش مجددا از مجلس راي اعتماد بگيرد.

روزنامه اعتماد در ادامه نوشته است: وزرا براي استيضاح در مجلس، قطار شده‌اند. عده‌يي استيضاح‌ها را منطقه‌يي و عده‌يي ديگر آن را سياسي مي‌دانند. جدي‌ترين استيضاح‌هاي اين روزها اما استيضاح وزراي آموزش و پرورش، كشور و نيرو است. مي‌گويند هيات رييسه مجلس در برابر اعلام وصول‌نكردن اين استيضاح‌ها به نوعي ريش گرو گذاشته است. به بياني ديگر شايد نمي‌خواهد داغ بيش از يك استيضاح در سال اول فعاليت دولت را در كارنامه‌اش باقي بگذارد. يك وزير دولت 10 روز پيش استيضاح شده است و حالا بيش از 5 وزير دولت در معرض استيضاح هستند و شايد اگر كمي هيات رييسه كوتاه بيايد تعداد به 9 وزير برسد و آن وقت دولت از رسميت بيفتد؛ اتفاقي كه در روزهاي آخر فعاليت دولت نهم افتاد اما آن مرتبه با بركناري‌هاي ناگهاني محمود احمدي‌نژاد بود كه اين اتفاق افتاد اما اين‌بار حسن روحاني درست در سال اول فعاليتش با اين تهديد از سوي نهادي روبه‌رو است كه سال‌ها خودش بر صندلي آنها تكيه زده بود و چنين تهديدهايي نكرده بود.


ريشي كه هيات رييسه براي دولت گرو گذاشته است

خبر را روز گذشته عزت‌الله يوسفيان ملا از نمايندگان نزديك به علي لاريجاني داده و به «ايلنا» در اين مورد گفته بود كه «اگر هيات رييسه مجلس و برخي نمايندگان مقاومت نكنند دولت سقوط مي‌كند چراكه نزديك به نصفي از وزرا در معرض استيضاح قرار دارند.» وي در ادامه تاكيد كرده بود كه «ببينيد اگر همين حالا هيات رييسه مجلس اعلام كند كه طبق قانون عمل مي‌كند و هر استيضاحي كه نمايندگان ارايه دهند را اعلام وصول مي‌كند، دولت در عرض دو هفته سقوط خواهد كرد. ما بايد حرمت استيضاح را بدانيم و آخرين قدم ما باشد و در آن تنها منافع ملت را در نظر بگيريم. بايد به عنوان نماينده بدانيم كه كلمه استيضاح وزارتخانه را به خاك سياه مي‌نشاند. اما دولت هم بايد بيايد و بگويد كه حرف‌تان چيست؟»
او كه ظاهرا در جريان جزييات استيضاح‌هاي مطرح‌شده در مجلس است مي‌گويد: «اينكه يك وزير در معرض استيضاح باشد اصلا درست نيست. ذهن وزير بايد مستقل باشد. اين بزرگ‌ترين ضربه به يك وزارتخانه است كه وزيرش در حال استيضاح باشد. تمام معاونان و مديران استاني آن وزارتخانه پيش خود مي‌گويند وزير كه در حال استيضاح است و شيرازه دستگاه اجرايي از هم پاشيده مي‌شود به همين علت تا جايي كه مي‌شود بايد دست به قلم استيضاح نبرد.» روز گذشته اما ابوترابي‌فرد، نايب‌رييس مجلس هم به جمع آرامش‌دهندگان پيوست و تاكيد كرد كه خبري از استيضاح جديد در مجلس نيست. با اين همه به نظر مي‌رسد كه افشاي پشت پرده استيضاح‌ها در مجلس از حقايقي مي‌گويد كه شايد هيچ كس انتظار به وقوع‌پيوستن آن را نداشته است. شايد اگر علي لاريجاني كه اين روزها تندروها براي او هم نقشه كشيده‌اند در راس اين مجلس نبود در همان شش ماه اول، دولت روحاني از رسميت افتاده بود.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار