گوناگون

عارف رییس شورای عالی باقی ماند

پارسینه: در این جلسه تصمیم گرفته شد در انتخابات ریاست‌جمهوری ٩٦، فعالیت و اختیارات در این رابطه به دفتر رئیس‌جمهوری و ستادهایی که از سوی ریاست‌جمهوری تشکیل خواهد شد، واگذار شود و جبهه اصلاحات بر انتخابات شوراهای اسلامی پنجم شهر و روستاها تمرکز خواهد کرد.

به گزارش شرق، شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، گام سوم را برای انتخابات شوراهای شهر و روستاها و ریاست‌جمهوری برداشت.

اعضای شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان دوشنبه‌شب در دفتر رئیس دولت اصلاحات جمع شدند تا هم گزارشی از عملکرد خود در انتخابات مجلس دهم ارائه دهند و هم درباره ادامه کار شورا برای انتخابات سال ٩٦ تصمیم‌گیری کنند. به این ترتیب، براساس تصمیمی که گرفته شد، فعالیت شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان تا انتخابات ٩٦ تمدید خواهد شد.

در این جلسه تصمیم گرفته شد در انتخابات ریاست‌جمهوری ٩٦، فعالیت و اختیارات در این رابطه به دفتر رئیس‌جمهوری و ستادهایی که از سوی ریاست‌جمهوری تشکیل خواهد شد، واگذار شود و جبهه اصلاحات بر انتخابات شوراهای اسلامی پنجم شهر و روستاها تمرکز خواهد کرد. براساس تصمیمی که در جلسه دوشنبه اتخاذ شده، فعالیت شورای سیاست‌گذاری اگرچه تمدید خواهد شد، اما قرار است عملکرد این شورا بازبینی و ترمیم شود. دلیل تأکید بر ادامه کار شورا این است که از آنجا که احزاب فراگیر و در سطح ملی در جریان اصلاحات وجود ندارد، باید حرکت جبهه‌ای جایگزین شود.

در همین راستا قرار است بعضی از چهره‌های ملی که کمتر فعال بودند، در جریان ترمیم بدنه شورای سیاست‌گذاری به این ترکیب اضافه شوند. همچنین درنهایت تصمیم گرفته شده است کارگروهی به ریاست حجت الاسلام حسین موسوی‌تبریزی، دبیر مجمع محققین و مدرسین برای ارزیابی و آسیب‌شناسی شورای عالی سیاست‌گذاری در مرکز و استان‌ها تشکیل شود و بعضی افراد هم جایگزین شوند. همچنین به گفته علی صوفی از اعضای این شورا، گزارش بازبینی شورا و حذف و اضافه‌ای که در ترکیب صورت خواهد گرفت.

صوفی همچنین درباره تداوم ریاست عارف بر شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان گفت: «آقای عارف اعلام کردند بهتر است فرد دیگری ریاست را بر عهده بگیرد، اما رئیس دولت اصلاحات قبول نکردند و نظر اعضای شورای سیاست‌گذاری هم بر ریاست عارف است».


نگاهی به شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان


شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در آستانه انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی اعلام موجودیت کرد تا فعالیت‌های انتخاباتی اصلاح‌طلبان را سامان دهد. این شورا از اشخاص حقیقی و حقوقی تشکیل شد. به این شکل که هم برخی از دبیران کل احزاب و فعالان حزبی در آن عضویت داشتند و هم چهره‌های سیاسی. شورا متشکل از یک هیأت‌رئیسه و سه کارگروه بود که ریاست آن را محمدرضا عارف براساس رأی‌گیری درونی به دست آورد. کارگروه استان‌ها به ریاست حسین مرعشی، کارگروه راهبردی به ریاست حسین کمالی و کارگروه تعامل به ریاست محسن رهامی، سه کارگروه شورای عالی سیاست‌گذاری بود. علاوه بر محمدرضا عارف به عنوان رئیس، آیت‌الله حسین موسوی‌تبریزی و حجت‌الاسلام عبدالواحد موسوی‌لاری معاونان رئیس، الهه کولایی و الهام فخاری هم به عنوان منشی، ترکیب هیأت‌رئیسه را شکل داده بودند. بعدا رئیس ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان یعنی علی صوفی هم به این جمع اضافه شد.


فعالیت در خارج از پایتخت


اصلاح‌طلبان در مراکز استان‌ها در قالب شورای اصلاح‌طلبان استان فعالیت خود را برای انتخابات مجلس آغاز کردند. اعضای این شورا در یک پروسه انتخاباتی در مجمع اصلاح‌طلبان استان انتخاب شدند. فعالیت‌های انتخاباتی در شهرستان‌ها هم برعهده مجامع اصلاح‌طلبان بود که بعدا حامیان دولت هم به آن اضافه شدند.


نقدها به عملکرد شورا در نقاط دور از پایتخت


شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در حالی گام بعدی خود را برای انتخابات شوراهای ٩٦ برداشته است که در ایام پس از انتخابات، نقدهایی به عملکرد این شورا در نهایی‌کردن فهرست‌های انتخاباتی به‌ویژه در شهرستان‌ها مطرح بود. این نقدها بیشتر به رفتار نمایندگانی مربوط می‌شود که با فهرست امید راهی مجلس شدند اما به تعهدات فهرستی خود پایبند نبودند. این چهره‌ها عموما اصولگرایان معتدل یا افرادی تحت عنوان حامی دولت بودند که به دلیل مشکل رد صلاحیت‌ها و نداشتن نامزد اصلاح‌طلب وارد فهرست امید شده بودند. همین موضوع حتی اثر خود را بر نام ائتلاف اصلاح‌طلبان گذاشت و نام آن را به ائتلاف فراگیر اصلاح‌طلبان و حامیان دولت تغییر داد. حالا ظاهرا قرار است این نقایص برای آغاز دور جدید فعالیت شورای سیاست‌گذاری در کمیته آسیب‌شناسی با ریاست موسوی‌تبریزی بررسی و رفع شود. علی صوفی در ادامه گفت‌وگوی خود به «شرق» گفت: «آنچه موردنظر شورای سیاست‌گذاری بود، در اکثر شهرستان‌ها اتفاق نیفتاد. به همین دلیل هم لازم است دراین‌باره تجدیدنظر شود».


در نشست دوشنبه چه گذشت


علی صوفی درباره مطالبی که در نشست دوشنبه‌شب مطرح شد، چنین گفت: «بحث اصلی در جلسه دوشنبه، ارائه گزارش از عملکرد شورای سیاست‌گذاری بود. اما برای اینکه گزارش مزبور دقیق و قابل ‌بحث باشد، از چند ماه قبل ارزیابی و نظرسنجی از استان‌ها آغاز شد و نهایتا هفته گذشته تکمیل شد. این گزارش از سوی عارف قرائت شد و حاضران هم به ارائه ‌نظرات خود دراین‌باره پرداختند. در نهایت جمع‌بندی این بود که مصلحت فعلا این است که اصلاح‌طلبان همچنان فعالیت خود را به صورت جبهه‌ای ادامه بدهند و این به معنای ادامه کار شورای سیاست‌گذاری بود. چراکه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به‌تنهایی نمی‌توانست فعالیت‌های انتخاباتی را کفایت کند. بر این اساس قرار شد که کار به شورای سیاست‌گذاری واگذار شود. در همین راستا هم طبعا باید حذف و اضافه‌ای صورت بگیرد که این اسامی بعد از نهایی‌شدن به رئیس‌دولت اصلاحات ارائه می‌شود و نظر نهایی را ایشان ارائه می‌دهد».


فراکسیون امید هم به ترکیب اضافه می‌شوند


علی صوفی با اشاره به اینکه در جریان بازنگری در عملکرد شورای سیاست‌گذاری قرار است تعدادی از اعضای فراکسیون امید هم به ترکیب اضافه شوند، گفت: «با توجه به انتخابات مجلس و شکل‌گیری فراکسیون امید، لازم بود تعدادی از اعضای فراکسیون هم به ترکیب اضافه شوند، به همین دلیل، به‌تازگی جلسه‌ای بین هیأت‌رئیسه شورای سیاست‌گذاری و هیأت‌رئیسه فراکسیون امید برگزار و قرار شده سازوکاری برای اضافه‌کردن تعدادی از اعضای فراکسیون به ترکیب شورا اندیشیده شود».
به این ترتیب، جلسه دوشنبه‌شب، آغاز گام سوم اصلاح‌طلبان برای انتخابات ٩٦ محسوب می‌شود. اصلاح‌طلبان گام اول را با اجماع درباره نامزدی روحانی برداشتند و گام دوم هم ائتلاف آنان برای انتخابات مجلس دهم بود. اگرچه در تشکیل فراکسیون امید و برخی وقایع نقدهایی به گام دوم اصلاح‌طلبان وارد است، اما قرار است این مقطع بازبینی شده و گام سوم با اصلاح آنچه در انتخابات مجلس روی داده، برداشته شود. به گفته صوفی احتمالا اواخر شهریور، شورا به طور رسمی وارد فعالیت انتخاباتی خواهد شد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد