چگونه كلاس درس را مديريت كنيم؟
یک روانشناس گفت: مدیریت کلاسی که با قوانین سخت، دانشآموزان را به منفعل بودن و اطاعت وا میدارد، ممکن است مشارکت دانشآموزان را در یادگیری فعال و تفکر سطح بالا کاهش دهد.
"آبس نعمتی" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه زنجان، افزود: کارشناسان مدیریت کلاس درس بیان میکنند که امروزه تفکر در مورد بهترین شیوه اداره کلاس تغییر پیدا کرده است، از این نظر که در دیدگاههای قدیمیتر به ایجاد و کاربرد قوانین مربوط به کنترل رفتار دانشآموزان تأکید میشد، اما در دیدگاههای جدیدتر، بیشتر بر نیازهای دانشآموزان به ایجاد روابط و فرصتهایی برای خود تنظیمی تأکید میشود.
وی تصریح کرد: در روند جدید مدیریت کلاسی و اداره کلاس درس، بیشتر بر راهنمایی دانشآموزان برای مهارت در کنترل خود و اتکا بر کنترل درونی تأکید میشود.
این روانشناس با بیان اینکه در گذشته، به معلم به عنوان یک مدیر، انتقالدهنده و کارگردان نگاه میشد، یادآور شد: این در حالی است که در فرآیند کنونی، مدیریت کلاس بر مبنای روش یادگیرنده محور، معلم بیشتر یک راهنما، هماهنگکننده و تسهیلکننده است.
وی اظهار کرد: این الگوی جدید اداره کلاس درس به معنای آسانگیری و بیبند و باری در کلاس نیست، بلکه تأکید بر مهربانی و آموزش خودکنترلی، خودتنظیمی و شاگردمحوری در مدارس امروزی است.
نعمتی با اشاره به اينكه به اقداماتی که معلم انجام میدهد تا کلاس درس را به صورت موقعیتی مناسب برای یادگیری در آورد، اداره کلاس درس میگویند، اضافه کرد: اصطلاحی که همراه با اداره کلاس درس به کار میرود، برقراری انضباط است و برقراری انضباط به اقداماتی گفته میشود که از سوی معلم و سایر مسوولان آموزشگاه به منظور جلوگیری از وقوع رفتارهای مشکلآفرین یا در پاسخ به رفتارهای مشکلآفرین، به منظور کاهش آنها در آینده صورت میپذیرد.
وی خاطرنشان کرد: اداره صحیح کلاس درس از آن نظر مهم است که معلم از آن طریق میتواند رفتارهای مخرب و مزاحم را شناسایی و اصلاح کند و با ایجاد محیطی آرام و بدون تنش و درگیری شرکت دانشآموزان را در فعالیتهای یادگیری افزایش دهد. همچنین از این طریق است که میتوانند ضمن ایجاد جو مشارکت و صمیمیت در محیط آموزشی بر سطح انگیزش یادگیری دانشآموزان بیافزاید.
ارسال نظر