گوناگون

خراسان: توجیه آقای احمدی‌نژاد عذر بدتر از گناه نیست؟

پارسینه: آیا با این همه درآمد ارزی در سال های آغازین دولت نهم، کسی جز دولت و شخص رئیس جمهور مقصر اصلی خالی بودن صندوق ذخیره ارزی است؟

خراسان در سرمقاله خود با عنوان«در سال هفتم حنای«نگذاشتند» رنگی ندارد» نوشت:

*سخنان اقتصادی شنبه شب آقای احمدی نژاد در گفت و گوی زنده تلویزیونی را می توان به سه سرفصل کلی تقسیم کرد. اول اینکه هدفمندی یارانه ها تا سال 90 موفق بوده است دوم اینکه شرایط اقتصادی ایجاد شده در سال 91 ناشی از بحران افزایش قیمت ارز است نه هدفمندی و دلیل اصلی این افزایش قیمت نیزاقدامات دشمن است وسوم اینکه در موضوع اقتصاد کشور اعم از موضوعات هدفمندی یا بحران ارزی ایجاد شده یا هر بحث دیگر، دخالت این قوه و آن قوه و عملکرد این سازمان و آن نهاد و فلان فرد و... باعث شده است که فرمان اقتصاد کشور دست یک نفر نباشد و این دخالت های دیگران در کنار تحریم ها باعث شرایط موجود اقتصادی شده است.

*با این مسئله که هدفمندی یارانه خوب شروع شد و دولت توانست در کنار برخی اشتباهات نه تنها عملکرد مناسب بلکه فوق تصوری را از خود برجای بگذارد کاملا موافقم اما درباره دو محور بعد که می توان آن ها را اینگونه خلاصه کرد که در ایجاد این همه معضل برای وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم "همه مقصرند جز رئیس اجرایی کشور" ضروری می دانم مخالفت و اعتراض جدی خود را بیان کنم.

*همه حتی مردم عادی می دانستند که تحریم ها در حال شدت گرفتن است، آیا رئیس جمهور کشور نباید کمی تدبیر به خرج می داد و در لایحه بودجه سال 91 شرایط ناشی از تحریم ها را لحاظ می کرد؟ تنظیم لایحه بودجه 91 بدون توجه لازم به بحث جدی تحریم چه توجیهی دارد؟

*آقای احمدی نژاد می گویند ما زمانی به خودروهای لوکس ارز مرجع دادیم که هنوز به همه کالاها ارز مرجع تخصیص داده می شد، یعنی آیا ما نباید از رئیس جمهورکشورمان با همه مثلا هزاران ساعت کارشناسی صورت گرفته انتظار این پیش بینی ساده را داشته باشیم که حداقل از ابتدای سال برای "پورشه" و امثال آن پول بیت المال به هدر نرود؟ وقتی با هزینه های میلیاردی یک باشگاه فوتبالی مردم کوچه و بازار هم از وجود چنین رانتی خبردار شده اند آیا این توجیه آقای احمدی نژاد عذربدتر از گناه نیست؟

*آیا رئیس اجرایی کشور نباید به این سوال پاسخ دهند چرا ناگهان از مرداد ماه شخصا دستور عدم تخصیص ارز به همه کالاها می دهند در حالی که می توانستند کارهایی که بعدا در کنترل بازار اجرایی شد مانند اولویت بندی کالاها یا اتاق مبادلات ارزی را قبلا دقیق برنامه ریزی و اجرا کنند و در نتیجه بدون ایجاد شوک شرایط بازار را اصلاح کنند؟

*آیا کسی جز بانک مرکزی ناگهان اعلام کرد که نرخ ارز مرجع حذف می شود و بعد که قیمت دلار در یکی دو روز صدها تومان افزایش پیدا کرد نظرش را تغییر داد؟ کسی جز دولت مسئول چنین تصمیم های خلق الساعه و انبوه بخشنامه های چندروزه است؟

*آیا با این همه درآمد ارزی در سال های آغازین دولت نهم، کسی جز دولت و شخص رئیس جمهور مقصر اصلی خالی بودن صندوق ذخیره ارزی است؟ آیا وجود نقدینگی 400 هزار میلیارد تومانی که عامل اصلی بحران های سکه و ارز است جز با سیاست بودجه های انبساطی که دولت خلاف نظرهمه کارشناسان با فشار روانی مجلس را مجبور به تصویب آن کرد ایجاد شده است؟

*مدعی نیستم که دیگر مسائل مانند تحریم ها یا تصمیمات نادرست بخش های دیگر نقشی در شرایط اقتصادی موجود نداشته است فقط تاکید می کنم که نمی توان پذیرفت که "همه مقصرند جز رئیس اجرایی کشور" و تصریح می کنم که براساس تجربه های پیشین آقای احمدی نژاد باید بپذیرند در سال هفتم از شروع به کار دولت ایشان که به گفته خودشان چند ماهی دیگر بیشتر از آن نمانده است حنای "نگذاشتند" رنگی ندارد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار