تولید۱۲بسته سوخت هستهای۲۰درصد
پارسینه: رییس سازمان انرژی اتمی با اعلام خبر تولید ۱۲ بسته سوخت ۲۰ درصد هستهای، در واکنش به درخواست بازرسان آژانس برای بازدید از پارچین، گفت: پارچین سایت هستهای نیست و چنین چیزی نمیتواند صورت گیرد.
فریدون عباسی رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه جلسه هیئت دولت امروز چهارشنبه از تولید ۱۲ بسته سوخت در اصفهان و رآکتور تهران تاکنون خبر داد و گفت: سال گذشته اولین بسته سوخت توسط رئیس جمهور رونمایی شد و هم اکنون ۱۲ بسته سوخت دیگر نیز تولید شده که بخشی از آن در اصفهان و بخش دیگر آن نیز تحویل رآکتور تهران داده شده است.
وی در این خصوص خاطرنشان کرد: ما زمانی به سوخت ۲۰ درصد نیاز داشتیم و آن را تولید کردیم و به مرور اورانیوم غنی سازی شده مورد نیاز را تا غنای ۲۰ درصد تبدیل به بسته سوخت کردیم که هم اکنون قابل استفاده نیز هست و فقط هدفمان برای رفع نیاز بوده و هیچ اظهار نظر دیگری در این مورد صحیح نیست.
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بازرسان آژانس اتمی و برخی دیپلماتهای غربی خواستار بازدید از سایت پارچین هستند گفت: ما در این مورد نظرمان را اعلام کردهایم. پارچین یک سایت هستهای نیست و چنین چیزی نمیتواند صورت گیرد.
عباسی اضافه کرد: آنها در ادعاهایی که مطرح میکنند، مدارک لازم را ارائه نمیدهند و قطعا اگر سندی داشتند، آن را بیان میکردند. حتی ما نیز به آنها اعلام کردهایم که اگر مدارکی دارید، ارائه دهید اما آنها امتناع میکنند.
وی با بیان اینکه برای طرفهای مقابل شرایط متفاوت شده و میبینیم که در گفتوگوها معقولانه برخورد میکنند خاطرنشان کرد: امیدواریم در خصوص این مسائل حیاتی منطقی برخورد کنند و حقوق ایران را به رسمیت بشناسند.
رئیس انرژی اتمی تاکید کرد: اگر آنها ابهامی از سایت پارچین دارند مطرح کنند و ما پاسخ آنها را بدهیم. هم اکنون هیچ موضوعی در خصوص بازدید از سایت پارچین یا دیگر سایتها مطرح نیست و امیدوار هستیم طرفین با یک گفتوگوی منطقی به توافقات لازم برسند.
رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص نشر اطلاعات محرمانه پرونده هستهای ایران و سهلانگاری آژانس بینالمللی انرژی اتمی در این باره گفت: متاسفانه پاسخ مناسبی در مورد اعتراضاتی که انجام دادیم دریافت نکردهایم. اخیرا نماینده ما در آژانس به صورت جدی اعتراضی را در خصوص علت منتشر شدن خبر نصب ماشینهای سانتریفیوژهای جدید ارائه داد.
عباسی تصریح کرد: میبینیم برخی از کارمندانی که در آژانس فعالیت میکنند، از خود آژانس حقوق نمی گیرند و جالب آن است که از کشورهای خودشان حقوق دریافت میکنند و وابستگی شدیدی به کشور خود دارند. در آژانس افرادی از ملیتهای گوناگون حضور دارند و متاسفانه این اطلاعات را در اختیار کشورهای خود و یا حتی دستگاههای امنیتی قرار میدهند و ما به رئیس آژانس انرژی اتمی آقای آمانو حذر دادهایم که از این موضوع جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه ما تنها امتیازی که به آژانس دادیم، این بود که در مورد PMD گفتوگو کنیم. ولی این به این معنا نیست که ما بیجهت اطلاعات سری کشورمان و سایتهای نظامی و مکانهای حساس را در اختیار آنها قرار دهیم و به نظر من آنجا جای مطمئنی برای این اسناد و اطلاعات نیست.
رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص اینکه آمریکاییها و اسرائیلیها از تبدیل سوخت ایران ابراز خوشحالی کرده و آن را یک نوع عقبگرد تعبیر میکنند، نیز گفت: ما مگر سوخت را برای چه چیزی میخواستیم؟ عقبگردی صورت نگرفته است. ما اورانیوم با غنای ۲۰ درصد را برای سوخت رآکتور تهران تولید کردیم و به مقدار لازم نیز تولید شده است.
وی تاکید کرد: تمام فعالیتهای ما در این زمینه تحت نظارت آژانس بوده و هست و شما مطمئن باشید عقبنشینی صورت نگرفته است؛ چرا که در این زمینه کوتاه آمدنی وجود ندارد.
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه برخی اظهارنظرها حاکی از این است که ایران نسل جدیدی از سانتریفیوژها را در سایت طنز نصب کرده است، گفت: سانتریفیوژهای نصب شده در نطنز در قالب همان نسل اولی شناخته میشود و بر اساس تکنولوژی قدیمی است و ما سالهاست که به آن تکنولوژی دست پیدا کردهایم.
عباس با بیان اینکه در سالهای اخیر موفق شدهایم به مواد کامپوزیت دست پیدا کنیم، گفت: با این اقدام موتورهای سانتریفیوژ را بر اساس همان مواد کامپوزیت میسازیم که ساخت را برای ما راحتتر و پایداری ماشینها را بهتر میکند.
وی اضافه کرد: در بهمنماه سال ۹۰ از اولین زنجیره ماشین نسل جدید با حضور رئیس جمهور رونمایی کردیم و از آن به بعد تاکنون تحقیقات ما در این پایلوت تکمیل میشود.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه برای احداث کارخانه به ساخت نسل جدیدی از این ماشینها نیاز داریم، گفت: تعدادی از این ماشینها نصب شده و با آزمایشهای صورت گرفته نیز آن را تکمیل کردهایم.
عباسی در ادامه از نصب ماشینهای نسل جدید سانتریفیوژ در سایت نطنز خبر داد و گفت: از حدود یکماه پیش نصب آن در مجتمع شهید احمدیروشن آغاز شد و به شکلی برنامهریزی کردهایم که ماشینها را پس از تولید و نصب بازدهی کنیم.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که در سالهای آینده کارخانه ساخت نسل جدید این مدل ماشینها را بسازیم، چرا که مصرف را کمتر و راندمان در تولید اورانیوم کمتر از ۵ درصد را بالا میبرد.
ارسال نظر