خرداد ماه، از رقابت دو اصولگرا برای یک صندلی تا خبر بازجویی از مشایی
پارسینه: انتخاب و روی کار آمدن نمایندگان جدید بهارستان از مهمترین ...
پارسینه - گروه سیاسی: انتخاب و روی کار آمدن نمایندگان جدید بهارستان از مهمترین اتفاقات رخ داده در ماه خرداد 91 بود به ویژه اینکه کشمکش های فراوانی برای انتخاب رئیس مجلس وجود داشت. با اینکه اکثریت مجلس نهم نیز اصولگرا بود اما اصولگرایان دو گزینه مطرح داشتند: علی لاریجانی و حداد عادل .
رقابت بین این دو اصولگرا بسیار جدی بود و جلسات بسیاری برای جلب نظر نمایندگان مجلس توسط نزدیکان این دو سیاستمدار برگزار شد. نزدیکان و موافقان دولت احمدی نژاد بیشتر به رئیس شدن حداد عادل نظر داشتند و منتقدان دولت به لاریجانی. بعد از این چالش ها بالاخره علی لاریجانی باز هم ریاست مجلس را بر عهده گرفت.
همچنین خرداد برای موضوع " مذاکرات هسته ای " ماه پر خبری شد. حضور یوکیو آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در ایران و دیدار با سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در روز ابتدایی خرداد صورت گرفت. امانو پس از این دیدار گفت: در دیدار با جلیلی درباره طیفهاي متنوعی از موضوعات از جمله خلع سلاح هستهيی، استفاده صلحآمیز از انرژی هستهيی، تقویت آژانس و روند آینده اقداماتمان گفتوگو کردیم. ما موضوع رویکرد ساختارمند را بررسی کردیم. کارهایی باقی مانده است، اما اینها مانع پیشرفت گفتوگوها نخواهد بود. ما مذاکرات گسترده و فشردهيی را در جو خوبی برگزار کردیم. قطعاً پیشرفت گفتوگوها اثر مثبتی بر مذاکرات1+5 و ایران خواهد گذاشت. البته اینها دو موضوع متفاوت از هم هستند، اما میتوانند یکدیگر را تقویت کنند. من متعهد به حل و فصل موضوع از طریق گفتوگو هستم.
چهار روز بعد جلیلی به همراه تیم مذاکره کننده هسته ای ایران به بغداد رفت تا دور جدیدی از مذاکرات با 5+1 را آغاز کند. جلیلی پس از این مذاکرات گفت: "يكي از مباحث مهم در استفاده از انرژي صلحآميز هستهيي و دستيابي به اين انرژي، داشتن چرخهي سوخت و غنيسازي است و تاكيد داريم كه اين حق مسلم ماست و ما طبق انپيتي حق داشتن انرژي صلحآميز و حق غنيسازي اورانيوم را دارا هستيم و بر همين مبنا هرگونه همكاري و بحث در زمينهي همكاريهاي هستهيي را قابل قبول ميدانيم ... مسير گفتوگو براي همكاريها وقتي ميتواند موفق و رو به جلو باشد كه مسيرهاي تخريبي به موازات آن نباشد و اين يك مقولهي جدي براي ماست." در انتهای خرداد ماه نیز دور بعدی مذاکران انجام شد. مکان برگزاری این دور از مذاکرات ایران با 5+1، مسکو بود.
یکی از اتفاقات جالب این ماه شکایت وزارت اطلاعات از خبرگزاري فارس بود. در همین راستا روابط عمومي وزارت اطلاعات اعلام كرد: به دنبال انتشار خبر خلاف واقع و كذب خبرگزاري فارس در روز چهارشنبه مورخ 91/3/3 تحت عنوان «وزير اطلاعات: فعلا راجع به اظهارات رييسجمهور سكوت ميكنم» مبني بر سكوت وزير اطلاعات در برابر اظهارات آقاي رييس جمهور در خصوص موضوع سكه و ارز، وزارت اطلاعات ضمن اعتراض شديد به فضاسازي خارج از عرف و خلاف اخلاق حرفهاي، تخلف انجام شده خبرگزاري مزبور و انتساب خبر فوق به آقاي مصلحي را به دادستان عمومي و انقلاب استان تهران منعكس و اعلام شكايت نموده است.
یکی از خبرهای پرحاشیه منتشر شده در این ماه، این بود که برخی رسانه ها اعلام کردند از اسفندیار رحیم مشایی بازجویی شده است که این خبر به سرعت در فضای مجازی منتشر شد. اما مركز ارتباطات، اطلاعات و تبليغات رياست جمهوري اعلام كرد كه "در پي انتشار خبري در برخي جرايد مبني بر بازجويي رييس دفتر رييسجمهور، اين خبر قويا تكذيب ميشود ... اين مركز همچنين با تصريح بر حق طبيعي خود براي پيگيري قضايي و حقوقي انتشار اين دست اخبار دروغ، بر شكايت از جرايد منتشركننده اين خبر و پيگيري آن تا حصول نتيجه، تاكيد دارد."
وقایع روی داده در سخنرانی حجت الاسلام سید حسن خمینی در حرم مطهر امام خمینی(ره) آن هم در ساگرد فوت امام از اتفاقاتی بود که موجب اعتراض برخی سیاسیون شد هر چند برخی ترجیح دادند در این مقطع سکوت کنند تا اینکه در ماه های بعد به ماجرای معروف قم رسید که عده ای رئیس مجلس را مهر باران کردند و حتی در حرم حضرت معصومه (س) به سمت علی لاریجانی لنگه کفش پرتاب کردند. این اتفاق آخر موجب عکس العمل های شدیدی شد.
ارسال نظر