گوناگون

آیت‌الله مکارم شیرازی: سازمان بازرسی به برگزاری همایش‌های بی‌مصرف و بی ارزش ورود کند

پارسینه: یک مرجع تقلید تاکید کرد سازمان بازرسی درخصوص برگزاری سیمینارهای بی مصرف و بی ارزش ورود پیدا کند

به گزارش نامه، حجت‌الاسلام موسی‌پور چهارشنبه به دیدار آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید قم رفت. آیت‌الله مکارم شیرازی در این دیدار با اشاره به نامه‌های حضرت امیر(ع) در نهج‌البلاغه مسأله مدیریت را بدون بازرسی مسأله ناقصی دانست و گفت: تا بازرسی نباشد، مدیریت کامل نخواهد شد.

وی افزود: در این زمینه دو مسأله مهم و قابل توجه است. نخست این‌که ضمانت اجرای آن مسایلی که تحت بازرسی قرار می‌گیرد چیست؟ آیا در تمام مراحل ضمانت اجرا دارد؟ اگر مثلاً‌ در فلان تشکیلات پذیرش نباشد آیا می‌توان کار دیگری کرد؟ تا چه اندازه؟

این مرجع تقلید در ادامه تصریح کرد:‌ اگر ضمانت اجرا ندارد، باید مجلس برود تا با قانون مناسب مصوب شود تا بازرسی قدرت کافی برای اجرا داشته باشد والا نظارت در حد توصیه باقی می‌ماند.

آیت‌الله مکارم شیرازی همچنین اظهار داشت: اگر بودجه و اختیارات بازرسی کامل نیست، چرا در بودجه‌ای که به مجلس می‌رود، پیشنهاد نمی‌شود. باید با ذکر دلایل و مستندات پیشنهاد کنید.

وی در توضیح نکته دوم بحث خود گفت:‌ فعالیت‌هایتان را اطلاع‌رسانی کنید چون امروز خبررسانی حرف اول را می‌زند مثلاً عنوان کنید فلان قدر از بودجه‌ها و زمین و... به بیت‌المال بازگشته تا مردم بدانند که بازرسی کل کشور واقعاً چه می‌کند و پاسخ این سؤال را دریابند که چرا با وجود بازرسی، فلان جمعیت و فلان فرد 3000 میلیارد سوء استفاده کرد بالاخره بازرسی خودش را در برابر این مسایل و این سؤالات تبرئه کند و دلایلش را بیان نماید. حتی در خصوص برگزاری سمینارهای بی‌مصرف و بدون ارزش ورود کند.

آیت‌الله مکارم شیرازی در پایان گفت: بازرسی هر چه قوی‌تر شود، کشور قوی‌تر شده، اعتماد مردم بیشتر شده و کارها بهتر پیش خواهد رفت.

حجت‌الاسلام موسی‌پور معاون برنامه‌ریزی و امور مجلس سازمان بازرسی کل کشور، در این دیدار از کمبود بودجه و امکاناتی که به این سازمان اختصاص می‌یابد انتقاد کرد و گفت: بودجه‌ای که برای سازمان بازرسی در نظر گرفته می‌شود، هزینه نیست بلکه یک نوع سرمایه‌گذاری است و چندین برابر آن به‌نفع کشور می‌شود. وی تصریح کرد: به ازای هر 30 میلیون تومانی که برای بودجه سازمان بازرسی در نظر گرفته شده، 3 میلیارد تومان به نفع کشور شده است و به منابع کشور بازگشته است.

وی بر استفاده از ظرفیت دستگاه‌های نظارتی، ترویج فرهنگ نظارت همگانی و استفاده از فناوری‌های جدید برای تسهیل و گسترش امر نظارت در کشور تأکید کرد و گفت: تشکیل شورای دستگاه‌های نظارتی کشور و راه‌اندازی سامانه‌های مختلف هوشمند نظارتی از جمله این اقدامات است که سرعت و دقت نظارت را بالا برده و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.

موسی‌پور به فعالیت چند سال اخیر سازمان بازرسی کل کشور اشاره کرد و افزود: طی 5 سال اخیر 60 هزار مورد بازرسی از دستگاه‌های کشور انجام شده، 13 هزار گزارش بازرسی به مراجع ذی‌ربط ارسال گردیده، 36 هزار پیشنهاد در قالب گزارش‌های بازرسی برای اصلاح امور دستگاه‌ها داده شده و 3400 مورد تخلف شناسایی و اعمال قانون شد. همچنین بیش از 10 هزار میلیارد تومان به خزانه دولت برگشت داده شد.

معاون برنامه‌ریزی و امور مجلس سازمان بازرسی کل کشور سلامت سیستم اجرایی را امری مهم برشمرد و گفت: سلامت سیستم اجرایی و اداری، اعتماد مردم را به نظام و سرمایه‌های اجتماعی بیشتر می‌کند و مردم را به نظام و مسئولان دلگرم می‌سازد.

وی در پایان گفت: امیدواریم شاهد تقویت روحیه نظارت‌پذیری و قانون‌گرایی در کشور باشیم.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار