گوناگون

خنده‌های تماشاگران با «کل عنایت» در «سنگلج» / «به نسل آینده تعهد دارم»

تماشاخانه‌ی «سنگلج» در اولین روز از شانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آئینی و سنتی،میزبان نمایش «کل عنایت» بود.

وقتی تماشاگران وارد سالن می‌شوند، گروه تئاتر روی صحنه نشسته‌اند و آواز می‌خوانند،‌ تماشاچیان روی صندلی‌هایشان می‌نشینند و نمایش با اجرای بلند گروه موسیقی و آواز بازیگران شروع می‌شود.

جواد انصافی (که با شخصیت «عبدلی» معروف است) وارد صحنه می‌شود و با تشویق تماشاچیان استقبال می‌شود.

«کل عنایت» قصه مردی است که با «کچلک بازی» که منش رایج جوانمردان و پهلوانان آن دوران بوده به بیان واقعیاتی از زندگی مردم در دوره شاه عباس می‌پردازد.

این قصه‌ براساس پژوهش داستان‌های سنتی و قدیمی ایران در دوره شاه‌ عباس صفوی است که چگونه غذای جسم و روح آنها را تامین می‌کرده است،‌این قصه در قالبی نو‌، شاد و زنده نگه‌داشتن موسیقی فولکور به روی صحنه اجرا شد.

جواد انصافی نویسنده و کارگردان «کل عنایت» با ارزیابی مثبت شیوه‌ی برگزاری جشنواره به خبرنگار ایسنا گفت: برگزاری جشنواره در درجه اول مثبت محسوب می‌شود، چون بسیاری از آدم‌ها برای دیدن کارهای متفاوت می‌آیند به خصوص نسل جوان که می‌تواند از نسل گذشته آگاه شود.

او ادامه داد: به‌واسطه تعهدی که به نسل آینده دارم در این جشنواره شرکت کردم،‌ فکر می‌کنم آموزشی که من می‌توانم انجام دهم و روش‌هایی که وجود دارد می‌تواند به این موضوع کمک کند. متاسفانه درباره بسیاری از موضوع‌ها، پژوهش‌ نمی‌شود و به نسل جدید منتقل نمی‌شود. شاید کمتر کسی بداند که «کل بازی‌ها» از چه زمانی شروع شده است. اما گروه ما می‌گوید این «کل بازی» از دوران شاه عباسی شروع شده است ،‌ شامل چه کسانی می‌شود و منش و پهلوانی در این نوع نمایش به صورت شاد اجرا می‌شود.

انصافی خاطرنشان کرد: اگر از گذشته دور بررسی کنیم ما پیرو پهلوانی به نام «سیاوش» هستیم که دروغ نمی‌گوید، به ناموس کسی نگاه نمی‌کند و نمونه‌ای از یک پهلوان ایرانی است. پس این یک منش جوانمردانه و پهلوانی است‌ که تا دوران قاجار ادامه پیدا می‌کند و بعد از آن هم «داش آکل» که کچل کچل‌ها است، این راه را ادامه می‌دهند و پهلوانانی هم که کچل نبودند وسط سر خود را می‌تراشیدند، تا به شکل پهلوانان دربیایند. در دوران کریم خان زند و آقامحمدخان قاجار هم این لوطی‌گری‌ها ادامه پیدا می‌کند که همه آنها چشم پاک،‌ راستگو و منش پهلوانی دارند. من معتقدم نسل جوان به این درس‌ها و پژوهش‌ها نیاز دارد.

این کارگردان تئاتر در عین حال با انتقاد از برخی از شرایط این جشنواره، گفت: چون بخش رقابتی این جشنواره حذف شد، بسیاری انگیزه‌شان را از دست دادند. جشنواره باید جایزه داشته باشد. در جشنواره گذشته به نوبت اجرای عمومی داده می‌شود که امسال آن را حذف کردند و به کارهایی که خودشان انتخاب می‌کنند، اجرای عمومی می‌دهند که این موضوع هنرمندان را دلسرد می‌کند.

او درباره چاپ کیفیت بد بروشورهایی که برای اطلاع رسانی در اختیار تماشاچیان قرار گرفته بود بیان کرد: متاسفانه یک مشکل فنی ایجاد شد و در آخرین لحظات بروشور آماده شد و فقط برای آنکه اسم گروه و حرف نمایش،بیان شود،‌ مجبور به چاپ این بروشور شدیم.

انصافی البته درباره همکاری برگزار کنندگان جشنواره در ارایه به موقع سالن توضیح داد: خوشبختانه برای تحویل سالن مشکلی نداشتیم.

اما خنده‌ها و صدای تشویق تماشاچیان در طول مدت 80 دقیقه‌ی برنامه نشان دهنده رضایت آنها بود.

گروه «کل عنایت» 20 نفر بودند که 15 نفر به روی صحنه و 5 نفر هم پشت صحنه به اجرای آن می‌پرداختند. جواد انصافی‌، سید محسن نقیبیان‌، علی یداللهی‌، حمید رئوف‌تبار‌، رضا معراجی‌،امیرمحمد انصافی‌، امیر حسین انصافی‌، محمدرضا لوانی‌، ابوالفضل عشرب‌، حسن مصطفی پور‌، رامین عبدالهی‌، امیر یارندی،‌ میثم جبارزاده و پیام رضایی از بازیگران نمایش «کل عنایت» هستند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار