کم کاری مسئولان آموزشی، مدارس خاص را به اشتباه محض مبدل کرد
نایب رییس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خروجی مدارس خاص نافی با عدالت آموزشی است، گفت: حضور خیرین آموزشی در بهبود زیرساختهای مدارس دولتی غیرقابل انکار است؛ همراهی این گروه با سیاستهای حمایتی دولت، میتواند به کاهش فاصله طبقاتی در آموزش کمک کند اما این اقدامات باید در کنار اصلاح ساختارهای سیاستگذاری و ارزیابی مستمر نظام آموزشی صورت گیرد.
به گزارش پارسینه و به نقل از خانه ملت، فرشاد ابراهیم پور نورآبادی در مورد نقش عدالت آموزشی به واسطه مدارس خاص، گفت: عملکرد کیفی مدارس غیر دولتی و خاص را نمیتوان زیر سوال برد اما خروجی آنها با عدالت آموزشی در منافات است، این مدارس در سالهای اخیر توانستهاند کیفیت آموزشی قابل توجهی ارائه دهند؛ اما خروجیهای آنها در برترینهای کنکور سراسری، نشاندهنده نابرابری آشکار در مقایسه با مدارس دولتی است. این مدارس بهتنهایی تهدیدی برای نظام آموزشی محسوب نمیشوند، بلکه فرصتی استثنایی برای تعالی تعلیم و تربیت هستند، مشروط بر اینکه نظام آموزشی بتواند از این ظرفیت بهطور عادلانه بهرهبرداری کند.
نماینده ایذه، باغملک، صیدون و دزپارت در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: بیتوجهی به مدارس دولتی، زمینهساز ناعدالتی آموزشی در کشور است. مدارس خاص و غیردولتی باید به عنوان بستری برای رقابت سالم در نظر گرفته شوند، اما در عمل، به دلیل ضعف سیاستگذاریها، این فرصت به تهدیدی برای طبقاتیشدن آموزش تبدیل شده است.
ضرورت کیفیتبخشی به مدارس دولتی
نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر نقش کلیدی مدارس دولتی در تحقق عدالت آموزشی، اظهار داشت: برای کاهش نابرابریهای آموزشی، تمرکز بر کیفیتبخشی به مدارس دولتی ضروری است، در حالی که عملکرد مدارس خاص و غیردولتی مطلوب بوده، شرایط مشابهی برای مدارس دولتی فراهم نشده است. افزایش بودجه مدارس دولتی، تأمین معلمان خبره و بهبود زیرساختهای آموزشی از جمله اقداماتی است که میتواند شرایط رقابتی را برای دانشآموزان این مدارس فراهم کند.
وی با تاکید بر اینکه برترینهای کنکور سراسری از مدارس خاص و غیردولتی بودهاند، گفت: رشد کیفیت آموزشی در مدارس دولتی و غیردولتی به توسعه یافتگی کشور ختم میشود اما در حال حاضر نه تنها به مدارس دولتی توجه نمیشود بلکه متولیان امر مدارس خاص و غیردولتی را اشتباه محض تلقی میکنند، باید بپذیریم اصل عدالت آموزشی از همه جهت زیر سوال است.
بورسیه دانشآموزان مناطق محروم در مدارس خاص
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم در ادامه تصریح کرد: اگر امکانات لازم برای ارتقای کیفیت مدارس دولتی مهیا نشود، ضروری است که دانشآموزان مستعد مناطق محروم از طریق بورسیه در مدارس خاص پذیرفته شوند. این اقدام میتواند فرصت برابر برای بهرهمندی از امکانات آموزشی پیشرفته را برای تمامی دانشآموزان فراهم کند.
نقش خیرین در کاهش ناعدالتی آموزشی
ابراهیمپور با اشاره به اهمیت نقش خیرین در تقویت مدارس دولتی، اظهار داشت: حضور خیرین آموزشی در بهبود زیرساختهای مدارس دولتی غیرقابل انکار است؛ همراهی این گروه با سیاستهای حمایتی دولت، میتواند به کاهش فاصله طبقاتی در آموزش کمک کند اما این اقدامات باید در کنار اصلاح ساختارهای سیاستگذاری و ارزیابی مستمر نظام آموزشی صورت گیرد.
نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: مدارس خاص و غیردولتی از دو منظر قابل توجه هستند؛ نخست عملکرد آنها سطح توقع از نظام آموزشی را افزایش میدهد که این امر میتواند محرکی برای بهبود کلی باشد؛ در ثانی بخشی از خلأهای موجود در آموزش و پرورش را پوشش میدهند. با این حال، تحقق عدالت آموزشی تنها با توسعه کیفیت در مدارس دولتی امکانپذیر است.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛در چند روز گذشته رضوان حکیمزاده معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش، گفت: جداسازی دانشآموزان و ایجاد مدارس خاص یکی دیگر از اشتباهات راهبردی در نظام آموزشی کشور است. موضوعی که سبب میشود دانشآموزان مدارس دولتی پیام منفی "ناتوانی در یادگیری" دریافت کنند.
ارسال نظر