از نگرانی جذب دانشجویان ایرانی در کشورهای عربی تا برخی شبهات درمورد اعدام سلطان سکه و همدستش
پارسینه: درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبرهای مهمی بر روی خروجی خبرگزاریها و سایتهای خبری قرار گرفته، پارسینه تلاش میکند هر بامداد مهمترین اخبار ایران و جهان در طی ساعات گذشته را به اطلاع مخاطبانش برساند.
تحریریه پارسینه| درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبرهای مهمی بر روی خروجی خبرگزاریها و سایتهای خبری قرار گرفته، پارسینه تلاش میکند هر بامداد مهمترین اخبار ایران و جهان در طی ساعات گذشته را به اطلاع مخاطبانش برساند. صحت و سقم اخبار منتشر شده مورد تأیید کامل نیست، لذا هدف از انتشار این اخبار اطلاع رسانی از هر آنچه که به عنوان یک رویداد خبری مهم در جهان خبر منتشر شده است، میباشد.
مقامات در آرژانتین میگویند که پس از یک سال جستجو لاشه زیردریایی غرق شده "سن خوآن" را کشف کرده اند، اما توان مالی عملیات بیرون کشیدن آن از اعماق اقیانونس اطلس را ندارند."سن خوآن" در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی به همراه ۴۴ خدمه در زمان گشتزنی در آبهای جنوب اقیانوس اطلس ناپدید شد.
نیروی دریایی آرژانتین روز شنبه (۱۷ نوامبر) در شبکه توییتر اعلام کرد که لاشه زیردریایی در عمق ۸۰۰ متری اقیانونس اطلس کشف شده است.این زیردریایی که از نوع تیآر - ۱۷۰۰ ساخت آلمان است، از داخل منفجر شده بود. گفته میشود که "سن خوان" دچار مشکل در سیستمهای الکترونیکی خود شده بود.مقامات میگویند که بدنه زیردریایی به شدت آسیب دیده و تکههایی از آن در ناحیهای به مساحت ۷۰ متر پخش شده است.
یک شرکت خصوصی آمریکایی به نام اوشن انفینیتی - که در نقشه برداری از بستر دریاها تخصص دارد - بقایای زیردریایی را کشف کرده است.کارشناسان معتقدند که عملیات بیرون کشیدن بقایای زیردریایی میتواند حداقل یک میلیارد دلار هزینه داشته باشد.اسکار آگواد، وزیر دفاع آرژانین، روز شنبه گفت که دولت توان این کار را ندارد. او با تعدادی از خانوادههای خدمه ناپدید شده دیدار کرد تا عکسهایی که یک روبات از بقایای زیردریایی گرفته است را به آنها نشان بدهد.
آرژانتین در دسامبر گذشته عملیات جستجو برای یافتن "سن خوآن" و خدمه آن را پس از دو هفته پایان داد. بیشتر از چهار هزار نفر از کشورهای مختلف از جمله آمریکا در عملیات جستجو شرکت داشتند.دولت آرژانین پیشتر گفته بود که به زنده بودن خدمه زیردریایی امیدی ندارد، اما خانوادههای خدمه با رد این ارزیابی، به عملکرد دولت و ارتش اعتراض کرده اند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره جذب جوانان ایرانی به دانشگاههای کشورهای عربی منطقه اظهار نگرانی کرده است. او میگوید کشورهای عربی اعلام پذیرش دانشمند از منطقه کردهاند؛ من نگران هستم که بچههای ما را جذب کنند.
محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی روز شنبه ۱۶ نوامبر (۲۶ ابان ۹۷) در گفتگو با "باشگاه خبرنگاران جوان" درباره خروج نخبگان علمی کشور و تبلیغاتی که برای جذب آنان انجام میگیرد گفت: "بیش از ۲۹۰ شبکه فارسی زبان متمرکز روی ایران هستند".
به گفته این مقام، عوامل داخلی، چون "کجکاریها و رفتارهای ناصحیح مسئولین" و "نارساییها به لحاظ طراحیها و برنامهها" سبب شده است که جوانان از کشور خارج شوند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از صحبتهای خود تاکید کرد که ایران پولی برای تحقیق خرج نمیکند و تاکنون فقط نیم درصد تولید ناخالص داخلی را خرج تحقیق و توسعه کرده است. به گفته این مقام ایرانی این هزینه در کره جنوبی نزدیک به چهار درصد و در کانادا سه درصد به بالا است.
او در ادامه صحبتهای خود به سرمایهگذاری کشورهای منطقه حاشیه خلیج فارس هم اشاره کرد و گفت که دانشگاه بن راشد در امارات برای ۲۰۲۰ نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار هزینه کرده است. این مقام ایرانی همچنین تاکید کرد: «کشورهای عربی اعلام پذیرش دانشمند از منطقه کردهاند؛ من نگران از این هستم که بچههای ما را جذب کنند.»
مخبر دزفولی گفته است که کشورهای عربستان و قطر به دانشجویان ایرانی "پیشنهاد جذب" دادهاند.
در سیزدهمین روز از اعتصاب کارگران کارخانه نیشکر هفتتپه، شماری از مردم در خیابانهای شهر شوش در حمایت از کارگران دست به تظاهرات زدند. کارگران نیشکر هفت تپه مدتهاست به واگذاری این شرکت به بخش خصوصی و همچنین عدم پرداخت حقوقهای ماهیانه خود معترض هستند.
فیلمها و تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی شمار قابل توجهی از مردان، زنان و کودکان را نشان میدهد که روز شنبه ۲۶ آبان در خیابانهای شوش گرد هم آمدند.در دست تظاهرکنندگان پلاکاردهایی با مضامین «ما صدقه نمیخواهیم، حق خودمان را میخواهیم»، «یه بچه گرسنه، وعده سرش نمیشه»، «کارگر میمیرد، ذلت نمیپذیرد» و «وعده دروغ نمیخوایم، ما حقمون رو میخوایم» به چشم میخورد.
همچنین در تجمعی جداگانه، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در هشتمین روز اعتصاب در مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کردند.یوسف بهمنی، از نمایندگان کارگران نیشکر هفتتپه، در سخنرانی در برابر ساختمان فرمانداری گفت: «حقوق مشکل دوم ماست. مشکل اول ما برگشت شرکت به بخش دولتی است.»
اسماعیل بخشی، نماینده کارکنان شرکت، روز شنبه ۲۶ آبان هفتتپه با حضور در میان معترضان گفت: «آقایان! ما کارکنان شرکت هفت تپه حرفی به جز پرداخت حقوق و مطالبات نداشتیم. چرا یگان ویژه را آوردهاند که با ما برخورد کنند؟» غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، با بیان اینکه مقامات در پی رسیدگی به وضعیت کارگران هستند به خبرگزاری ایسنا گفته است تجمعات امروز بازداشتی نداشته و اعتراض کارگران «کاملا مسالمتآمیز» بوده است.
اسماعیل بخشی پیشتر پیشنهاد کارگران هفتتپه برای اداره این شرکت را «اداره شورایی» عنوان کرده و گفته بود که اداره این شرکت باید به شکلی باشد که نه بخش خصوصی و نه بخش دولتی بطور کامل نتوانند کنترل این شرکت را در دست بگیرند.
حدود ۲۴۴ هزار تن از معترضان به تصمیم دولت در افزایش قیمت سوخت، روز شنبه ۱۷ نوامبر حدود ۲ هزار راه مواصلاتی در فرانسه را بند آوردند. به گزارش وزارت کشور، ۱۲۰۰ تن از این معترضان در شامگاه شنبه با تجمع در میدان کنکورد و در حالی که شعار میدادند «ماکرون استعفا»، خیابان شانزلیزه را در پاریس بستند.
به گفته این وزارتخانه، ماموران ناچار شدهاند با شلیک گاز اشکآور راههای بزرگ مجاور را باز کنند.اعتراضات به افزایش قیمت سوخت در فرانسه توسط احزاب سیاسی یا اتحادیههای کارگری آغاز نشده است و شهروندان معترض و منفرد آغازگر آن بودهاند.علامت معترضان، که به آنان جلیقهزردها میگویند، پوشیدن جلیقههای ایمنی شبرنگ است که وجود آنها در خودروی تمامی رانندگان فرانسوی الزامی است.
یک خودرو به هنگام تلاش برای عبور از راه مسدود شده با یکی از معترضان برخورد میکند.در جریان حوادث اخیر تا کنون یک تن در اثر برخورد با یک خودرو جان خود را از دست داده است.
به گفته پلیس فرانسه پس از آنکه معترضان جلوی این خودرو را میگیرند و به روی آن میکوبند، راننده دچار «وحشت ناگهانی» میشود و به صورت غیرعمدی پای خود را بر روی پدال گاز فشار میدهد و خودرو به یک زمان. این فرد که قصد داشته دختر خردسال خود را به پزشک برساند دستگیر شده و تحت بازداشت است.
همچنین تا کنون ۱۰۶ نفر نیز زخمی شدهاند. به گزارش وزارت کشور اغلب آنان توسط خودروهایی که قصد داشتند از مسیرهای مسدود شده به هر قیمت عبور کنند مصدوم شدهاند.بر اساس مصوبه جدید دولت فرانسه از ابتدای سال آینده میلادی مالیات بر هر لیتر گازوییل ۶.۵ و هر لیتر بنزین ۲.۹ سنت افزایش خواهد یافت.
آویزهای مزین به یک مروارید اشکی طبیعی، در شهر ژنو سوئیس در حراجی نادر از جواهرات ماری آنتوانت ملکه سابق فرانسه، به بیش از ۳۶ میلیون دلار به فروش رفت. به گفته حراجخانه ساتبی این فروش در مزایدههای مرواریدی که تا کنون انجام شده است، رکورد شکن بود.
به گزارش آسوشیتدپرس، «مروارید ملکه ماری آنتوانت» که یک آویزه مروارید الماس نشان از قرن ۱۸ میلادی است، در بین جواهراتی بود که حراجخانه ساتبی از سلسله «بوربن-پارما» در ژنو به حراج گذاشته بود.برخی از جواهرات ماری آنتوانت از ۲۰۰ سال پیش تا به امروز در جایی دیده نشده بودند. جواهرات ماری آنتوانت، نشانگر زندگی مجلل و اسراف گرایانه خاندان سلطنتی است.
ماری آنتوانت آخرین ملکه پیش از انقلاب کبیر فرانسه است. او دختر فرانتس یکم امپراتور امپراتوری مقدس روم و ماریا ترزا فرمانروای اتریش بود و در سال ۱۷۷۰ به همسری شاهزاده لویی درآمد. چهار سال پس از آن لویی به پادشاهی فرانسه رسید و ماری آنتوانت ملکه فرانسه شد، اما در اکتبر ۱۷۹۳ نه ماه بعد از همسرش، در میدان کنکورد در پاریس گردنزده شد.
بهای فروش این آویزه قبل از حراج بین یک میلیون تا دو میلیون دلار تخمین زده شده بود که در روز حراج به قیمت ۳۲ میلیون فرانک سوئیس معادل حدوداً ۳۲ میلیون دلار آمریکا به فروش رفت، ولی با هزینههای جانبی، قیمت کل آن به بیش از ۳۶ میلیون دلار افزایش یافت.به گفته حراجخانه ساتبی خریدار آن درخواست کرده است که ناشناس باقی بماند.
سخنگوی وزارت کشور با اشاره به اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان در این وزارتخانه اظهار کرد: بر اساس اصلاحیه اخیر مجلس ۱۴ استاندار مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان شدند که در جلسه روز چهارشنبه - ۲۳ آبان - هیات دولت، برای سه استان همدان، سیستان و بلوچستان و زنجان و همچنین استان کرمان استانداران جدید تعیین شدند.
سیدسلمان سامانی با اشاره به اتمام مهلت تعیینشده در اجرای این قانون افزود: وزیر کشور ضمن قدردانی از زحمات و خدمات استانداران این ١١ استان در احکام جداگانهای یکی از معاونان استانداران استانهای آذربایجان شرقی، اصفهان، البرز، تهران، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سمنان، فارس، قم و یزد را که مشمول این قانون میشدند به عنوان سرپرست استانداری منصوب کردند.
سخنگوی وزارت کشور با بیان اینکه "در روزهای آتی استانداران پیشنهادی به هیأت دولت معرفی خواهند شد"، تاکید کرد: تا انتخاب استانداران جدید، تمام امورات استانها توسط سرپرستان انجام خواهد شد تا خللی در پیشبرد برنامهها بوجود نیاید.
سامانی همچنین با اشاره به مشمولیت معاون سیاسی وزارت کشور در قانون منع بکارگیری بازنشستگان گفت: وزیر کشور ضمن قدردانی از زحمات دکتر جبارزاده معاون سیاسی وزارت کشور در حکمی سرمست مدیرکل سیاسی این وزارتخانه را با حفظ سمت به عنوان سرپرست این معاونت منصوب کرد.
اسامی سرپرستهای ۱۱ استانداری که بهتازگی منصوب شدهاند به شرح زیر است:
آذربایجان شرقی: جواد رحمتی
اصفهان: محمدعلی شجاعی
البرز: عزیزالله شهبازی
تهران: شکرالله حسن بیکی
خراسان جنوبی: مشیرالحق عابدی
خراسان شمالی: مجید پور عیسی
سمنان: سعید ناجی
قم: سیدمحمدرضا هاشمی
یزد: محمدعلی طالبی
خراسان رضوی: قربان میرزائی
فارس: رحمانی
شبکههای تلویزیونی ار. ب. کا، کانال دوم تلویزیون دولتی و کانال تلویزیونی ۳۶۰ روسیه در گزارشهای خود اعلام کردند: این حادثه عصر شنبه در خیابان شوسینایا در منطقه استاروپرومیسلوفسکی پایتخت چچن رخ داد.
این تروریست اهل جمهوری داغستان بود که به گروزنی آمده بود و به عنوان فرد مشکوک از سوی مرکز مقابله با افراط گرایی داغستان تحت نظارت قرار داشت.خبرگزاری ریانووستی به نقل از «آپتی علاالدینوف» وزیر کشور جمهوری چچن اعلام کرد: ماموران پلیس در مقر ایست بازرسی شاهد بودند که زنی مشکوک به آنها نزدیک میشود.
وی افزود: ماموران امنیتی پیش از انفجار چند بار برای متوقف کردن این زن اقدام به شلیک هوایی کردند، اما به ناگهان انفجار رخ داد.تحقیقات در خصوص این اقدام تروریستی جریان دارد و غیر از تروریست انتحاری هیچ کس کشته نشده و به کسی آسیبی هم وارد نیامده است.در سالهای اخیر وضعیت منطقه قفقاز شمالی روسیه با توجه به فعالیت گروه تروریستی داعش امنیتی شده است.
جردن پیکفورد دروازهبان تیم ملی انگلیس بعد از درخشش در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه جایگاه ثابتی در ترکیب سهشیر برای خود دست و پا کرده است.
گلر اورتون از سوپاپهای اطمینان جالبی برای رشد و پیشرفت عملکرد خود سود میبرد. پیکفورد در جریان دیدار تیم ملی انگلیس مقابل آمریکا روی قمقمه آب خود نام پنالتی زنان حریف را باقید مکانی که در چارچوب دروازه نشانه میروند را برای یاد آوری قید کرده بود.
در تصویر زیر مشاهده میکنید که پیکفورد اشاره کرده است که بازیکنان حریف پنالتی را به چه شکل مینوازند.
«چینگ تی لیو»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «ریسک مرگ در جوانی در افراد بسیار چاق یعنی با شاخص توده بدنی ۳۵ تا ۳۹ بیشتر است. افراد در این گروه وزنی در مقایسه با افراد دارای وزن نرمال، دو برابر بیشتر با احتمال مرگ در طول این دوره ۲۴ ساله روبرو بودند.»
نتایج همچنین نشان داد میزان طول عمر افراد دارای اضافه وزن تقریبا مشابه با افراد دارای وزن نرمال است.مطالعات قبلی نشان داده اند کاهش ابتلا به بیماری از طریق بهبود رژیم غذایی و میزان فعالیت بدنی در بین افراد چاق و دارای اضافه وزن امکان پذیر است.
محققان دریافتند چاق بودن با ۳۱ درصد ریسک بالاتر مرگ در طول این مدت مرتبط است، درحالیکه چاقی بیش از حد ریسک مرگ را تا حدود ۲.۴ برابر افراد غیرسیگاری با وزن نرمال افزایش میدهد.
محققان عنوان میکنند ظاهرا تمامی این تاثیرات در مردان شدیدتر از زنان است.
کشور ایران در رده بندی کنفدراسیون فوتبال آسیا برای مسابقات لیگ قهرمانان آسیا در رده پنجم قاره آسیا قرار دارد.
طبق اعلام کنفدراسیون فوتبال آسیا کشور ایران باوجود فینالیست شدن پرسپولیس در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا، برای فصل ۲۰۱۹ - ۲۰۲۰ دو سهمیه مستقیم و دو سهمیه غیرمستقیم دارد. در واقع باتوجه به بازگشت تیمهای عراقی و کویتی به لیگ قهرمانان آسیا، دو تیم ایرانی باید در مرحله مقدماتی پلی آف شرکت کنند تا راهی مرحله مقدماتی شوند.
امتیاز فیفا
در بخش امتیاز فیفا، برای هر کشور ۱۰ امتیاز در نظر گرفته شده است. در این بخش، تیم ملی فوتبال ایران که در صدر تیمهای آسیایی قرار دارد، با ۷۲۷ امتیاز، سقف امتیازات را از آن خود کرده است و استرالیا با اختلافی کم، دوم است.
۱- ایران: ۱۰ امتیاز (۷۲۷)
۲- استرالیا: ۹.۶۲۹ (۷۰۰)
۳- ژاپن: ۷.۲۶۳ (۵۲۸)
۴- کره جنوبی: ۷.۱۵۳ (۵۲۰)
۵- عربستان: ۶.۳۵۵ (۴۶۲)
۶- چین: ۵.۹۲۸ (۴۳۱)
۷- قرقیزستان: ۵.۸۳۲ (۴۲۴)
۸- سوریه: ۵.۸۱۸ (۴۲۳)
۹- امارات: ۵.۵۷۱ (۴۰۵)
۱۰- لبنان: ۵.۵۵۷ ۴۰۴
اولین مرحله این طرح از تاریخ دوشنبه ۲۱ آبان ماه ۹۷ عملیاتی شد.
۱- مرحله اول این طرح شامل مددجویان و مشمولین کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور است؛ دراین طرح به ازای هر خانوار و بر حسب بعد خانوار از ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان، کارت یارانه سرپرست خانوار شارژ خواهد شد. این خانوارها میتوانند با مراجعه به فروشگاههای طرف قرارداد طرح، اقدام به خرید اقلام متنوع مواد غذایی مورد نیاز خود نمایند.
۲- کالاهای هدف این طرح شامل مواد غذایی نظیر گوشت، مرغ، برنج، حبوبات، روغن و سایر مواد خوراکی موردنیاز خانوارها ست که سرپرستان خانوار با مراجعه به فروشگاههای طرف قرارداد طرح، میتوانند اقدام به خرید این کالاها نمایند.
۳- بر این اساس فهرست فروشگاههای طرف قرارداد طرح عبارتند از: فروشگاه رفاه، فروشگاه اتکا، فروشگاه افق کوروش، فروشگاه هفت، فروشگاه امکان، فروشگاه اسکاد، فروشگاه فرهنگیان، فروشگاه جانبو، تعاونی مصرف محلی، تعاونی روستایی کشور.
در مرحله اول اجرای این طرح از طریق فروشگاههای زنجیرهای در سراسر کشور اقدام شده است تا ضمن دسترسی مناسب شهروندان به این شبکه فروشگاهی، کیفیت کالای ارائه شده به مشمولین نیز تضمین شده باشد.
البته به جز مددجویان و مشمولان کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی همانطور که محمد شریعتمداری در هفته گذشته گفته بود، این بسته حمایتی مشمول شاغلین و بازنشستگان نیز شد و مبلغ ۲۰۰ هزار تومان به کسانی که حقوق کمتر از ۳ میلون تومان داشتند واریز شد.
محمد شریعتمداری در هفته گذشته درباره جزئیات این بسته حمایتی گفت: برای کمک به وضعیت بهبود معیشت و دستمزد خانوارها در سه مرحله و متناسب با وضعیت خانوار بستههای حمایتی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان در دولت تعیین شده که به گروههای هدف پرداخت خواهد شد.
محمد شریعتمداری افزود: بستههای حمایتی ویژه ابتدا به عزیزان تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و یا افرادی که در نوبت پیوستن به این سازمانها هستند تعلق خواهد گرفت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یک سبد کالایی متنوع با اختیار خرید کالاهای مختلف در اخیار این افراد قرار خواهیم داد گفت: برای کارکنان دولت نیز یک سیاست جبرانی اتخاذ شده که به طور متوسط مبلغ ۲۰۰ هزار تومان به کسانی که حقوقشان زیر ۳ میلیون تومان است اعم از شاغلین و بازنشستگان تعلق میگیرد.
محمد شریعتمداری افزود: قرار است مبلغی نیز به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود تا این سازمان بستههای حمایتی را به دریافت کنندگان در آمد زیر ۳ میلیون از قشر کارگر و یا مستمری بگیران این سازمان تخصیص دهد.
وی ادامه داد: بسته حمایتی دیگری نیز برای افرادی مانند کارگران ساختمانی، رانندگان، زنبورداران، صیادان و ... که در این دو گروه نبودند پیش بینی شده است که با همان شرط در آمد زیر ۳ میلیون تومان در اختیار آنها قرار میگیرد.
وزیر تعاون افزود: بسته حمایتی دیگری نیز برای دیگر بیمه شدگان و افرادی که در این گروهها نبودند، پیش بینی شده که با همان شرط درآمد زیر ۳ میلیون تومان در اختیار آنها قرار میگیرد.
برخی افراد طی روزهای گذشته با انتشار مطالبی درباره مجازات اعدام حمید مظلومین و محمد اسماعیل قاسمی، ضمن انتقاد از این حکم، اعمال آنان را ناشی از سیاستهای غلط بانک مرکزی و دولت دانسته، برخورد با مدیران ارشدی را که با سیاستگذاری اشتباه، موجبات سؤاستفاده این محکومان از بازار ملتهب سکه و ارز را فراهم کرده اند، خواستار شده است.
درباره این مطالب، یادآوریهایی چند ضروری است:
١. اتهام وحید مظلومین و محمد اسماعیل قاسمی (محمد سالم) بر خلاف آنچه این این افراد عنوان کرده، اساسا خرید یا پیش خرید سکه (به هر مقدار) نبوده تا گفته شود مطابق تجویز دولت و بانک مرکزی عمل کرده و مجازات شده اند، به خصوص که خرید سکه به خودی خود و به هر مقدار، هیچ گونه وصف مجرمانه ندارد. واقعیت آن است که همانطور که در جلسه دادگاه و پس از ان هم به روشنی بارها بیان شد این افراد از طریق عملیات گسترده و سازمان یافته اقتصادی مبنی بر جمع آوری پیاپی ارز و سکه از سطح بازارهای کشور و تزریق مکرر و ناگهانی آن، طی چند سال و به طور مستمر، آن هم با آگاهی کامل از تأثیر کلان این سلسله معاملات در برهم خوردن نظم و امنیت اقتصادی کشور، اقدام کرده و مرتکب «افساد فی الارض» شده اند؛ چنان که خود نیز بارها در اعترافات و مصاحبه هایشان گفته اند که «تصمیمات» و حتی «الفاظ» آنان در مقاطع بسیاری تعیین کننده اصلی نوسانات و التهابات بازار ارز و سکه در سطحی وسیع بوده و شواهد نیز مؤید همین امر است. پیداست افرادی که به قصد ایجاد اختلال در امنیت اقتصادی جامعه، مرتکب این اعمال زیانبار در مقیاس ملی شده و یا دست کم به ضربه خوردن نظام و جامعه از اقداماتشان آگاهی داشته اند، خریداران عادی سکه و ارز به حساب نمیآیند. در واقع، حجم انبوه و کلان معاملات ارز و سکه توسط این افراد تنها ظاهر امر است و وقتی وصف مجرمانه پیدا میکند که در کنار دو رکن دیگر یعنی رکن قانونی (اختلال در نظام اقتصادی) و رکن معنوی (آگاهی مرتکبان از وسعت زیانهای حاصله از اقداماتشان در مقیاس ملی) تحلیل شود.
٢. فردی در این خصوص نوشته است: «مگر نه این است که طبق قواعد آمره حقوق جزا، هر جرمی باید قبلا از طریق قانونگذار جرم انگاشته شود و سپس عاملان آن تحت تعقیب قرار گیرند... اگر چنان عنوان مجرمانهای وجود دارد، کو؟».
در پاسخ به این سؤال باید ایشان را به ماده ٢۶٨ قانون مجازات اسلامی و عنوان مجرمانه «افساد فی الارض» ارجاع داد که تصویب آن در سال ٩٢ به عنوان آخرین اراده قانونگذار، حکایت از پذیرش و تصریح به حیثیت مستقل جرم «افساد فی الارض» دارد، به طوری که قانونگذار با جرم انگاری «افساد فی الارض» در این ماده، برخی ابهامات پیرامون کیفیت تحقق جرم مزبور را نیز که قبلا در سایر قوانین جزایی وجود داشت بر طرف کرد و به لحاظ تعیین شرایط، ارکان و کیفیت تحقق جرم، تلاشی در خور توجه به ویژه در جهت رعایت اصل قانونی بودن جرم و مجازات صورت داد. این ماده مقرر داشته است: «هرکس به طور گسترده، مرتکب جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد، جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور، نشر اکاذیب، اخلال در نظام اقتصادی کشور و... گردد به گونهای که موجب اخلال شدید در نظم عمومی کشور، ناامنی یا ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد یا اموال عمومی و خصوصی... در حد وسیع گردد، مفسد فی الارض محسوب و به اعدام محکوم میگردد». ملاحظه میشود که تحقق جرم «افساد فی الارض» در این قانون در گرو شرایط خاصی همچون «گستردگی اقدامات مرتکب» و «وسعت نتایج زیانبار حاصله» است که هر دو در رفتار ارتکابی محکومان مورد بحث مصداق داشته است. افزون بر این، افساد فی الارض در زمره جرایم «حدی» و کیفیت تحقق آن برگرفته از شرع مقدس است، به طوری که قانونگذار نقشی جز بیان اراده شارع در قالب الفاظ و عبارات قانونی نداشته است. در واقع، قانونگذار، به این بخش از آیه ٣٣ سوره مبارکه مائده نظر داشته است که میفرماید: «و یسعون فی الارض فسادا» و بر این اساس، افساد فی الارض را در وسعت و گستردگی جرائم ارتکابی محقق دانسته است.
٣. همان فرد نوشته است نوشته است «اگر مأخذ پول افرادى غیر قانونى باشد، یک امر دیگر است و قابل رسیدگى؛ اما اگر قاعده بازى را اشتباه تعیین کردهاید و آنگاه عده اى طبق آن قاعده، بازى کرده اند، به چه جرمى تنبیه شده اند؟». بدیهی است مأخذ ثروتی که با افساد فی الارض گردآمده باشد، نامشروع و غیر قانونی است، اما قانونی بودن مأخذ پول افراد، یک مطلب و مطلب دیگر، استفاده مشروع و قانونی از ابزار پول است. آیا اگر فردی، هزاران میلیارد تومان کالای اساسی و مورد احتیاج حیاتی مردم را انهم در این شرایط تحریم و سختی مردم با سرمایه مشروع خود خریداری و از بازار جمع آوری کرده و سپس احتکار نماید، به نحوی که جامعه برای رفع احتیاجات ضروری خود دچار مشقت و آسیب شود، میتوان به منشأ قانونی ثروت وی استناد جست و او را از احتکار مبرا دانست؟ به همین ترتیب فردی که ثروت هنگفت خود را وسیله تضعیف ارزش پول ملی و اخلال در نظام اقتصادی قرار داده و از این طریق به جامعه زیانی گسترده وارد کرده باشد، مسلما نمیتواند از اتهام مبرا باشد، بلکه با واکنش دفاعی جامعه مواجه و مجازات خواهد شد.
۴. همچنین در دفاع از این مجرمان اقتصادی گفته شده است: «این افراد در صورت ثبوت تخلف یا جرم، از بستر موجود برای منافع خویش سوءاستفاده کرده اند، [ اما]علت اصلی بحرانهای اخیر، سیاستهای غلط مقامات حاکم و تصمیمات اشتباه آنها بوده است. جای شگفتی است که چگونه افراد نالایق و بی کفایتی مثل آقای... که با خطاهای فاحش خود، میلیاردها دلار از ذخایر ارزی کشور را به باد داده اند؛ همچنان بر مصادر امور تکیه زده اند».
دستگاه قضایی از سیاستگذاریهای اشتباه بانک مرکزی و دولت کنونی و قبلی دفاع نمیکند و بارها با عملکرد خود نشان داده است که داشتن مقام و مسؤولیت در دستگاهها را نیز موجب مصونیت اشخاص نمیداند. نکته آن است که تصمیمات غلط دولتمردان اگر حاصل ناکارآمدی، ناتوانی و سؤمدیریت باشد، ضمانت اجراهای اداری و سیاسی خاصی دارد که آقای طبیبیان یکی از منتقدان در ادامه مطلبش به برخی از آنها اشاره کرده است، اما اعمال این گونه ضمانت اجراها از قبیل: برکناری یا سؤال و استیضاح و... در حیطه اختیارات دستگاه قضایی نیست، بلکه قوه قضاییه تنها در جایی امکان اقدام دارد که تصمیمات و اعمال مسؤولان با سؤنیت و قصد مجرمانه تؤام بوده و در قالب جرم مستقل صورت گرفته و یا آن که جنبه معاونت یا شرکت در جرائم دیگران را یافته باشد. حتما اطلاع دارند که در این خصوص نیز معاون ارزی بانک مرکزی و دو نفر از مدیران کل مجموعه تحت تعقیب قرار گرفتند و در مجموع برای ۵ نفر کیفرخواست صادر شد که در دادگاه رسیدگی خواهد شد. همچنان که ممنوعی الخروجی رییس سابق بانک مرکزی نیز بی سبب نیست و در صورت وصول گزارش مجلس به دستگاه قضایی و همچنین در ادامه تحقیقات توجه اتهام به وی، محاکمه او دور از ذهن نخواهد بود.
باری حتی این که سیاستهای دولت یا بانک مرکزی، اشتباه، زیانبار و حتی جرم زا بوده باشد، دلیل کافی برای برائت مجرمانی که از این شرایط سؤ استفاده کرده اند، نیست.
فرض کنیم سیاست بانک مرکزی مبنی بر تشویق مردم به خرید سکه و در نتیجه، نگهداری از آن در خانهها، سرقت سکه از منازل را افزایش داده باشد. در چنین فرضی آیا منطقی و معقول است سارقی را که حین سرقت از خانههای شهروندان دستگیر شده است، به استناد جرم زا بودن سیاست خرید سکه، از مجازات معاف کرد؟ وانگهی این که مرتکبان فسادهای کلان اقتصادی از سیاستهای اشتباه و شرایط ناگوار معیشتی مردم سؤاستفاده کرده و در جنگ تمام عیار اقتصادی، به تضعیف جبهه خودی و تقویت جبهه دشمن کمک کرده اند، آیا باید موجب تخفیف مجازات آنان تلقی شود و یا تشدید آن؟
۵. آقای طبیبیان همچنین نوشته است: «آیا اطلاق عناوینی، چون "سلطان فلان"، میتواند جایگزین طرح ادله کافی و شواهد مستند برای مجازات افراد باشد؟»
بعید است که ایشان تصور کنند عنوان «سلطان سکه» توسط مرجع قضایی ابداع و سپس به استناد آن حکم به مجازات وحید مظلومین صادر شده باشد. حداقلی از سواد رسانه ای، مبین این واقعیت است که عناوینی از قبیل: «سلطان سکه»، «خفاش شب»، «قاتل سریالی» و نظایر آن ساخته و پرداخته رسانهها و حادثه نگاران است و نه فقط برای مرجع قضایی محلی از اعراب ندارد، بلکه دستگاه قضا با اغلب این گونه نامگذاریها به دلایل گوناگون از جمله لزوم مراعات حقوق متهم و اجتناب از عوامگرایی کیفری موافق نیست؛ چه رسد به آن که این گونه برداشتهای عامه پسند را دلیل اثبانی تلقی کند! بد نیست برخی منتقدین فیلم جلسه دادگاه و گزارشهای منتشر شده از آن را مرور کند تا با دلایل اثبات جرم این محکومان که از اقرار تا گزارشهای ضابطان قضایی، اسناد، شهادت شهود و امارات متقن وقوع جرم را شامل میشود، آشنا شوند.
گنده تر های اختلاسگر رو اعدام کنید ، برید اونایی رو بگیرید که دارن رو قله ها قصر میسازند ، در کشورهای خارجه ماشینهای لاکچری و کیفهای میلیونی و مینی ژوپ بپا میکنند ، اونا بردند اونا خوردن به خدمه های این ژن طلا بلا شده ها یهویی چیکار دارین !!!!!!!!!!
بچه های ما رو جذب بکنند؟ اعراب هرچی باشه برادران مسلمان ما هستند و خیلی هم خوب هست که با مدیریت قوی و بدون اختلاص دانشگاههای مجهز درست کردند بجای اینکه شما بچه ها رو بزنید اونها میبرند آموزش میدند ازشون دکتر و مهندس میسازند.