گوناگون

سواد رسانه‌یی در جامعه وجود ندارد

پارسینه: یک پژوهشگر حوزه‌ی رسانه گفت: درگیر شدن با موج‌های رسانه‌های مختلف و مقاومت در برابر آن‌ها، کار هر کسی نیست و چنین اقدامی می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

علیرضا موذن با اشاره به این تمثیل که «غلام رفت تا آب بیاورد، آب آمد غلام ببرد» اظهار کرد: گاهی افرادی برای ارتقای سواد رسانه‌یی خود به‌دنبال آشنایی و درگیر شدن با دیدگاه‌های رسانه‌های مختلف می‌روند، اما در بسیاری از موارد، آب آن‌ها را با خود می‌برد.

وی با تأکید بر خطرناک بودن درگیر شدن با موج‌های رسانه‌های مختلف در دنیا، بیان کرد: مقاومت در برابر موج‌های مختلفی که رسانه‌های سراسر دنیا آن‌ها را دنبال می‌کنند، کار هر کسی نیست و روبه‌رو شدن با این موج‌ها توانمندی خاصی می‌خواهد. افراد بسیار اندکی را می‌توان یافت که پس از گام برداشتن در چنین مسیری، راه را به سلامت طی کرده باشند و در مقابل هجوم القائات رسانه‌های گوناگون به حقیقت و آنچه واقعیت دارد، رسیده باشند.

این پژوهشگر معتقد است: درگیر شدن با سایر رسانه‌ها در دنیا برای ارتقای سواد رسانه‌یی، جزو تفکرات دینی ما نیست، بلکه یک نوع تفکر لیبرالی است. در دین اسلام گفته شده است که اگر در جامعه یا محیطی هستید که توانایی محافظت از خانواده‌ی خود را ندارید، از آن محیط گناه، فرار کنید. بنابراین مواجه شدن با رسانه‌های مختلف دنیا به‌منظور قضاوت در رابطه با اخبار و اطلاعات القایی هریک از آن‌ها، بسیار خطرناک است.

موذن درباره‌ی میزان سواد رسانه‌یی در جامعه‌ی ایرانی، گفت: می‌توان گفت که سواد رسانه‌یی به هیچ‌وجه در جامعه‌ی ما، وجود ندارد.

وی درباره‌ی خطرهای ورود به فضاهای رسانه‌یی گوناگون، اظهار کرد: سایت‌ها و خبرگزاری‌های فارسی‌زبان و فیلترنشده‌ی زیادی وجود دارند که با هدف نمود مفاهیم غیردینی در لباس باورهای دینی به‌وجود آمده‌اند. بسیاری از سایت‌ها و رسانه‌ها، خواسته یا ناخواسته با نیت خیر یا شر به‌وجود آمده‌اند. با درک وجود چنین رسانه‌هایی، باید با تمرکز حواس و غرق نشدن در القائات آن‌ها، از خود محافظت کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار