گوناگون

در ادامه کپی برداری های چین از پروژه های آمریکا

شهپاد چینی با قابلیت های نظامی گسترده که به ماهی شیطان معروف است

شهپاد چینی با قابلیت های نظامی گسترده که به ماهی شیطان معروف است

چین از شهپاد جدید Manta Ray دارپا (آمریکا )کپی برداری می کند.

محمدرضا اسکندری 

به گزارش پارسینه به نقل از وبسایت warrior maven ایالات متحده و چین برای برتری فناوری نظامی رقابت می کنند که شامل شهپاد( شناورهای بدون سرنشین زیر آب) است که هر دو شباهت هایی به پرتو ماهی های مانتا دارند ؛ موجودی که به نام ماهی شیطان نیز شناخته می شود.

در مورد ایالات متحده، این برنامه در واقع Manta Ray نامیده می شود که توسط آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی (دارپا) اداره می شود و در این مرحله شامل نمونه های اولیه ساخته شده توسط Northrop Grumman و PacMar Technologies می شود. مدل Northrop در اوایل سال جاری در سواحل کالیفرنیای جنوبی آزمایش‌هایی انجام داد.

در همین حال، بر اساس گزارشی در تلویزیون مرکزی چین (CCTV)، این کشور دارای شش نوع از آن چیزی است که به عنوان شهپاد با بدنه نرم توصیف می شود که از پرتو ماهی های مانتایی تقلید می کند.

نسخه فعلی مجهز به دوربین، سونار و سیستم ناوبری ماهواره ای BeiDou است.

در سال گذشته، پهپادها حرکت های ۶۰ روزه را در زیر آب انجام دادند. محققان در حال آماده شدن برای انجام آزمایشات ۸۰۰ کیلوگرمی در اعماق دریا هستند.

کائو یونگ، یکی از استادان دانشگاه در این تیم گفت: «در آینده، نمونه‌های اولیه ton class توسعه خواهند یافت که امکان حمل محموله‌های سنگین‌تر و دریانوردی به فواصل دورتر را فراهم می‌کند.» این امر امکان شناسایی با کارایی بالاتر را فراهم می کند.

یک کارشناس نظامی مستقر در پکن به گلوبال تایمز رسمی چین گفت که پهپادهای جدید مزایای زیادی دارند. او گفت که با تقلید از نحوه شنا کردن پرتوهای مانتا، این شناورها احتمالاً استقامت بیشتر، برد طولانی‌تر و مخفی کاری صوتی بهتری نسبت به زیردریایی‌های سنتی دارند.

در همین حال، دارپا پس از آزمایشات نمونه اولیه مانتا ری نورثروپ در ماه های فوریه و مارس خوشحال بود. 

 نورثروپ Manta Ray را از کارخانه خود در مریلند به کالیفرنیا فرستاد و در آنجا مونتاژ شد. این نشان می دهد که این شناور می تواند به سرعت در سرتاسر جهان مستقر شود بدون اینکه فضای اسکله در پایگاه های دریایی را محدود کند.

دکتر کایل وورنر، که این برنامه را برای دارپا اجرا می‌کند، گفت: «آزمایش موفقیت‌آمیز و تمام‌مقیاس Manta Ray ، آمادگی را برای پیشروی به سمت عملیات‌های دنیای واقعی پس از مونتاژ سریع ، تأیید می‌کند. ترکیبی از حمل و نقل مدولار بین کشوری، مونتاژ در میدان و استقرار بعدی، اولین قابلیت یک UUV فوق العاده بزرگ (وسیله نقلیه زیر آب بدون خدمه) را نشان می دهد.

دارپا و نیروی دریایی ایالات متحده در حال تعیین گام های بعدی در توسعه Manta Ray هستند.

نیروی دریایی مدتی است که روی یک برنامه پهپاد زیر آب کار می کند. اتحاد AUKUS (استرالیا، بریتانیا و ایالات متحده) در حال توسعه UUV ها، از جمله آنهایی که به اندازه کافی کوچک هستند، بوده اند. این پهپادها می‌توانند هم برای مأموریت‌های شناسایی و هم برای مأموریت‌های حمله استفاده شوند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار