گوناگون

رئیس جمهور عراق برای چه ماموریتی به تهران آمد؟

رئیس جمهور عراق برای چه ماموریتی به تهران آمد؟

پارسینه: رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ظرفیت‌های بیشتری برای توسعه روابط میان دو کشور وجود دارد، گفت: امروز روابط اقتصادی بین دو کشور حدود ۱۲ میلیارد دلار است که می‌توانیم با تلاش دوجانبه آن را به ۲۰ میلیارد دلار برسانیم.

به گزارش پارسینه ، حجت الاسلام حسن روحانی امروز شنبه در نشست خبری مشترک با رییس جمهوری عراق، گفت: در مذاکرات پیرامون موضوعات دو جانبه و اقتصادی، هر دو طرف بر لزوم بکارگیری ظرفیت‌های بیشتر دو کشور برای توسعه روابط تاکید داشتیم.

وی افزود: ارزش روابط اقتصادی بین دو کشور امروز به حدود ۱۲ میلیارد دلار می‌رسد که می‌توان با تلاش دو جانبه این رقم را در آینده نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار رساند.

روحانی ادامه داد: در دیدار امروز، ما درباره روابط و تبادل برق، گاز و فرآورده‌های نفتی همچنین فعالیت‌های دو کشور در زمینه کشف و استخراج نفت گفتگو کردیم.

رئیس جمهور با اشاره به مذاکره با طرف عراقی درباره اتصال راه آهن دو کشور در منطقه غرب و جنوب تصریح کرد: اتصال راه آهن شلمچه به بصره به طور ویژه مورد بحث و گفتگو قرار گرفت که مقدمات آن کاملا مهیاست و با اقدامات وزارت دارایی عراق شرکت ایرانی بزودی می‌تواند کار را آغاز کند.

وی ادامه داد: با اتصال راه آهن ۳۵ کیلومتری شلمچه به بصره، مردم دو کشور به سهولت می‌توانند رفت و آمد کنند و ما نیز می‌توانیم هم بار مورد نیاز دو کشور و هم انتقال مسافران را از این طریق راحت‌تر و ارزان‌تر انجام دهیم و بویژه در ایام اربعین مردم ما بتوانند به سهولت از طریق راه آهن به کربلا برسند.

رئیس جمهور در ادامه به موضوع لایروبی اروند رود و شط العرب اشاره کرد و گفت: مسئله لایروبی در این دو منطقه برای دو کشور حائز اهمیت است چرا که این لایروبی منجر به آبادانی بیشتر در آبادان، خرمشهر، بصره و فاو خواهد شد.

روحانی گفت:: مسئله محیط زیست نیز برای دو طرف حائز اهمیت است و امروز بخشی از مردم ما در مرز‌های غربی و بویژه جنوب دچار مشکل ریزگرد‌ها هستند که باید به عنوان معضل با همکاری دو کشور حل و فصل شود.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بسیار خرسندم که رئیس جمهور عراق وعده دادند که خود شخصا موضوع محیط زیست را پیگیری می‌کنند تا ما بتوانیم همانطور که ملت عراق را از رنج داعش با کمک همدیگر خلاص کردیم، مردم دو کشور را نیز از رنج ریزگرد‌ها با یاری دو کشور خلاص کنیم.

روحانی گفت: دو طرف توافق کردیم که منطقه آزاد تجاری بین دو کشور داشته باشیم تا ایجاد صنایع مشترک را در این منطقه آغاز کنیم و از کمیسیون مشترک می‌خواهیم سریع‌تر این موضوع را دنبال کند.

رئیس جمهور ادامه داد: امنیت عراق را امنیت ایران و توسعه عراق را توسعه ایران می‌دانیم و روابط دو ملت ایران و عراق باید روز به روز بیشتر شود.

روحانی افزود: در خصوص مسائل منطقه نیز گفتگو داشتیم و نظر هر دو طرف این بود که ثبات و امنیت در کل منطقه به نفع همه مردم است و نیازی به مداخلات خارجی در منطقه نداریم.

رئیس جمهور اظهار داشت: کشور‌های منطقه باید با همدیگر روابط نزدیک تری داشته باشند و باید بتوانیم با همکاری یکدیگر در منطقه، بویژه دو دولت مهم عراق و ایران برای ثبات و امنیت کل منطقه تلاش کنند و امیدواریم هرچه زودتر شاهد پایان جنگ ویرانگر ظالمانه در یمن و استقرار ثبات و امنیت در سوریه و کل منطقه باشیم.

روحانی گفت: ما امنیت عراق را امنیت ایران و توسعه عراق را توسعه ایران می‌دانیم و روابط دو ملت ایران و عراق باید روز به روز بیشتر شود همچنین از لحاظ اقتصادی و سیاسی شاهد روابط نزدیکتری بین دو کشور دوست باشیم.

نقش بزرگ حمایت‌های ایران در شکست تروریسم

­رئیس جمهور عراق گفت: اهمیت فراوانی برای پیوند‌های مشترک و روابط دو کشور قائلیم و خواستار آن هستیم که به شرایطی بهتر از آنچه امروز در آن قرار داریم برسیم.

برهم صالح در نشست خبری مشترک با رئیس جمهور افزود: در ابتدا علاقه‌مندم بار دیگر از آقای رئیس جمهور و مسئولان گرانقدر ایرانی به دلیل میزبانی شایسته و استقبال گرم تشکر کنم.

وی با بیان اینکه امروز پیامی روشن از بغداد برای شما آورده ام اظهار داشت: اهمیت روابط با ایران را به خوبی درک می‌کنیم و این روابط فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی بین دو کشور ریشه در تاریخ دارد.

برهم صالح گفت: پیوند‌های عمیقی دو ملت همسایه و مسلمان را با یکدیگر مرتبط و شرایط جغرافیایی دو کشور نیز که آن‌ها را همسایه یکدیگر قرار داده این پیوند‌ها را قوی‌تر می‌کند.

رئیس جمهور عراق با بیان اینکه ملت‌های ایران و عراق در بسیاری از حوادث مهم منطقه نقش داشته اند اظهار داشت: ما حمایت‌های شما از مردم عراق را در دوران مبارزه با استبداد صدام فراموش نمی‌کنیم همچنان که مواضع ایران را در مبارزه اخیر ما علیه تروریسم فراموش نخواهیم کرد.

برهم صالح ادامه داد: ایران با حمایت‌هایی که از ما انجام داد نقش بزرگی در شکست تروریسم ایفا کرد و ما اهمیت فراوانی برای این پیوند‌های مشترک و روابط دو کشور قائل هستیم، اما خواستار آن هستیم که به شرایطی بهتر از آنچه امروز در آن قرار داریم برسیم و این شرایط و روابط بهتر چیزی است که ملت‌های دو کشور و تمام منطقه شایسته آن هستند.

رئیس جمهور عراق گفت: بعد از شکست نظامی داعش، امروز عراق دو مسئله مهم بازسازی و تقویت ثبات سیاسی را پیش روی خود دارد و تحقق این هدف‌ها نیازمند برنامه‌ها و اقدامات سیاسی، اصلاحی و اقتصادی داخلی است همچنان که نیازمند وجود فضای منطقه‌ای با ثبات است.

رئیس جمهور عراق تصریح کرد: نیازمند نظام جدید منطقه‌ای هستیم تا منافع ملت‌ها تأمین شود که در این زمینه نقش جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است و عراق هم باید نقش مهمی ایفا کند.

برهم صالح با تأکید بر ضرورت تشکیل نظام منطقه‌ای جدید بر پایه منافع ملت‌ها و به دور از کشمکش‌های بی حاصل و متناقض، افزود: باید کاری کنیم که همگرایی میان دولت‌ها و ملت‌ها افزایش یابد و در این زمینه باید حاکمیت و استقلال کشور‌ها هم مغتنم شمرده شود.

وی با بیان اینکه همواره بر علاقه و گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران تأکید داریم گفت: از وزرای خارجه دو کشور هم می‌خواهم که همه تلاش‌ها و راهکار‌های خود را برای همکاری و همیاری میان دو دولت و ملت افزایش دهند.

برهم صالح ایجاد مناطق تجاری آزاد مرزی بین دو کشور را بسیار مهم و ضروری دانست و با اشاره به معضلات دو کشور در زمینه مسائل زیست محیطی نیز گفت: این یک معضل جهانی است، اما اثراتش در منطقه ما بسیار بیشتر است و امیدواریم با کمک همدیگر بهبود این وضعیت را به نفع ملت‌ها و آیندگان رقم بزنیم.

وی همچنین با تأکید بر ضرورت اتصال خطوط ریلی بین ایران و عراق افزود: خطوط ریلی هم در انتقال و جابجایی زوار مهم است و هم در زیرساخت‌های اقتصادی و تجاری، بنابراین همه باید تلاش کنیم بر اساس منافع مشترک، اقدامات لازم را صورت دهیم.

رئیس جمهور عراق گفت: ما در روابط اصول ثابتی داریم، اصولی که به تحکیم ارتباط و همکاری‌های دو ملت و دو کشور در منطقه می‌انجامد، بنابراین باید همه باید در این زمینه تلاش کنیم.

برهم صالح رئیس جمهوری عراق که صبح شنبه برای دیدار با مقامات کشورمان به تهران سفر کرده است، در مجموعه فرهنگی - تاریخی سعدآباد مورد استقبال رسمی حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.

گسترش و تعمیق بیش از پیش مناسبات دو جانبه، منطقه‌ای و بین المللی و همچنین ارتقای سطح همکاری‌های مشترک در زمینه‌های گوناگون سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی میان تهران و بغداد، از جمله اهداف سفر رسمی رییس جمهوری عراق به ایران است.

برهم صالح ۱۰ مهرماه ۹۷ توانست پس از دو دور رای گیری در پارلمان عراق با کسب ۱۷۵ رای تصدی پست ریاست جمهوری این کشور را به دست آورد و سومین رییس جمهوری عراق شود.

این چهارمین سفر منطقه‌ای رییس جمهوری عراق از زمان تصدی این مسئولیت و نخستین سفر وی به تهران است. وی پیش از این به کویت، امارات متحده عربی و اردن سفر کرد.

صالح در ایام انتخابات ریاست جمهوری عراق با تشریح مواضعش نسبت به تحریم‌های آمریکا علیه ایران گفت: «من به عنوان نامزد ریاست جمهوری عراق و همچنین به عنوان یک شهروند عراقی می‌گویم، ایرانی‌ها در زمان جهاد علیه صدام آغوش خود را به روی ما گشودند. برای همین شکی نیست که ما با ملت ایران ابراز هم دردی می‌کنیم و نمی‌خواهیم که هیچ آزاری به آن‌ها برسد. اعمال تحریم‌ها علیه ایران تبعاتی برای عراق خواهد داشت و تنها محصور به ایران نخواهد بود؛ بنابراین چرا نباید عراق در موضع دفاع از همسایه اش، ایران، نباشد، در حالی که ما روابط درهم تنیده تاریخی با ایرانی‌ها داریم.»

این مطلب به مرور تکمیل می شود...

ارسال نظر

  • ناشناس

    عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد!

  • شیرین صفوی

    واسه رب غلللللللیظ !!!! آب گوارا ، برق و گاز و سرمایه ایران خلاصه از تخم مررررررغ تا شیر مرغ جون آدمیزاد هم که قبلا برد!!!!!

  • ناشناس

    صفویه 13:27 چی میگی واسه خودت شعر و شاعری میکنی؟ اگر چیزی میخرند پولش رو میدند . مخصوصا صنعت فکستنی ایرانی مثل کولر و بخاری عهد بوق و پراید سی ساله رو هیچ کشوری توی دنیا نمیخره مردم عراق میخرند باعث زونق اقتصادی کشور میشند. عجب آدم بد ذاتی هستی تو.

  • شیرین صفوی

    بعد ناشناس جان جریان مشهد چی اخوی !!! بد ذات اونی هست که مردم رو مثل خودش فرض میکنه !!!

  • ناشناس

    صفی بد ذات تو هستی چون میخواهی بین دو ملت برادر و مظلوم تخم کینه و دشمنی بندازی. بد ذات تو هستی چون چشم نداری ببینی چارتا کارگر سایپا از این پرایدی که به عراق صادر میشه نون بخورند.... مشهد ؟ تهران چطور؟ بقیه شهرها چطور؟ همه جا عراقیها هستند؟ نه عزیزم کسی که خودش تنش بخاره به این حرفها نیست اصلا به پول نیست. در ثانی کسی که تصمیم بگیره یه جنسی رو در مقابل پول بفروشه بازار عرضه و تقاضاست دیگه عرب و فارس و کرد و ترک و تاجیک نداره بالاخره جنس رو آب میکنه میره. حالا برو غصه مینی ژوپ بخور

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار