توضیحاتی در خصوص آخرین وضعیت پرونده سیف
پارسینه: سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده رییس کل سابق بانک مرکزی توضیحاتی ارائه کرد.
محسنی اژهای در ادامه نشست خبری امروز خود، در خصوص سخنان رییس ستاد قاچاق کالا و ارز مبنی بر وجود ۲۰۰ پرونده قدیمی در رابطه با قاچاق کالا، اظهار کرد: قرار شد ایشان را بخواهند و در این رابطه توضیح دهند و دادستان کل کشور در این موضوع وارد شده که اگر ایشان دلیل و مدرکی دارد ارایه کند.
وی افزود: گفته قبلی ایشان مبنی بر ۱۴ پرونده از سال ۹۴ بوده که این ۱۴ پرونده در حال رسیدگی است.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با "آخرین وضعیت پروندههای قضایی سیف و معاونان وی که در بازداشت هستند"، اظهار کرد: پروندهای که به دادگاه رفته هنوز تعیین وقت نشده و دادگاه شروع به دادرسی نکرده است. در مورد دو پرونده که در دادسرا مطرح بوده هنوز منجر به کیفرخواست نشده و در مورد یکی از مدیران بانک مرکزی هم هنوز کیفرخواست پروندهاش صادر نشده است.
محسنی اژهای افزود: در مورد پرونده دیوان محاسبات اعلام جرمی نشده و در مورد حکمی که داده بودند انفصال را دیدهام و تجدیدنظر نیز آن را قطعی کرده است.
سخنگوی دستگاه قضا در رابطه با حادثه تروریستی اهواز و چابهار و اینکه آیا پروندهای تشکیل شده و چقدر موضوع به عوامل خارج از کشور مربوط میشود، گفت: طبق آخرین اطلاعاتی که دارم در مورد حادثه چابهار چهار نفر بازداشت هستند که این افراد ایرانیالاصل بودند و یک نفر از آنها ساکن خارج از کشور بوده است.
وی گفت: این که از بیرون حمایت میشوند ۱۰۰ درصد اینگونه است و اینکه آیا از اتباع بیگانه در این خصوص بازداشت شدهاند اطلاعی ندارم.
محسنی اژهای در پاسخ به این سوال که آیا قوه قضاییه برنامهای در خصوص استفاده از ظرفیت وکلا دارد یا خیر، ادامه داد: اعتقادم بر این است که باید اطلاعات حقوقی مردم بالا برود تا کمتر به وکیل نیاز داشته باشند، بنابراین باید برای کسانی که میخواهند از وکیل استفاده کنند تسهیلات بیشتری فراهم شود که در گذشته تسهیلات خوبی اجرایی شد.
وی در رابطه با قیمت دستمزد وکلا گفت: معتقدم که قیمت کارشناسی بالا است و یک عده از وکلای خاص که پروندههای ویژهای به آنها داده میشود دستمزد بالایی میگیرند. مثلا در پرونده بابک زنجانی شاکی چهار وکیل گرفته بود. دادگاه ۲۶ جلسه طول کشید که در برخی جلسات نیز وکلا حضور پیدا نکردند و برای این جلسات نزدیک به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دستمزد گرفتند.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: ممکن است برخی از این وکلا از رانت استفاده کنند و باید این رانتها ادامه پیدا نکند که بر این اساس بخشنامه کردیم و مقرر شده که وکلا میزان دستمزد خود در پروندهها را اعلام کنند.
وی در خصوص برگزار نشدن آزمون وکالت از سوی مرکز مشاوران نیز گفت: بستگی دارد که بررسی کنیم که آیا وکیل کم داریم یا نه.
محسنی اژهای در رابطه با آخرین وضعیت پرونده عظیم خودرو و نحوه بازپس گیری مبالغ مالباختگان گفت: در حال حاضر فردی است که خودروهای خارجی را پیش فروش کرده و بیش از مجوز فروش کرده که بعد از گران شدن نتوانسته به تعهدات خود عمل کند. در مواردی که وارد کرده و در گمرک است دولت باید ترتیباتی انجام دهد که بتواند با تفاوت قیمتی که از مالک میگیرد و اعلام میکند قوه قضاییه بتواند آنها را آزاد میکند.
وی در رابطه با اینکه آیا کارکنان قوه قضاییه هم مشمول قانون منع به کارگیری بازنشستگان شدهاند، ادامه داد: به منابع انسانی قوه قضاییه گفته شده که این قانون را در خصوص کسانی که شامل آن میشوند اعم از کارمند یا غیرکارمند را رعایت کند و درخصوص اجرای این قانون فرد مرتبط با قوه قضاییه یا غیرقوه نداریم.
سخنگوی دستگاه قضا در خصوص اظهارات دو خانم بازیگر مبنی بر وجود هنجارشکنی در سینما که آیا قوه قضاییه در این موضوع ورود میکند یا خیر، اظهار کرد: مواردی که مخفی است را قوه قضاییه ورود نمیکند و در صورتی که شاکی خصوصی داشته باشد قوه قضاییه ورود میکند.
وی افزود: ما دو مسئولیت داریم یکی پیشگیری وقوع جرم و دیگری اینکه اگر جرمی اتفاق افتاد و جنبه عمومی داشته باشد مدعیالعموم وارد میشود و غیر از این باید شاکی خصوصی داشته باشد.
ارسال نظر