افزایش یکباره نرخ اجاره مسکن
پارسینه: سرانجام با کاهش نرخ سود بانکی از ۱۸ درصد به ۱۵ درصد، ظاهرا پیش بینی فعالان مسکن مبنی بر افزایش اجاره بها درست از آب درآمده است.
تحریریه پارسینه ؛مریم حسینی: ماه گذشته شواهد حاکی از رشد ۴۰ درصدی اجاره خانه ها زودتر از فصل نقل و انتقالات در اردیبهشت بود که برخی فعالان اقتصادی یکی از دلایل مهم و اصلی این افزایش قیمت را، کاهش سود بانکی عنوان کردند این در حالی است که با اجرای مصوبه کاهش نرخ سود بانکی، بسیاری از مردم سپرده های خود را از بانک ها بیرون کشیده اند و حالا به دنبال بازار مناسب برای سرمایه گذاری هستند.
در همین حال مدیرعامل بانک مسکن، کاهش نرخ سود بانکی را عامل افزایش رغبت برای دریافت وام مسکن عنوان کرده اما کارشناسان مسکن معتقد هستند کاهش نرخ سود بانکی تاثیری بر قیمت مسکن نخواهد گذاشت و فقط شرایط را در بازار رهن و اجاره دگرگون می کند. به اعتقاد آنها کاهش نرخ سود بانکی اگرچه باعث خروج سرمایه از بانک ها و ورود این سرمایه به چرخه تولید می شود اما رونق بازار مسکن بزرگ نخواهد بود و به علت رکود در این بازار قطعا بیشترین فشار بر گرده مستاجران است.
در حقیقت کاهش نرخ سود سپردهها بر روی بازار مسکن اثر مثبت و افزایشی دارد و باعث میشود که یک سری از سپردهها از بانکها خارج شوند و بعد از مدتی تبدیل به مسکن شوند اما این وسط موضوع رهن و اجاره ماجرای دیگری دارد. با کاهش نرخ سود بانکی موجران موافق افزایش اجارهبها هستند و بهنوعی میخواهند کاستیهای نرخ سود بانکی را با افزایش اجارهبها جبران کنند.
تصویب ۱۸ نهاد فعال کننده مسکن در شورای پول و اعتبار
وزیر راه و شهرسازی امروز در مراسم رونمایی از اوراق رهنی بانک مسکن و راهاندازی بازار رهن ثانویه که همراه علی طیبنیا وزیر امور اقتصاد و دارایی، ولیاله سیف رئیس بانک مرکزی و مسئولان ارشد سازمان اوراق بورس بهادار شرکت کرد در بیان نکاتی در رابطه با اوراق رهنی مسکن اعلام کرد با توجه به پیچیده بودن بحث مسکن، نیاز است که انواع نهادها را در این بخش فعال کرد.
آخوندی با یادآوری اینکه ۱۸ نهاد پیشنهاد شده از سوی وزارت راه و شهرسازی در شورای پول و اعتبار به تصویب رسیدهاند تأکید کرد: باید نهادهای بیشتری را به شورای پول و اعتبار معرفی کنیم تا بتوانند رشد درازمدت و با شدت بازار مسکن را داشته باشند.
وی معتقد است با فعال کردن چهار نهادِ مدیریت دارایی های عمومی، صندوقهای پس انداز تسهیلات مسکن، صندوقهای پیشخریدار و پیش صندوقهای خرد برای بافتهای فرسوده میتوان یک نوع ثبات و توسعه بلندمدت و پایدار در بخش مسکن ایجاد کرد.
آخوندی در ادامه همچنین از بانک مرکزی خواست تا کمینه سرمایه بانکها قاعدتا باید به یک میلیارد دلار در فضای پسابرجام افزایش یابد تا بتوانند به رونق بازار معاملات مسکن کمک کنند.
در همین حال ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی گفت: با انتشار اوراق رهنی مسکن که از نرخ سود مناسب ۱۸.۵ درصدی برخوردار است امکان تامین مالی ارزان قیمت در بخش مسکن فراهم شده است.
سیف همچنین روند کاهنده نرخ سود بانکی و همچنین بازار سرمایه را باعث نزدیک تر شدن اهداف نظام بانکی و مالی کشور به موفقیت عنوان کرد و در ادامه افزود: اوراق رهنی مسکن علاوه بر برخورداری از نرخ سود مناسب میتواند اصل و سود مناسبی را برای خریداران این اوراق از جمله سهامداران خرد فراهم کند. در عین حال با انتشار این اوراق کمک به تولید در بخش مسکن و زمینه توسعه پایدار در این بخش و رونق تولید بیش از پیش فراهم خواهد شد.
اصلاحطلبها که می گویند تورم کاهش یافته پس باید نرخ اجاره هم کاهش یابد.
خدایا میشه یه روزی قانونی، مصوبه ای، چیزی در این مملکت تصویب بشه که به نفع گروههای کم درآمد و اقشار ضعیف چامعه باشه؟
وای از این بي توجهي به حال مستاجران
کاهش نرخ سود بانکی و سود وام ها یه کار خیلی خوب و منطقیه ولی نتیجه اش می شه افزایش نرخ اجاره.
واقعا اوضاع پیچیده ایه... لعنت بر کسی که اوضاع بد اقتصادی مردم رو بدتر و وخیم تر کرد.
سلام خدمت شما
طبقه متوسط جامعه با سرعت غیرقابل توصیفی در حال محو شدن است
پاینده باشید