رمزگشایی از آشفتگی در بهداشت و درمان نفت
پارسینه: آغازگر تنش ها یک نامه با دستخط زیبا بود. اینکه چطور این نامه به بیرون درز کرده بود و از قالب یک مشاوره ساده خارج شده بود هنوز کسی نمی داند.
تحریریه پارسینه - آذرجزایری: آغازگر تنش ها یک نامه با دستخط زیبا بود. اینکه چطور این نامه به بیرون درز کرده بود و از قالب یک مشاوره ساده خارج شده بود هنوز کسی نمی داند. اما یک چیز مشخص است از زمانیکه این نامه منتشرشده تا کنون پرسنل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت یک روز راحت نداشته اند.
اما شاید دلیل این تنش ها و نگرانی ها در این سازمان را باید در نکاتی دیگر هم جستجو کرد که شاید بتوان آن را سیاسی کاری هایی دانست که سالهاست گریبانگیر این سازمان شده است.
سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت که در سال ۹۳ توانست از لیست واگذاریها خارج شود، این روزها به دلیل نامه سید محمدرضا شجاعی یکی از یاران دیرینه این سازمان و مشاور فعلی نصرت رحیمی رئیس هیات رئیسه صندوق بازنشستگی نفت در خصوص واگذاری بیمارستان های تهران و اهواز به صندوق با مشکلاتی مواجه شده که از جمله این مشکلات میتوان به آشفتگی فعلی در سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت و نگرانی پرسنل آن اشاره کرد.
در این نامه تاکید شده سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت برای پویایی بیشتر باید به صندوق بازنشستگی نفت واگذار شود. برای مرحله اول اجرای این طرح نیز واگذاری بیمارستان های اهواز و تهران مورد تاکید قرار گرفته است.
این در حالی است که پس از انتشار این نامه در فضای مجازی صدای پرسنل این سازمان درآمده و از هر روشی این کارکنان سعی بر جلوگیری از این اتفاق دارند.
در این بین معصومه عزیزیان مدیر درمان و مددکاری صندوقهای بازنشستگی نفت در گفت وگو با "پارسینه" این واگذاری را از اساس تکذیب میکند و تاکید دارد نامه شجاعی به رحیمی رئیس هیات رئیسه صندوق تنها در حد یک مشاوره بوده است.
به گفته وی، در نشست اخیر هیات مدیره این صندوق از رحیمی درخصوص تصمیم سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت سوال شده و وی در پاسخ صراحتا این مساله را تکذیب کرده است.
معصومه عزیزیان در گفت وگو با پارسینه متذکر میشود که صندوق بازنشستگی نفت هیچگونه تخصصی در خصوص اداره یک مجموعه پزشکی ندارد، ضمن آنکه سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت متخصصین زیادی برای اداره این مجموعه دارد و نیازی به مجموعه دیگری برای مدیریت آن نیست.
مدیر درمان و مددکاری صندوقهای بازنشستگی با اشاره به دغدغه این روزهای پرسنل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت تصریح کرد: کارکنان این سازمان حق دارند که نگران این واگذاری شوند چراکه در نامه اسامی قید شده که همگی از پیشکسوتان این سازمان محسوب میشوند اما به هرحال به قطعیت میگوییم که صندوق بازنشستگی نفت تصمیمی در خصوص برعهده گرفتن مسوولیت بهداشت و درمان نفت را ندارد.
این درحالی است که انتشار این نامه یک نکته مثبت نیز به همراه داشته است. عملکرد ضعیف سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت طی سالهای گذشته باعث ایجاد نارضایتی در میان خانواده پرسنل نفت شده است. پرسنلی که به گفته هامانه قائم مقام وزیر نفت پاشنه آشیل نفت محسوب میشوند.
به گفته وی، سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت پشتوانه تولید نفت و گاز کشور است، زیرا فعالیتهای این سازمان در بیمارستان نفت تهران و مراکز بهداشتی و درمانی سایر استانهای کشور سبب دلگرمی و اطمینان خاطر کارکنان صنعت نفت است.بنابراین اگر صنعت نفت پشتوانه محکمی در زمینه بهداشت و درمان نداشت امروز بسیاری از کارکنان و خانواده های این صنعت مایل به حضور در مناطق عملیاتی نفت نبودند.
در حالی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت از چنین اهمیتی برخوردار است که به گفته کارشناسان این سازمان طی سالهای گذشته از دو بخش درونی و بیرونی دچار مشکلات عدیده ای شده به نحوی که در درون پرسنل روز به روز از عملکرد این سازمان ناراضی تر میشوند و از بیرون نارضایتی خانواده نفتی ها بیشتر شده است.
به گفته دکتر محمد رضا کاظمی آشتیانی دکترای متخصص پاتولوژی و رئیس اسبق بیمارستان مرکزی نفت تهران، باید انتشار اینگونه استدلال ها ریشه یابی شود، چراکه در حال حاضر این سازمان هم از درون تحت فشار قرار گرفت است و هم از بیرون هم پرسنل ناراضی اند و هم خانواده نفتی ها!
براساس اظهارات وی، باید به طور اساسی وزارت نفت به دنبال رفع مشکل این سازمان باشد چراکه مشکل این سازمان واگذاری نیست.
وی در گفتگو با پارسینه متذکرشد: بیمارستان نفت تهران بیش از دیگر بیمارستان های کشور نیروی انسانی متخصص دارد. در حال حاضر هیچگونه بیمارستانی پیدا نخواهید کرد که به چنین وسعتی نیروی اداری داشته باشد.
آشتیانی با اشاره بر اینکه از نظر مالی این سازمان به هیچ وجه مشکلی ندارد، متذکر شد: از مجموع دریافتی سازمان ۷۰ درصد آن در بخش پرداخت حقوق هزینه میشود در حالیکه میتوان سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت را پویاتر مدیریت کرد.
به گفته او، این سازمان به هیچ وجه مشکل مالی ندارد اما مشکل اصلی در نوع اداره کردن سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت است.
رئیس اسبق بیمارستان مرکزی نفت تهران معتقد است نوع اداره کردن این سازمان جناح بندی شده و افکار سیاسی بر مسایل پزشکی این سازمان حاکم شده است.
وی از شرایط امروز این سازمان به عنوان عقده گشایی در مدیریت ها نام میبرد و تاکید دارد: ضعف مدیریتی در سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت بیداد میکند. وی با مقایسه پویایی بیمارستان نفت و بیمارستان بقیه الله که هر دو دولتی هستند به این سئوال پاسخ می دهد که چرا این بیمارستان روز به روز پیشرفت می کند و نفت درجا می زند؟
براساس اظهارات دکتر آشتیانی، دلیل اصلی را در مشخص نبودن جایگاه ها باید جستجو کرد. وقتی مدیری با گرید B را از سمتی بر میدارند و گرید ۱۴ را جایگزین میکنند مثل این است که در ارتش یک تیمسار را از یک سمت بردارند و گروهبان به جای آن بگذارند.متاسفانه این روش به شدت در سازمان دیده میشود و همین امر بلای جان سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت شده است.
به گفته رئیس اسبق بیمارستان مرکزی نفت تهران، درحال حاضر به شدت دیده می شود که فردی با گرید c و ۳۰ سال سابقه را برکنار میکنند و گرید ۱۶ را جایگزین میکنند. همین مساله باعث شده تا بدنه سازمان برخی مدیران را قبول نداشته باشند و به طبع آن حرف شنوی لازم و پشتکار و انگیزه کاری نیز وجود ندارد.
وی درنهایت متذکرشد: مسئولان باید از خود این سئوال را بپرسند که چرا با وجود افزایش حقوق ها باز هم پرسنل ناراضی اند؟ چطور ممکن است حقوق یک فردی بیش از رقم های مرسوم افزایش یابد اما بازهم گلایه ها فراوان باشد؟
براساس اظهارات دکتر آشتیانی باید هر چه زودتر برای این سازمان فکری کرد، چراکه هم از بیرون و از هم درون سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت درحال فروپاشی است. اما وی در نهایت تاکید دارد که اگر وضعیت این سازمان قراراست بدین شکل باشد بهتر است واگذارشود.چراکه صدمه ای که سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت این روزها میخورد قطعا بیش از واگذاری خواهد بود.
براین اساس درحالی مسئولان طی روزهای گذشته سعی بر تکذیب واگذاری سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت داشته اند اما هنوز هم پرسنل این سازمان نگرانیهای خود را دارند و همچنان تنش در این سازمان ادامه دارد اما به نظر می رسد انتشار این نامه یک نکته مثبت داشت و آنهم به تصویرکشیدن بحران در سازمان بهداشت نفت و موج سیاسی کاریهایی است که این روزها گریبانگیر این سازمان شده است.
احسنت و دست مریزاد به جناب آقای دکتر آشتیانی که جان کلام را گفتی.
در اونجا مسایلی رخ داره میده که متاسفانه هیچ کس هم حاضر نیست حرفی بزنی متاسفانه زنگنه هم چشم ش رو بسته ...