گرانی دلار با بازار خودرو چه می کند؟
پارسینه: رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو گفت: در حال حاضر خودرو طبق نیاز مشتریان خرید و فروش میشود و بازار در حالت تعادل به سر میبرد، ضمن اینکه این روزها برای خودروهای داخلی اختلاف قیمت چندانی نداشته ایم.
تحریریه پارسینه: سعید موتمنی رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو در گفتگو با پارسینه با اشاره به اینکه بازار خودرو این روزها مصرفی است و کسانی که واقعا احتیاج به خودرو دارند، خرید خود را انجام می دهند و همچون سابق نیست، گفت: در گذشته سرمایه گذاری بر روی خودرو صورت میگرفت، به طوری خودرو خریداری می کردند و در زمان مطلوب با قیمت بالاتری اقدام به فروش آن می کردند و سودی را به دست میآوردند.
او خاطرنشان کرد: در حال حاضر خودرو طبق نیاز مشتریان خرید و فروش میشود و بازار در حالت تعادل به سر میبرد. موتمنی در پاسخ به این پرسش که آیا خرید فروش خودروهای خارجی افزایش پیدا کرده یا خیر؟ گفت: بستگی دارد، هر فردی نسبت به وضع مالی خود خودرو خریداری می کند.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا بازار خودرو نسبت به ماه گذشته اختلاف قیمت داشته است، گفت: این روزها برای خودروهای داخلی اختلاف قیمت چندانی نداشته ایم. بازار را عرضه و تقاضا تشکیل می دهد، زمانی که خودرو در بازار کم است، ارزش پیدا می کند و افزایش قیمت را در پی خواهد داشت. به عنوان مثال یک شرکت داخلی اگر اقدام به محدود کردن خط تولید یک مدل خودرو کند، این موضوع موجب افزایش قیمت آن مدل خودرو خواهد شد.
موتمنی همچنین افزود: از میان خودروهای داخلی، پژو ۴۰۵ افزایش قیمت و پژو ۲۰۶ کاهش قیمت داشته است. این خودرو دو هفته قبل ۳۴ میلیون تومان بود که ۱ تا ۲ میلیون تومان کاهش پیدا کرده است.
کنترل بازار در دست شرکتهای خودرو ساز
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو با بیان اینکه اکنون تنظیم بازار به دست شرکتهای خودروساز است، گفت: زمانی که عرضه محدود می شود، خودرو در بازار ارزش پیدا می کند اما اگر تولید افزایش پیدا کند، خودروها در بازار با نرخ اصلی خود به فروش میرسد.
او در ادامه در خصوص اختلاف قیمت واقعی خودروها از کارخانه تا بازار میگوید: هم اکنون قیمت پراید ۱۱۱ در کارخانه ۲۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و در بازار ۲۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان ، قیمت پژو ۴۰۵ در کارخانه ۲۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و در بازار ۳۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، قیمت پژو پارس در کارخانه ۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در بازار ۳۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و قیمت دنا در کارخانه ۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در بازار ۴۵ میلیون تومان است.
در همین حال، قیمت رنو کپچر ۱۰۵ میلیون و در بازار نیز رنگ سفید آن ۱۱۸ میلیون تومان و رنگ نارنجی آن ۱۱۴ میلیون تومان عرضه میشود. مزدا در کارخانه ۱۱۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و در بازار(با اختلاف ۵ میلیونی) ۱۱۹ میلیون تومان فروخته میشود. دلیل این اختلاف قیمت ها محدودیت عرضه است، زیرا اگر عرضه متعادل بود، افزایش قیمتی را شاهد نبودیم. قیمت هایما در کارخانه ۷۹ میلیون تومان که (با ۶ میلیون تفاوت قیمت) در بازار ۸۵ میلیون عرضه میشود. خودرو کراس اچ سی قیمت شرکتی آن ۴۵ میلیون تومان و در بازار با قیمت ۵۲ میلیون تومان موجود است.
موتمنی معتقد است که شرکتها با قیمتها بازی می کنند و برای افزایش قیمت یک خودرو تولید و عرضه خود را محدود میکنند، تنظیم بازار را در دست دارند و اجازه نمی دهند کاهش قیمتی رخ بدهد.
مردم مجبورند پراید بخرند
او در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر هیچ کدام از خودروهای خارجی به قیمت پراید نزدیک نیست، گفت: مردم از سر اجبار پراید میخرند، زیرا باوجود اینکه کیفیت چندانی ندارد اما ارزان تر از سایر خودروهاست. از سوی دیگر، سازمان استاندارد به ماشینهای چینی از ۵ ستاره نیز یک ستاره می دهد.
موتمنی در پاسخ به این پرسش که قیمت خودرو نسبت به ۵ ماه گذشته چقدر تغییر کرده است، گفت: خودروها تا یک هفته گذشته اختلاف قیمتی نداشتند اما طی این چند روز کمی شاهد افزایش قیمت هستیم. طی چند ماه گذشته بازار خودرو ثبات داشت اما در حال حاضر نوسان قیمت را تجربه میکند. به عنوان مثال در میان خودروهای خارجی سراتو، توسان و انیکس افزایش قیمت داشته اند اما سانتافه افزایش قیمتی نداشته است.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو در خصوص واردات خودرو گفت: از واردات آمار دقیقی ندارم اما بازار نشان می دهد که عرضه و تقاضا همخوانی دارد، چراکه اگر همخوانی نداشت شاهد اختلاف قیمتها را بودیم.
گرانی ناگهانی دلار بر قیمت خودرو تاثیر دارد؟
موتمنی تصریح کرد: در این روزها با وجود اینکه با افزایش ناگهانی قیمت دلار روبه رو بودیم، تغییری بر قیمت خودروهای خارجی دیده نشد. البته افزایش قیمت در سه نوع خودرویی که نامبرده شد، به دلیل محدودیت عرضه بوده و دلار هیچ تاثیری بر افزایش قیمت خودرو نداشته است.
او در پایان تاکید داشت: تقاضا در بازار خودرو کم است، زیرا افرادی که فقط احتیاج دارند خودرو خریداری می کنند و خودرو از یک کالای سرمایه ای به کالای مصرفی تبدیل شده است. شاید تقاضا برای خودروهای "روز" زیاد باشد که آن نیز توسط افراد خاصی خریداری میشود.
گرانی اصلا چی هست ؟؟؟؟؟!!!!!!!! مامگه چیزی بنام گرانی هم داریم آیا یهویی!!!!!!؟؟؟؟ دلار اصلا مگه پول رسمی ما نیست ؟!؟!؟!؟؟؟؟!!
هیچی چی میخواد بشه؟! در انتها با هزارو یک دلیل میبرنش بالا...
بنزین گرون شد رفت بالا
بنزین ارزون شد رفت بالا
دلار گرون شد رفت بالا
دلار امد پایین بازم رفت بالا
نان گرون شد خودرو رفت بالا
حقوق کارگر 100هزار تومان افزایش پیدا کرد ماشین چند میلیون گرون شد. و و و و که همه اگاهیم....
دیگه تو این چندینو چند ساله همه ی این بازیها رو فهمیدیم...