خاموشیهای گسترده در مرداد تایید شد!
پارسینه: بالاخره صدای هشدار مسئولان برقی بلند شد. آنطور که مسوولان برقی کشورمیگویند مصرف برق به حدی بالا رفته که اگر صرفه جویی از سوی مردم صورت نگیرد باید در اواخر تیرماه و مردادماه امسال یعنی در زمان اوج مصرف برق در کشور شاهد خاموشیهای گسترده بود.
تحریریه پارسینه: بالاخره صدای هشدار مسئولان برقی بلند شد. آنطور که مسوولان برقی کشورمیگویند مصرف برق به حدی بالا رفته که اگر صرفه جویی از سوی مردم صورت نگیرد باید در اواخر تیرماه و مردادماه امسال یعنی در زمان اوج مصرف برق در کشور شاهد خاموشیهای گسترده بود.
به گفته معاون هماهنگی توزیع شرکت توانی مصرف انرژی برق در کشور با ۱۰ درصد رشد مواجه شده تا جاییکه در ماه های آتی قطعا اگر این روند ادامه داشته باشد بدون شک در دوران پیک مصرف (تیر یا اوائل مرداد) با مشکل تولید، انتقال وتوزیع مواجه خواهیم شد.
بنابراظهارات محمدرضا حقی فام در حال حاضر میزان مصرف برق در کشور به ۴۹ هزار مگاوات رسیده در حالیکه شبکه سراسری از آمادگی لازم برای رشد ۵ تا ۷ درصدی مصرف انرژی برق درسطح کشور برخوردار است که متاسفانه امسال رشد مصرف برق برمدار صعودی قرار گرفته بنابراین می طلبد تمامی آحاد جامعه مدیریت صحیح مصرف انرژی را بصورت جدی در دستور کار قرار دهند.
به اذعان معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر مدیریت مصرف راهکارهای بسیار ساده ای دارد بدون اینکه کوچک ترین فشاری به مصرف کنندگان وارد شود.برهمین اساس عمده عواملی که سبب کاهش در انرژی مصرفی می شود شامل استفاده از تجهیزات با تکنولوژی مدرن، استفاده از لامپ های کم مصرف و مواردی از این دست است.
از سویی دیگر وزیر نیرو نیز از افزایش ۱۰ درصدی مصرف برق در ماه جاری نسبت به مدت مشابه خبر داده و علت این افزایش مصرف را در افزایش دما در بسیاری از استانهای کشور جستجو کرده است.با اینحال مثل همیشه نیز در نهایت این وزیر دولت یازدهم از مردم خواستارهمراهی و مدیریت مصرف شده است. اما پشت پرده کمبود برق در کشور را باید در توسعه نیافتن نیروگاه های کشور جویاشد.
براساس آمارهای موجود، سالانه باید ۵ هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار تولید کرد که در سالهای گذشته به دلیل نبود منابع مالی لازم و در عین حال قانون توسعه نیروگاه های تنها توسط بخش خصوصی این امر محقق نشده است.
آنطور که حمید چیت چیان تاکید دارد امسال تنها ۲ هزار مگاوات نیروگاه وارد مدار شده است که این امر حکایت از کمبود ۳ هزار ماواتی برق برای تامین ۱۰ درصد افزایش مصرف در هر سال است.بنابراین این امر کاملا گویای کمبود برق در شبکه و تقویت احتمال خاموشی گسترده در کشور است که در صورت افزایش بیش از حد دما در تابستان نیز میتوان اینگونه استنباط کرد که وزارت نیرویی ها امسال سال سختی در پیش خواهند داشت.
در این بین براساس اظهارات وزیر نیرو به دلیل افزایش دمای هوا در برخی شهرهای کشور، پیک مصرف برق با افزایش ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبرو بوده است، بنابراین از مردم میخواهیم همچون سالهای گذشته با مدیریت مصرف برق، وزارت نیرو را در خدمات رسانی بهتر یاری کنند.
چیت چیان در خصوص گذر از پیک مصرف تابستان تصریح کرد: از پیک سال گذشته تا امسال حدود ۲ هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شده و در کنار آن برنامه ریزی های گسترده ای برای مدیریت بار و مدیریت مصرف انجام شده تا در چند روزی که احتمال وقوع پیک بیشتر است بتوانیم مصارف صنعتی، کشاورزی و عمومی برق را کاهش دهیم و خطر خاموشی را پشت سر بگذاریم.
وی با اشاره به مجموعه کارهایی که انجام شده است اظهار امیدواری کرد تابستان امسال نیز همچون سال های گذشته بدون خاموشی سپری شود.وزیر نیرو با اشاره به افزایش درجه حرارت در برخی شهرهای کشور و افزایش ۱۰ درصدی مصرف برق از پیک سال گذشته تاکنون، از مردم خواست که همچنان سالهای گذشته با مدیریت در مصرف برق، وزارت نیرو را در خدمات رسانی بهتر یاری کنند.
به گفته چیت چیان اگر بخواهیم ۱۰ درصد افزایش مصرف برق را از طریق نیروگاه های جدید تامین کنیم می بایست از تابستان گذشته تا تابستان امسال ۷هزارو ۶۰۰ مگاوات نیروگاه جدید احداث می کردیم و نیازمند منابع مالی زیادی بودیم در حالیکه ما با احداث ۲ هزار مگاوات نیروگاه جدید توانستیم این کمبود را جبران کنیم.
در حال حاضر پیش بینی ها حکایت از احتمال خاموشیها گسترده در تابستان دارد که باید دید تیم چت چیان چگونه قرار است افزایش مصرف را مدیریت کنند. با اینحال بسیاری از کارشناسان معتقدند به نظر نمیرسد اینبار مدیریت مصرف مردم هم کاری از پیش ببرد! اما به هرحال باید منتظر بود و دید قراراست مردادماه امسال چگونه سپری شود؟
ارسال نظر