بنزین هم گران میشود!
پارسینه: به نظر میرسد مسوولان دولتی نیز با توجه به اتمام دولت یازدهم علاوه بر قطع یارانه های نقدی، افزایش قیمت بنزین را نیز در برنامه دارند. البته این برنامه تنها معطوف به بنزین و مصرف آن نیست بلکه در بخش آب و برق نیز این زمزمه ها به گوش میرسد گویی دولت در دولت دوازدهم برنامه های بسیاری در پیش دارد که همه آنها به گرانی ختم میشود.
تحریریه پارسینه: رشد مصرف بنزین در کشور این روزها به یکی از دغدغه های اصلی دولت بدل شده تا جاییکه آمارها از تولید روزانه ۶۵ میلیون لیتر بنزین در کشور حکایت دارند در حالیکه این روزها بیش از ۸۳ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف میشود. برهمین اساس این روزها مسوولان نفتی کشور از احتمال بازگشت سهمیه بندی بنزین و یا افزایش قیمت این فرآورده خبر میدهند.
هر چند که پیش از این نیز زمزمه افزایش قیمت بنزین به گوش میرسید اما هر بار دولت در تلاش بود تا این موضوع را رد کند اما اینبار به نظر میرسد مسوولان دولتی نیز با توجه به اتمام دولت یازدهم علاوه بر قطع یارانه های نقدی، افزایش قیمت بنزین را نیز در برنامه دارند. البته این برنامه تنها معطوف به بنزین و مصرف آن نیست بلکه در بخش آب و برق نیز این زمزمه ها به گوش میرسد گویی دولت در دولت دوازدهم برنامه های بسیاری در پیش دارد که همه آنها به گرانی ختم میشود.
دراین بین براساس اظهارات مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی چنانچه نتوانیم این روند صعودی مصرف بنزین را کنترل کنیم، دولت و مجلس باید مصوباتی درخصوص تغییر قیمت یا سهمیه بندی داشته باشند.
بنابرگفته های ریاحی، با اینکه اکنون پاسخگوی نیازهای کشور هستیم اما چنانچه مورد خاصی پیش بیاید مدیریت کلان کشور در این زمینه باید تصمیم گیری کند. بنابراین هر چند هم اکنون برای تأمین بنزین مصرفی مشکلی نداریم اما قطعاً این روند تا حدی می تواند پیش برود چون علاوه بر استفاده کامل از توان داخلی ما هم اکنون از بخشی از ذخایر و واردات برای تأمین این مقدار بنزین استفاده می کنیم.
به اذعان او، دولت اکنون در قبال سوخت یارانه سنگینی می پردازد در صورتی که قیمت سوخت بسیار بالاتر از این نرخ هاست و این موضوع کار کارشناسی می خواهد.
براساس اظهارات ریاحی افزایش مصرف بنزین دلایل متعددی دارد که یکی از اصلی ترین آنها افزایش تولید خودرو است.
این درحالی است که براساس امارهای اعلام شده میزان مصرف بنزین در فروردین ۹۶ در مقایسه با فروردین پارسال هشت درصد رشد داشت، این آمار در اردیبهشت ماه در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل ۸.۶ درصد افزایش داشته است.
همچنین در خرداد به علت مصادف بودن با ماه مبارک رمضان این رشد مصرف ۴.۷ درصد بود اما مصرف بنزین در تیرماه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۲.۶ درصد رشد را نشان می دهد.
ازسویی دیگر، در تیرماه به دلیل آغاز فصل مسافرت ها و با توجه به افزایش مصرف بنزین روزانه ۸۴ میلیون لیتر بنزین مصرف می شود که در مقایسه با تیر سال گذشته ۱۰ میلیون لیتر بیشتر است.
بنابراین به نظر میرسد دولت زمزمه های خود را برای افزایش قیمت بنزین هم آغاز کرده است که این مساله پس از آغاز اظهارات وزیرنیور برای گرانی آب وبرق صورت گرفته است که به نظر میرسد سیاست دولت دوازدهم را به تصویر میکشد. بنابراین با توجه به آنکه دولت از قطع یارانه های نقدی سخت گفته به نظر میرسد در دولت آینده که زمان زیادی به آغاز آن باقی نمانده علاوه بر قطع یارانه های نقدی باید شاهد افزایش قیمت آب،برق و بنزین باشیم که البته کارشناسان افزایش قیمت گاز را نیز پیش بینی میکنند!
ارسال نظر