گوناگون

دو روز سخت در انتظار برقی ها

پارسینه: سرپرست جدید وزارت نیرو این روزها با اعلام آماده باش به کارکنان برقی اش در تلاش است تا آخرین بحران گرمای کشور را پشت سر بگذارد اما آنکه تا چه اندازه دراین آزمون موفق خواهد بود باید منتظر بود تا گرمای دوباره کشور فروکش کند و دید خاموشی دراین روزهای گرم به خانه های ایرانیان می آید!

تحریریه پارسینه: وزارتخانه بی وزیر این روزها بار دیگر به بحران رسید. آنطور که افزایش مصرف برق در کشور حکایت دارد رشد بی رویه استفاده از وسایل سرمایشی در ساعات پیک مصرف روزهای گذشته باعث شده تا باردیگر خاموشی در کمین کشور قرار بگیرد و همین امر این روزها به چالش جدی برای سرپرست جدید وزارت نیرو بدل شده است.

براساس این گزارش، با توجه به اینکه سازمان هواشناسی کشور اعلام کرده هوای گرم تا پنج‌شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۶ در غالب مناطق کشور ماندگار است، ضروری است تا مردم در مصرف برق صرفه جویی کنند.

پیک مصرف برای چهارمین روز متوالی بالای ۵۳ هزار مگاوات ثبت شد. با افزایش دوباره دمای هوا از روز بیست و هشتم مردادماه، پیک مصرف برق در کشور که بیشتر ناشی از استفاده از وسایل سرمایشی در میانه روز است، با رشدی بیش از ۵۰۰۰ مگاوات به بالای ۵۳ هزار مگاوات رسید.

در این بین عبور دوباره پیک مصرف از مرز ۵۳ هزار مگاوات و باقی ماندن آن در این محدوده، بار دیگر موجب بازگشت تهدید خاموشی به کشور شده و به تبع آن به دستور سرپرست وزارت نیرو تمامی مسئولان مربوطه در بخش تولید، انتقال و توزیع برق در آماده باش کامل هستند.

عبور دوباره پیک مصرف از مرز ۵۳ هزار مگاوات و باقی ماندن آن در این محدوده، بار دیگر موجب بازگشت تهدید خاموشی به کشور شده و به تبع آن به دستور سرپرست وزارت نیرو تمامی مسئولان مربوطه در بخش تولید، انتقال و توزیع برق در آماده باش کامل به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت ها هستند.

در حال حاضر میزان تولید برق در ساعات پیک در مرز ۵۵ هزار مگاوات، مصرف در مرز ۵۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات، میزان صادرات برق در مرز ۱۳۰۰ مگاوات و میزان واردات برق در مرز ۶۰۰ مگاوات است. همچنین پیک سایی با خروج صنایع و بخش کشاورزی از چرخه مصرف در ساعات پیک در محدوده ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ مگاواتی ادامه دارد.

براساس این گزارش در ساعات پیک ضروری است استفاده از وسایل سرمایشی در آنها با دور کُند کولرهای آبی و دمای ۲۳ تا ۲۵ درجه کولرهای گازی صورت گیرد و از استفاده از وسایل پرمصرف برقی در طول این زمانها خودداری شود، ساعات ۱۲ تا ۱۶ هر روز و ۱۹ تا ۲۳ هر شب است.

با توجه به اینکه میزان حداکثر توان تولید عملی برق در کشور در حال حاضر با در نظر گرفتن تمامی ظرفیت های نیروگاههای حرارتی، برقآبی، تجدیدپذیر، تولید پراکنده و اتمی، ۵۵ هزار مگاوات در لحظه است و میزان مصرف برق کمتر از ۲۰۰۰ مگاوات با سقف تولید عملی برق کشور فاصله دارد، ضروری است مشترکان بخش خانگی که بیشترین میزان سهم از مصرف برق را از آن خود کرده اند، در زمینه مصرف این حامل مهم انرژی صرفه جویی داشته باشند تا کشور از وضعیت هشدار برای بروز خاموشی با موفقیت عبور کند.

دراین بین کارشناسان پیش بینی میکنند با عبور از پنجشنبه ۲ شهریورماه و کاهش دما در کشور میتوان امیدوار بود که آخرین بحران برقی تابستان امسال نیز پشت سر گذاشته شود. با اینحال مسوولان وزارت نیرو همچنان نگران گذراندن دو روز سرنوشت ساز صنعت برق هستند و در تلاشند تا با اعلام های رسمی افزایش مصرف مردم را ترغیب به صرفه جویی کنند تا شاید این بحران نیز پشت سر گذاشته شود.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار