گوناگون

بازار ماهی هم مافیایی شد!

پارسینه: این روزها قیمت آبزیان سربه فلک کشیده تا جاییکه بسیاری از کارشناسان نسبت به خروج این محصولات از سبد خانوار ابراز نگرانی می‌کنند و معتقدند این محصولات به کالای لوکس بدل شده اند.

تحریریه پارسینه: این روزها قیمت آبزیان سربه فلک کشیده تا جاییکه بسیاری از کارشناسان نسبت به خروج این محصولات از سبد خانوار ابراز نگرانی می‌کنند و معتقدند این محصولات به کالای لوکس بدل شده اند.

البته پیش ازاین نیز این نگرانیها در خصوص گوشت قرمزنیزبه دلیل افزایش بی رویه قیمت مورد تاکید قرار می‌گرفت که در نهایت منجر به کاهش مصرف گوشت در سبد خانوار شده است.

به اذعان آمارها سرانه مصرف ماهی در کشوربه شدت کاهش یافته به نحویکه این سرانه یک سوم میانگین جهانی است.

این در حالی است که گفته می‌شود در حال حاضر ماهی قزل آلا با وجود آنکه به قیمت ۷ هزار تومان در هر کیلو به توزیع کنندگان تحویل داده میشود اما به قیمت ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان درهر کیلو به دست مصرف کننده میرسد و همین امر دلیلی بر افزایش قیمت بی رویه ماهی و کاهش توان خرید آن در جامعه شده است.

به اذعان کارشناسان، این فاصله قیمتی باعث شده که بر میزان واسطه‌ها نیز افزوده شود و با توجه به رکود ناشی از واردات فیله ماهی این محصولات ما به قیمت کمی خریداری می شود.

به عنوان مثال در حال حاضر، هر کیلوگرم فیله ماهی وارداتی آماده مصرف به قیمت ۴۰ هزار تومان تا ۴۵ هزار تومان به فروش می‌رسد و در حجم زیادی نیز به بازار آمده است.

با اینحال این روزها سازمان حمایت که مسوول مستقیم نظارت بر قیمت محصولات مختلف درکشور است سکوت اختیار کرده و زیرسایه این سازمان قیمت ماهی ها روز به روز در حاشیه اخبار گرانی گوشت قرمز و مرغ گم میشود.

از طرفی نیز قیمت انواع آبزیان در کشورمان در مقایسه با کشورهای دیگر بالاتر است و این محصول را از سبد قشر ضیف جامعه خارج کرده و مسائل قیمتی باعث شده که سهم آن از سبد قشر متوسط جامعه نیز کم شود و مانند گوشت قرمز در حال تبدیل‌شدن به کالای لوکس است. باید توجه داشت که بخشی از این مشکلات قیمتی به دلیل عدم مدیریت و نظارت بر بازار مصرف و فروش است.

برهمین اساس قیمت انواع آبزیان در ایران بالاتر از قیمت های جهانی است که دلایل این امر بالا بودن هزینه‌های تولید، قیمت تمام‌شده بالای تولیدات داخلی و وجود واسطه‌های متعدد است که بَنا بر اذعان تولیدکنندگان سود غالب نصیب آنها می‌شود.

این درحالی است که به گفته کارشناسان در این شرایط واردات ماهی نیز بر مشکلات افزوده است. چراکه مزارع کوچک آبزیان در حال تعطیلی هستند و ماهی‌های وارداتی مانند تیلاپیا جایگزین مصرف داخلی شده است و تولیدات ما در مزارع باقی‌مانده است.




بنابراظهارات فعالان این صنعت، واردات ماهی سالمون و تیلاپیا افزایش‌ یافته است که این امر شرایط بدی برای تولیدکنندگان داخلی ایجاد کرده است، از طرفی نیز باید توجه داشت که این واردات نیز با استفاده از رانت خاصی انجام‌ می‌شود.

برهمین اساس به نظر میرسد رانت بسیاری در این بخش وجود دارد که همین امر منجر به افزایش قیمت ماهی در کنار واردات بی رویه گشته در حالیکه مسوولان سکوت اختیار کرده اند و کسی جوابگوی مشکلات این صنعت نیست. به گفته کارشناسان و فعالان این عرصه دست های پنهانی دراین صنعت قوت گرفته اند که رهایی از انان کار چندان آسانی نیست و تنها با حضور دولت دراین عرصه میتوان به دنبال راهکاری برای حل مشکل بود. که دراولین قدم منع واردات ماهی است که باید آغازی باشد برای کوتاه کردن دست سودجویان ازاین بازار!

ارسال نظر

  • ناشناس

    روحانی مچکریم

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد